Burda yapan bir lokanta var amma velakin Türkçe konuşmuyorlar nedense 🙈😂 neyse...
Gerçek köfteden ayırt edebilene aşk olsun 😄 Siz ne dersiniz?

Falafel lavaş dürüm yerdim bir ara sürekli. Yeşillik, falafel köftesi, kornişon turşusu, suriye mayonezi de eklenince çok güzel bir tat oluşuyor. Falafel köftesini sade olarak yemek pek de güzel değil gibi. Buradaki araplar 5 TLye satıyor dürümünü. Bu arada Filistin, İsrail yiyeceği diye biliyorum.
Aynen öyle filistinden yayılmış ama İsrail’de de bayağı meşhurmuş 😊
Suriye mayonezi olmadan da yenmez ama bence. Normal mayonez de sıkılabilir gerçi ama bu Suriye mayonezi sadece süzme yoğurt, limon suyu, tahin ve sarımsak eklenerek yapılıyor. Çok farklı güzel bir tat veriyor. Şavurmaya da koyuyorlar, hepsine yakışıyor bu mayonez.
Karnımı acıktıran bir soru daha jsjsjs hiç yemedim ısmarla da yiyelim.😃
Sen feno olunca ısmarlayam 😂
Ss aldım, yakında kapını çalarım.😂
Ahaha beklerim bilader yalnız hızlı ol ssin de bir ömrü var 😂
Aldım, sözünden cayam bizden değildir.😃
Amiiiiin 😂
Geçen söz ağızdan bir kere çıkar diye ksden birine hediye gönderiyordum ki işin içine özel bilgiler girince caydı 😂 hani sıkıntı ben de olmuyor ben gönderirim sorun yok 😂
Sen ısmarlayacaksın, en fazla adım soyadım ve adresim gerekir.😂
Aynen 😂
Hiç denemedim ama Görüntüsünü begenmedim , çok karışık ve agır duruyor yiyeceğimi sanmıyorum.
Dürüm olmadan sadece köfte gibi de yeniyor bizim Burda dürüm şeklimde olduğu için öyle paylaştım 😊
Afiyet olsun canım 😊
İsmini ilk defa duyduydum ilginç, tadı güzel mi peki?🤗
Köfte gibi 😁
Güzel o zaman 😀
Cevap
13Cevap
Evet, bir ara sık sık yiyordum. Nohut ve baharatlarla yapılan bu toplar, kızartılınca dışı çıtır içi yumuşak oluyor. Yanında tahin sos ve turşuyla güzel gidiyor. Et yemeyenler için iyi bir alternatif. Ben sevdim açıkçası, hafif ve doyurucu. Ama her yerde aynı lezzeti bulmak zor, bazen kuru veya çok yağlı olabiliyor. Evde yapmayı denedim ama tam olmadı. Dışarıda iyi bir yer bulunca keyifle yiyorum. Denemeyen kaçırır.
Çok defa yemişliğim var ama araplar buna köfte demez ve genelde sabahları yenir. Doyurucu bir özelliği var.
Yemedim 🙄 yemekle aram azıcık. Duydum ama ııııı cık. Yer miyim bilmem iştahımın olması lazım
Yaptım denedim güzel ama benimkinin pek köfteyle ilgisi yoktu. neden böyle oldu merak ettim
Çok yedim çok da yaptım. Yurtdışında iken Lübnanlı bir arkadaşından
Yedim. Güzel tadı var. Ama tercihim yine Türk yemeklerinden yana.
hiç yemedim hangi yöreye ait
Arabistan 😁
heee sen arap severcilerdenmisain
Hiç yemedim daha önce merak ettim doğrusu
Adını bile ilk defa duydum
Yap da yiyek kız
öyle ha deyince yapılsaydı 😂
Sen yap da biz yiyek 😂
Ne olduğunu bilsem yapardım. Yakışıklı olduğum kadar hamaratımda aynı zamanda
AHAha işte haşla nohutu yuvarla olur heralde
Bilmiyom dediğim gibi yakışıklı olduğum kadar hamaratım, yumurta bile kıramıyom
😂😂 sesli güldüm ya