Ben bu konuda bıraz farklıyım. Erkek erkeklıginı kadın kadınlıgını bılmelı bence evet esıme ya da sevgılıme yardım ederım masayı kurmakta salata falan ama kadın oturucak ona yemek yapacam olayı zor ışler. Fakat zamane kızları erkeklerı usak gıbi kullanıp uşak karısı olmayı tercıh edıyorlarsa bılemem tercıh meselesı kadında bu anlamda uşak degıl ama görev dagılımı dıye bırsey var ben dısarda bır sur stresle para kazanıcam eve gelıp kadına hızmet edeceksem nıye evleneyım param var herseyım var kadın ıstedıkten sonra her yer kadın. Bana 1 tabak yemek koyamıyorsa evlenmesın bır zahmet yanı
12 Yorumla- +1 yıl
@Hileram Ben normal şartlarda uzun yıllar bekar oldugum ıcın ve ılkokuldan berı hep evden uzak okudum yatılı o yuzden her anlamda kendıme yeten bırıyım yemek konusundada oldukca ıyıyımdır. Ama evlenırsem esıme belı dozajlarda yardımcı olmak ısterım bellı fakat bu konuda esımın bana olan tutum ve davranısı onemlı ben genelde her seyde yardımlaşmayı bırlıkte yapmayı tercıh eden brııyım ancak yınede erkek ve kadınların iş bırlıgı bellı noktalara kadar kısıtlıdır. Mısal ben esımın çalısmasını tercıh etmem ama kendı çalısmak ısterse saygı duyarım bu anlamda kadın ve erkek kendıne dusen sorumlulugu bılır buna gore davranırsa en makbuludur. Ama kadında çalısıyorsa eve katkıda bulunuyorsa erkekte yemek konusunda yardımcı olmak zorunda kım erken gelırse yemegı yapabılır. bunda sıkıntı olmaz:)
En İyi Cevaplar
+1 yılToplumda herkesin bir görevi vardır. Kadın yemek yapmasını bilmeli, Erkek çalışmasını bilmeli gibi.
Her gün hazır mı yiycek bu aileler. ya da ben çok geri kafalıyım.21 Yorumla
+1 yılBence kalır. Ben erkek olsam şahsen yemek yapmayı bilmeyen bir kızla evlenmem. Bunu kölelik ya da görev olarak gördüğüm için değil tabiki de, ama evi çekip çevirmek, yemek, şu bu.. kadının elinde bunlar. Ki bu zamanda erkekler bile yemek yapıyor ev işi yapıyor. Çoğu erkekte kadınları bu gözle görüyor. Kölelik ayrı severek isteyerek yapmak ayrı şey. Bir kadın eşine yemek yapmalı bana göre. Ama zorunda olduğu için değil, severek isteyerek. Bence bunlar önemli ve dikkate alınması gereken şeyler.
41 Yorumla- +1 yıl
Eig için teşekkür ederim ☺
+1 yılYok Bee o eskiden mıs 😂
32 Yorumla- +1 yıl
Niye şimdi yemek yenmiyo mu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
64Cevap
- Yeme & İçme konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılYatmayı çok sevdikleri ve rahatlığa alıştıkları kesin.
00 Yorumla Ev kızlarının yüzüne bakmıyosunuz ki pasif buluyosunuz öylelerini de? amma sallamışsınız he. Hangi devirdeyiz? bir zahmet erkek de bişeyler öğrensin. Hayat müşterek. Ben yemek yapmayı biliyorum ama ileride çalışacağım için eşimin de yardımcı olmasını isterim. Şu zihniyet yüzünden evlilikten soğuyorum ya.
40 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı. Uzun zamandir yanliz yaşayan biri olarak ve hiç yemek yapmayi bilmeyen biri olarak ev yemegi benim için çok onemli bu yuzden evlenecegim insanin yemek yapmayi biliyor olmasi benim için onu bir kac adim onde tutar. Kaldiki bu devirde hiç bir halta yaramayan işi gucu suslenmek gezmek tozmak olan şimarik kizlar daha çabuk evleniyor. Hatta burada şahit oldum dudaklarinin resmini kocasina atip kocasi dudaklarin cok guzel dedi rujunu farketmedi diye aşsagilayan kadinlar bile evli iken yemek yapamamak bence çokta kotu olmasa gerek.
00 Yorumla
+1 yılBöyle sorular soruyorsunuz. Sonra ne kadar sığ düşünceli insan varsa gelip yorum yapabiliyor.
Yemek yapmanın kadının erkeği olmaz. Yemek yapmayı bilmeyen erkek evde kalmıyorsa yemek yapmayı bilmeyen kızda kalmaz. İnternet diye bir şey var. Acıp ordan isteyen öğrenilir. Kadınlar bu dünyaya erkeklere hizmet etmek için yaratılmadı20 Yorumla
+1 yılBen bu söze katılmıyorum çünkü yemek kolay bir şey internette tarife bak aynısını yap zor bir şey değil ki 🤷
20 Yorumla
+1 yılYemek yapamıyor diye evde kalan kız görmedim. Kendisi ve eşi sağlam para kazanıyorlarsa isterlerse dışarda da yerler.
22 Yorumla- +1 yıl
Asgari ücretliler dışarıda ne yiyecek 😂
- +1 yıl
Asgari ücretliler de evinde yapacaklar. Tabi burada muhtemelen erkek asgari ücretle evi gecindiremeyecegi icin çalışan kadın isteyecek. E çalışan kadının da haklı olarak yemek yapabilen erkek istemeye hakkı olur. Beraber karı koca yaparlar.
Kimse yemek yapamıyor diye evde kalmaz öyle olsaydı çoğu kişi evde kalırdı ama maşallah evlenen evlenene😂
Zaten sadece buna bakarak bir kadına olumlu veya olumsuz bakmak ne kadar saçma? yemek senin için çok önemliyse yapmasını öğren, yapabilen eş arama
Herkes kendi başının çaresine bakabilmeli artık yemek yapamayacak ne var allah aşkına internette her şey var biraz zihniyeti olan bakarak çatır çatır yapar zaten01 Yorumla- +1 yıl
Aynı zamanda boşanan boşanana sepebler küçük küçük ama bunlar da olmayınca evlilik yürümüyo neden boşanmalar arttı sırf bu sebeplerden önemsiz gibi ama çok önemli aslında
+1 yılHiç önemli birşey değil, Eşim yemek yapmayı bilmiyor. Ama çalışıyor. Akşamdan akşama eve uğruyoruz. İşyerinde zaten yemek yiyoruz, Akşamda tost yiyoruz veya köfte veya sahanda yumurta. Hiç şikayetçi değilim.
30 Yorumla
+1 yıl@FırtınAli61 o yaşa kadar öğrenmediyse defolsun zaten, ben bile bu halimle 20-25 çeşit yemek biliyorum, ortalık yumurta kırmayı bilmeyip üstüne bununla kariyer peşindeyim yemek öğrenemem diye övünen salak kızlarla dolu, o kadar özendikleri avrupada kızlar hem kariyerli hem de yemek yapmayı iyi biliyorlar, bir kız yemek yapmayı öğrenmediyse üşengeçliğindendir, başka bir izahı yok..
11 Yorumla- +1 yıl
vasıfsız Türk kezbanının biri eksilemiş yine, aşağılık kompleksliler sizi, doğrular ağrınıza gidiyor :D kimse size sonsuza kadar baba evinde prenses gibi davranmayacak uyandırayım...
Evlendikten sonra da öğrenebilir yemek yapmak artık daha kolay💫
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 4,5b cevap paylaştı. Daha da değerli oluyorlar 😂
Hem iş başa düşünce öğrenirler21 Yorumla- +1 yıl
Haha döviz mi bu😂
- Yeme & İçme konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvde kalma deyimi oldukça saçma.
Evlenir mi diyorsanız kendisine aşçı aramayan insanlarla evleniyorlar.
Ama yemek yapmayı erkek de kadın da bilmeli, karnını doyuramayan insan net acizdir. Aciz olmaya gerek yok.20 Yorumla
+1 yılHerkes yemek yapabilir. Yemek yapmaktan kolay birşey yok ki
13 Yorumla- +1 yıl
Ciddi olamazsın kaç tane yemek biliyon sen
- +1 yıl
Herşeyi yapabilirim
- +1 yıl
Çok iddialısın sen
+1 yılEvlilik kriteri yemek yapan kadın olan erkek bence kendine hizmetçi tutsun. Elalemin kızını da aşçı niyetine almasın.
40 YorumlaErkekler de yapabilir ama kadınlar da hic bilmiyorsa yani ne bileyim
11 Yorumla- +1 yıl
Dimi ya
+1 yılValla bütün erkekler "yemek yapmayan kız mı olur, yemek yapmak çok önemli vs" gibi şeyler diyor ama 20 yaşında çorba karıştıramayanların şu an çocuğu var 🤷♀️🤦🏻♀️😁
20 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenen çok.
Bu devirde yemek, ütü, bulaşık, çamaşır bunları yapanlara kıymet veren pek yok.50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYemek yapmayı bilmiyorum evde kalmadım 😂 Kocamla birlikte öğrendik beraber yapıyoruz yemekleri
32 Yorumla- +1 yıl
Sabırlı adammış iyisin yine
Cevap sahibi+1 yılSabırlı değil anlayışlı bir adam
+1 yılkalmalı.. ama maalesefkı bu devırde mesela guzel oral yapıyorsa alınıyor! kıcını gosterıyorsa alınıyor.. aclık bıtıncede koyacak camı avlusu aranıyor!!
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 337 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenir ama adam o konudan şikayetçi olabilir sonraki dönemlerde. Bu bir gerçek. Ama kadın dediğin mutlaka yemek yapmayı bilmesi gerekiyor...
50 Yorumla Yemek yapmayi biliyorum seviyorum kendim için yapıyorum kendim yiyorum da bunun evde kalmakla ne ilgisi var
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence çok saçma günümüzde kadınlarla erkekler aynı şartlarda çalışıyor neden kadından bekleniyor? aynı isi yapıp aynı parayı kazanıp evde tek ben mi her seyi yapacağım ne kadar saçma..
40 YorumlaSadece güçsüz kadın kendine yemek yaptırmak için evlenen bir erkekle evlenir. Kadının yeri mutfak değildir. Ezik kadın zihniyeti
33 Yorumla- +1 yıl
Benim annem çok güçlü bir kadın bizi bunca zaman yedirdi içirdi büyüttü ve bunu zevk duyarak yaptı bizi görünce gurur duyuyor göğsü kabarıyor. Rahmetli babamın anneme bir kere bile bir kötü lafını işitmedim. Bence sizin gibiler kadınlığı kullanarak başka amaçların peşinde koşuyor. Anadolu kadını erkeğine sahip çıkar erkeği de ona gereken tüm ilgiyi alakayı sağlar. Aile olmak böyle birşey işte bazıları anlayamaz.
- +1 yıl
Anadolu anadolu diye diye kadını hizmetçi bellediniz. Az yiyin de kendinize uşak tutun. Artık kadın da erkek gibi akşama kadar çalışıyo. Kadının yeri mutfağıdır diyen erkek gidecek adam gibi adam olacak kadınını çalıştırmayacak. Hem adam gibi kazanmayıp hem kadını çalışmaya muhtaç edecek kadar yarım yamalak erkek olacaksınız hem de neymiş kadın yemek yapacakmış. Sen önce erkek ol
- +1 yıl
Sen birine kızmışsın öfkeni önce buraya sonra da bana mı kusuyosun biraz açını değiştir de başka taraflardan da bakmayı öğren sanki ben burda kadınları aşağılayacak küçük düşürecek bir davranışta bulunmuşum gibi davranıyosun. Bunu yaparak ne kendini ne de kadınları savunabilirsin öfkenin dili kendisine zarar verir sağduyulu olmanı rica ediyorum. Daha ılımlı ifadeler kullanabilirsin
+1 yılKadının yemek yapmayı bilmeyip erkeğin yaptığı çok evlilik gördüm
30 Yorumla
+1 yılKalmazlar neden kalsınlar yemek yapmak kolay öğrenilen bir şey ama el lezzeti olmayan kızlar kalabilirler 🤓
10 Yorumla
+1 yılYani bu zamanda yemek yapamayanda gercekten beceriksiz derim internette var aç internetten bak aman mutfakta benim işime karışmasında o zaman istediği gibi donatırım yemekleri yeterki karışmasın yoksa kendi yapar
11 Yorumla- +1 yıl
İkisinde yemek yapmayı sevmiyorsa dışardan söyler altı üstü yemek 😄yada bugün canım yemek yapmak istemiyorum 1günde o yapar ya da dısarda yeriz ya da beraber hazırlarız ama bunu yapamamışsın çok çirkin olmuş nasıl hazırlıyon bu nasıl sürekli kötü eleştride bulursa al buyur sen yap derim
- Yeme & İçme konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılÖğrenmeye yatkın biri olması gerekiyor en kötüsü. Sürekli dışarıya bağlı kalırsak ekonomik olarak çok zorlanırız.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİş bilmeyenin degeri daha çok oluyor bu devirde iki yumurta kıramaz ama çok kıymetli degeri var kocasının yanında eli işli olanın gözü yaşlı oluyor
40 YorumlaYeme & İçme konusunda 479 cevap paylaştı. Hayır neden kalsın ki olabilir yani bilmeyebilir fakat öğrenebilir de zor bir şey değil ayrıca kursları bile var.
30 YorumlaKalmaz. Her şeyin bir ilki vardır. Dener yapar çalışır öğrenir. Pek çok yemek yapmayı bilmeyen arkadaşım, evlendikten sonra yumurta kırmayı, ilk çocukları doğunca ise şef gibi yemek yapmayı öğrendiler.
00 Yorumla
+1 yılYemek yapamayan erkek evde kalmıyorsa kadında kalmaz.
Ayrıca kimse kimseye yemek yapmak zorunda değil. Evleniyorsun diye hizmetçi almıyorsun kendine,32 Yorumla- +1 yıl
Böyle bilinçli erkeklerin oldugunu görmek güzel şey 👏👍
+1 yılKızlar kadar erkekte bilmeli yemek yapmasını sevgilisine/eşine yardım etmeli kalmaz diye biliyorum
30 Yorumla
+1 yılYoo yemek yapamayanlar evleniyor asıl. bir de o halleri ile övünüyorlar
10 Yorumla
+1 yılkalmaz ne alaka hıc yenekk yapmayı bılmeyenler evlenıyor evlenıncede ınternetten bakarak yapıyorlar hersyi
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı. Bu memlekette onları da alacak geri zekalılar hic bitmez.
12 Yorumla
+1 yılNiye kalsin ki herkes anasının karninda öğrenmiyor sonucta zamanla yaparak ogrenir 🌸
10 Yorumla
+1 yılDeğişir bazısının kriteri içerisinde yemek yapmak olabilir
10 Yorumla
+1 yılBeraber yaparız maksat beraber vakit geçirmek değil mi
10 Yorumla
+1 yılyoo neden kalsın bunca önem arz eden konular varken yemek için sçma
10 YorumlaKalmaz kalmiyolar da. Evlendikten sonra ogrenenler var
10 Yorumla
+1 yılKalmaz Ama kalması lazım yemek yapmayı bilmeyen evlenmesin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır kalmiyor. Yemek yapmayı bilmeyen bir sürü kız evleniyor. Hem artık teknoloji ilerledi youtube dan baka baka yapabilir. Artık yemek yapmak zor falan değil. Maksat öğrenme isteği olsun.
10 YorumlaYemek yapamayan kız evde kalmaz.. Yemek yapmayı öğrenemeyen kız evde kalır 😅 oda kocasının evinde
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYemek yapmak kadının görevi değil herkes bir zahmet kendini doyurabilecek seviyede olsun eşiniiz evde olmayınca ne yapcaksınız koltuk mu kemirceksiniz
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSoğan salça yağın üstüne sebze et aamayanda kadın evde kalır dyen erkekler hayır siz ananızın evinde pembe tütünüzü giyin oturun bir yemekte yapamayacak kadar beceriksizsenin yaniii🤭
+1 yılÖğrenilir. Kimse anasinin karnindan ocakta yemek yaparak çıkmıyor.
10 Yorumla
+1 yılHayır kalmaz evlenınce mecbur ogrenırler ayrıca ınt bakabılırız
10 YorumlaNiye evde kalsın? Kızlar kadınlar yemek yapmak zorunda değil. Biraz da biz yapalım kadınlarımız yesin ne olacak? O benim sultanım!.
Sultanımı üzecek iş yapmak istemem..10 Yorumla
+1 yılÖğrenir ne var bunda bütün sorunlar boyle olsa keşke
313 Yorumla- +1 yıl
Neden
- +1 yıl
@camoqlu1 ilerleyen zaman dedigin evlilik süreci o zamanda netten bakar öğrenir gönüller bir olduktan sonra gerisi kendi olur huzur olsun
- +1 yıl
@camoqlu1 ya ne mide var sende mideni mutlu edecek kadar biliyordur ya :)) olmssa iki gündede öğrenir netten bakar yapar cok basit ama belliki siz midenize çok düşkünsunuz:)
- +1 yıl
@camoqlu1 evlenince mecbur herşey ögrenmek zorunda bir bayan mecbur:(
- +1 yıl
@camoqlu1 kadınlara gelince sorumluluk şart ama söz konusu erkekler olunca erkektir yapar gider gelir bişey olmaz. Zavalli kadınlar anadoluda kadın olmak zor
- Yeme & İçme konusunda 320 cevap paylaştı.
+1 yılHer yemeği yaptimda ne oldu? Evde kalmışlarin kulübüne girdim 😂
10 Yorumla Evde kalmak diye bir durum söz konusu değil... Yemek yapmayı bilmeyen değil öğrenmeye çabalamayan zorda kalır evliliğinde
00 YorumlaKalır çünkü genelde kızlar ev hanımı olmayı tercih ediyor ya da iş bulamıyor evde ise ev işlerinde uzman olmalı işten döndüğümüz de önümüze yemek koymuyorsa bu bir problem koca. gun evde ne yaptı
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılo yemek yapmayı kölelik olarak görenler var ya analarının yaptıkları yemeklerle yaşıyorlar. yemek yapmayı bilmeyen kızlar evleniyor. bilenler becerikliler evde kalıyor
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKalmaz niye kalsın. Onlarında iyi birer meslekleri vardır. Hem hayat müşterek. Sen öğetirsin artık.
10 Yorumla
+1 yılBende yemek yapmayı bilmiyorum bende mi evde kalacağım 😒
20 Yorumla
+1 yılYemek yapamayan insanlar desek daha doğru. Hayat müşterek.
10 Yorumla
+1 yılÖğrenecek, ya yemek yapmayı öğrenecek ya da kocasına yatakta çok iyi olcak
10 YorumlaYemek yapabilmesi çok büyük bir avantaj ama yapamıyorsa da yapabilecek bir şey yok yani
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılLokantacılar işsiz kalmasın diye o kızlara sürekli dua ediyorlar ve en çok onlar evleniyor :)
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 693 cevap paylaştı.
+1 yılÖyle kızlar değilde, daha çok tembel olan kızlar evde kalır.
00 Yorumla Öyle kriterler kaldı mı
21 Yorumla- +1 yıl
Napak koltukları mı kemirek yemek lazım da
- Devamını Gör (99)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım