Bir gün sonra pişirmek istiyorum acaba açtığım baklavayı nasıl muhafaza etmeliyim? Pişmemiş baklava nasıl saklanır? Bilenler varsa yardım bekliyorum.Pişmemiş baklavayı nasıl saklarım?
Pişmemiş, kuru baklava nasıl saklanır? Nasıl muhafaza edilir?
Türklerde meşhur tatlılar arasında baklava neredeyse ilk sırada yer alıyor diyebilirim. Özellikle ben de baklavayı aşırı seven biriyim. Bazen iş yerinden gelirken bir kutu alır, her akşam 2-3 tane ağzıma atarım. İnanılmaz hoşuma gidiyor ve çok seviyorum. Tabi burada kuru baklava ne kadar saklanır o da önemli.
Baklava Nasıl Saklanır?
Her ne kadar meşhur ve çok sevilen bir tatlı da olsa, saklarken dikkat etmemiz gereken püf noktalar var.
1- Oda Sıcaklığında Açık Alanda Saklayın.
şerbetli baklava nasıl saklanır?
Baklava saklamanın en doğru adımı, dışarıdan ya da hazır alınan baklavayı oda sıcaklığında saklamak olacaktır. Ayrıca açık bir alanda muhafaza etmek gerekir. Şerbetsiz baklava nasıl saklanır diyorsanız, ilk önerim oda sıcaklığında ve açık alanda saklamak.
2- Pişmemiş Baklava Buzdolabında Saklanabilir.
baklava nasıl muhafaza edilir?
Baklava piştikten sonra ve şerbet dökülünce buzdolabına koyulması pek tavsiye edilmez. Yoğurt şerbetli olduğu için buzdolabında şekerlenir ve tüketilmez ama pişmemiş baklavayı buzdolabında saklayabilirsiniz. Henüz şerbet girmediği için şekerlenme olmaz.
3- Şerbet Dökülmeyen Baklavayı Serin ve Kuru Bir Yerde Saklayabilirsiniz.
kuru baklava nasıl saklanır?
Şerbetli tatlıların tadı sıcak havalarda hızlı bir şekilde bozulur ve şekerlenip kıtır kıtır olarak tüketilmesi zor olur. Yaz aylarında yiyemeyeceğimiz kadar baklava yapmamak gerekir. Eğer baklavaya henüz şerbet ekleme yapmadıysanız, serin ve kuru yerde saklayabilirsiniz.
4- Baklavayı Buzlukta Saklayabilirsiniz.
baklava nerede saklanır?
Baklavayı saklamanın bir diğer yöntemi ise buzlukta saklamaktır. Bazı ev kadınları plastik kaplara baklavayı koyup, ardından kapağını kapatıp buzluğa koyar. Bu şekilde uzun süre bozulmadan saklayabilirler. Pişmemiş baklava buzlukta saklanır mı diye merak ediyorsanız, bahsettiğim gibi saklanabilir.
Baklavanın saklanma yöntemi Baklava güneş gören ne nemli olan ortamlarda çok hızlı bir şekilde bozulan türden bir tatlıdır. Almış olduğunuz baklava kuru baklava ise yani şerbetsiz olan baklava türünden ise kuru ve serin ortamlarda çok daha uzun bir süre boyunca ve çok daha kolay bir şekilde saklanabilir.
Şerbetli olan yani klasik baklavalar ise şekerlenme tehlikesi ile karşı karşıya olan baklavalardır. Bu yüzden de bu tür baklavaları elinizden geldiğince hızlı bir şekilde tüketmeye çalışmanız en doğrusu olacaktır.
İster pişmiş ister pişmemiş olsun baklava kuru ve serin bir ortamda üstü kapalı bir şekilde saklanmalıdır baklava asla buzdolabında saklanmamalıdır😊
En İyi Cevaplar