Merhaba KScan, 2 kişilik kısır tarifi nefis bir şey olsun istiyorum, misafirlerime ikram etmek için. Tatlı ve pasta benden sorulur biliyorsunuz ama özellikle kısır yapımı gibi konularda hep bilene danışmak, yeni tüyolar varsa almak isterim. Mesela kiminin kısır tarifi kavurarak oluyor, kimisi kısır tarifi yaparken tencereden uzak durmalı diyor. Senin evinde kısır nasıl yapılır , bana lütfen yardımcı olur musun?Nefis kısır tarifi
Nefis kısır tarifi arıyorum, en güzel kısır nasıl yapılır?
Ben kısırda her şeyi çiğ kullanmayı seviyorum. Bir diş gibi çok az sarımsak koymak lezzet katıyor bence. 2 kişilik yapmak için 2 çay bardağı bulgur kullanmak ideal. Ben bulguru kaynamış su ile ıslatıp ağzı kapalı biraz beklettikten sonra çok ince kıyılmış soğan, ince rende sarımsak, salça, halka kesilmiş kabuklu limon ve baharatlarla yoğuruyorum. İstediğim kıvama gelince limon kabuklarını çıkarıyorum. Sonra salata malz. Katıyorum. (Marul, nane,çok ince kıyılmış mor lahana, maydonoz, salatalık, domates) sonra yağı biraz bolca kullanıyorum. Kısırın sırrı bu bence. Limon nar ekşisi sumak yedi türlü baharat azcık kimyon pul biber tuz.. bu kısımlar sizin damak tadınıza kalmış. Yengem çiğ soğan sarımsaktan rahatsız olduğu için onu sadece yağ ile kavurup öyle ekliyor. O da fena olmuyor. Bazıları da sadece yeşillik katıp domates salatalık kullanmıyor. Ama akdenizde bol malzemeli kısır sevilir. Tarifi yiyen herkes beğeniyor genelde
2 çay bardağı ince bulgur 2 adet domates Marul 1 adet soğan Yeşil soğan Nane Maydonoz 1 adet salatalık 1, 5 bardaktan biraz fazla kaynar su 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı biber salçası Yarım çay bardağı zeytinyağı Baharat olarak ben, nar ekşisi, kimyon, pul biber, karabiber ve bolca isot ekliyorum bana göre isotsuz ne kısır olur ne de köfte
Yapılışı
Önce bulguru ıslatıp biraz yumasamasini bekliyoruz. Daha sonra tavanın içinde yag, salça ve soğanı kavruyoruz bulgurla yogruz. Sonra baharat ve salatayı ekliyoruz. Püf noktası ne kısır hemen yenir bekletilen kısır güzel olmuyor bence 🤔ben böyle yapıyorum tabi siz nasıl yapıyorsunuz bilmiuorim
Bizim yöremize göre kısır su şekilde yapılır nefis olur.. Öncelikle her kişi başı yarım çay bardağı ayarlanır. Bir büyük kaba kaç kişi ise o kadar ince bulgur dökülür. Üzerine de kaynak bir su dökeriz fazla sismesin diye çok dokmeyin islatin yeter.. O bir yandan siserken Sizde içine istediğiniz kadar domates , salatalık, marul, karalahana, tatlı veya acı biber dograyabilirsiniz.. Sonra şişen bulgura gecelim.. İçerisine 1 çay bardagi sıvı yağ hafif olması için 1 yemek kaşığı salça koyar yogururuz tuzunu kırmızı biberini ayarlayarak sonra ayarlariginiz yeşillikleri de üzerine dokerek fazla sıkmadan karıştırın. Ve afiyetle yiyin üzerine de dilerseniz nar ekşisi dokebilirsiniz... Bu şekilde yapıyoruz biz
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ben yumurtalı kısırı çok seviyorum. Bulgura kaynamış suyu döküp üstünü kapatıyorum, iyice suyu çekip şişmesini bekliyorum. Sonra salça, baharatlar ve yeşillik ekliyorum. Domates koymuyorum sulandırmasın diye, onun yerine servis ederken yanına ekliyorum. Sonra bir tavaya bol yağ koyup yumurtaları kırıyorum ve pişiriyorum. Sonra da bunu kısırın üstüne döküyorum. Normalde karıştırılıyor ama ben yumurtanın tadını çıkara çıkara yemek istediğim için öylece bırakıp kaşıklıyorum 😋 Nasıl güzel anlattım valla, canım çekti.
Ben önce ince bulguru üzerine kaynar su döküp dinlenmeye bırakırım o şişer. Daha sonra yeşillik kıvırcık taze soğan güzelce yıkayıp ince ince doğarım. Şişen bulguru tavada yağ ve salça eşliğinde bir iki çeviririm. O sogurken kornison turşularimi da doğrarim, bütün malzemeyi karıştırırim isteğe göre pul biber. eklerim yağını tuzunu veee bol limonunu atıp iyice harmanlarim sonra afiyet olsun bize 🤗🤗🤗🤗
Öncelikle 2 su bardağı ince bulgurun üzerine sıcak su koyulup yumuşamaya bırakılır kıvamını aldıktan sonra içine sırasıyla zeytinyağı salça tuz pul biber limon suyu ve nar ekşisi eklenir en sonunda ince kıyılmış maydanoz yeşil soğan ve taze nane eklenip iyice karıştırılır marulla birlikte servis edilir 😊
@Sâde1Yahu şimdi onu yazmam çok uzun sürer internetten bakıver sadece içine koyacağın salça lezzetli olmalı bulabilirsen ev salçası koy ve zeytinyağı kesinlikle saf sıkma zeytin yağı olmalı içine yeşil limon sıkılmalıdır.
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
11
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Benim yaptığım kısırı çok seviyorlar ve hep bana yaptırıyorlar 😂😂 Önce ne kadar yapmak istiyorsan o kadar bulguru bir kaba koy sonra kaynar su yap üstüne dök bulgurun üstünü çok fazla geçmiycek kadar dök, sonra üstünü güzelce kapat kapakla falan o şişsin beklesin 😊 Onu beklerken marul maydonoz ve taze nane doğra marulu bol olsun. Sonra bir tavada soğanları doğrayıp salçayla kavur baya , beklettiğin bulgurun üstüne dök. Sonra üstüne; Karabiber, Kimyon, Tuz, Biraz kırmızı biber dök ve hepsini karıştır, doğradığın marulu taze naneyi ve maydanozu da üstüne ekle karıştır iyice tamamdır 😊 En önemli noktası da limonlu yap limon sık sadece nar ekşisi falan yapma ve taze nane eklersen tadı efsane olur 😊😊 kesinlikle böyle dene herkes bayılacak❤️❤️
Birde salatalık , kirmizi lahana, maydonoz , yeşil soğan ve domates bunları da ekleyin çok güzel ben havuçta doğradim bir iki kere çok güzel gidiyor ımmm🤌😊
Bu çook kişiye değişir 1 bardak kısır 1 bardak sıcak su 3 dal taze soğan 3-4 dal maydanoz 1 küçük domates 2 tane kornişon salatalık İsteğe göre 1 tane salatalık konulabilir Nar ekşisi limon pul biber karabiber sumak tozu göz kararı tuz 1 yemek kaşığı salça Bulguru tuz dök suyla beklet salçayla çiğ köfte gibi yoğur nar ekşisi baharatları göz kararı dök Yeşilikleri doğra küçük küçük limon sık affiyet olsun...
Kesinlikle içinde mutlaka nar ekşisi ve tarhun olmalı. Yeşillik, maydanoz, taze soğan, domates olmalı onun dışında normal soğanı da tavada kavurup salçayı da kokusu çıkana kadar ateşte tutup kısıra katarsan daha lezzetli olur. Ayrıca içine bir diş sarımsak rendelersen de tadı başka bir güzel oluyor. Ölçüler sana kalmış:) şimdiden afiyet olsun.
Malzemeleri yazıyorum, nasıl yapıldığını bilmiyosan anlatırım da, salatalık yerine kornişon turşu da süper oluyo tavsiye ederim bak. 2 bardak bulgur 1.5 bardak sıcak su Yarım tatlı kaşığı tuz Pul biber, toz biber
1 büyük soğan 1.5 kaşık salça 5-6 yaprak marul 1 tane salatalık Maydanoz Nar ekşisi 3 kaşık limon suyu
Soğanı kavuruyorsun bol yağda salça koyuyorsun sonra üzerine ıslanmış ince bulguru ekleyip kavurup Ocak’tan alıp soğumaya bırakıyorsunYeşil soğan maydonoz marul doğruyorsun soğuyan bulgurla karıştırıyorsun üzerine limon pul biber tuz ekliyorsun bu kadaar
Göz kararı bulguru ıslat sonra bir tavada soğan ve salçayı yağla kavur bu harcın içine baharatlarını da koy daha sonra o harcı bulgura dök iyice karıştır böylece kuru kuru bir bulgur olmaz domates ve salatalık varsa doğra içine güzel oluyor dilediğin yeşillikleri de attın mı misss gibi kısıırr
Ay asla yapamadigim sey ama tek bir puf noktam var. Bulguru islatmam icin ince uzun bir kaba koyuyorum. Ustunu 2 parmak gecicek su koyup hafif ustunu dokuyorum. Tane tane oluyor.
Bende sıcaksu ile haşlıyorum. Ofisde bir çalışan var kısırda onun eline su dökmez bence. Annesinin günlerinde kısır yapıyor bırakıyor :))) 23 yaşında bir erkek bu arada.
Salçayı soğanla kavurunca daha güzel oluyo ince bulguru kaynar suyla haşlayıp salçayı ekle ve marul domates salatalık turşusu baharatlar. Maydonoz ve nane falan sevmem bn
En İyi Cevaplar