Siz hiç yediniz mi, nasıl buldunuz?

Evet denemiştim, çıtır çıtır bir atıştırmalık oluyor. Tadı biraz ekşi ve tuzlu, alışması zaman alıyor. Normal çorbalık tarhanadan farklı, daha yoğun bir lezzeti var. Kimisi çok seviyor, kimisi yüzünü buruşturuyor. Bana göre fena değil aslında, değişiklik olsun diye arada alırım. Yanında ayran da iyi gidiyor. Ama her yerde bulmak mümkün değil, özel ürün reyonlarında falan satılıyor. Denemek isteyen varsa şanslıysa bulur. Biraz zahmetli.
Çerezlik olarak yapılan tarhana, Adana'da çorba olarak yapılan tarhanadır.
Çorbayı ondan yapan da var ama çok tercih edilmiyor. Ayrı yaparlar genelde. Mesela malzeme farkı değil boyut farkı
Malzeme farkıda var Adana'da. Diğer yörelere nazaran sadece dövme (yarma ) , nohut ve süzme yoğurtla yapılır. Kraker büyüklüğünde parça parça beze serilir ve kurutulur. Pişirilirkende sadece su ve salçalı sos. Muazzam olur. Diğer yörelerdekini ben pek sevemedim.
Antepli ve Malatyalı arkadaşlar sağolsun, yedim ve çok da sevdim. Göndermek istersen adresi vereyim.😂😂😂
😂😂😂 gelsin elime gönderiverem sana 😃
Canımsın 😘 😅
Maras tarhanasi yedim ama sevemedim tadini hosuma gitmedi ⁉️
Maras tarhanasi cevizle iyi gidiyor ama
Tsk ederim eig icin 😊
Cevap
7Cevap
Çok yedim gadası olsa yine yerim
Evet ama çorbası daha lezzetli oluyor ❤️
Çocukken, babamın atandığı köyde yaparlardı bu ne yaaa diye başlayıp cebime doldurup yemiştim😅
şu an yiyorum İslahiye tarhanası diyelim arasına badem ve fındık koyuyorum mükemmel
Yemedim. İlk defa duydum bulunduğum yerde yok
İnternette de satılıyor ama yöresel bir şey kendin yapınca kıymetli 🙃 çorbayı ısırarak yiyorsun gibi 😄
Seneye yaparım inşallah. merak ettim
Malatya tarhanası seviyorum :) ❤
Çerezlik "Lokum" da var
Maraş tarhanasindan çok yedim güzeldir
Ilk defa duyuyorum. Tarhana sevmiyorum.
Şu tarhana cipsinin bağımlısıyım. 😅
Yemedim güzel görünüyor
Hayır yemedim, tarhanayı sevmiyorum 🤧
ben yedim ama sevemedim malesef
çok güzeldi tadı anne tarafım Maraşlı cok yerim
Öyle yemedim çorbasını içtim.
Yemedim ama merak ettim.