+1 yılBence böyle bir kural yok canım benim. Ben evli değilim ama eğer evlendiğin kişiyle evlendiğine göre o da senin gibi ve ortak özellikleriniz ve uyumunuz var demektir. Bazen evde beraber yaparsınız eğlenerek , sen ona öğretirsin o da öğrenir. Bazen de dışarıda yersiniz hem bu ilişkiyi tazelemek ve değişiklik olur. Hep evde yapma mecburiyetin yok hep kadın yapacak diye de bir şey yok. Bu türk kültürünün bir etkisi , türk annelerimiz erkek evlatlarını prens gibi yetiştirdiği için beyfendiler kendilerini o prens yaşamında yaşamaya devam ediyor gibi hissediyor ve elini bir şeye atmıyor. Bu zinciri kırıp onlarıda kadınlara yardım etmeye, ortak bir şeyler yapmaya kazandırırsak hem kadınlar mutlu olur hemde erkekler bir kaç şey öğrenmiş olur ve devamlı kadınlardan yemek beklentileri veya temizlik beklentileri olmaz. Kısacası ; böyle bir mecburiyet yok içinden geldiğinde yemek yap sadece :) eğer eşin anlayışlı ve seni düşünen , kullanmayan biriyse zaten bunu göreceksin. Böyle bir zorunluluğun olmadığını göreceksin.
21 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkür ederim :)
En İyi Cevaplar
Yeme & İçme konusunda 700 cevap paylaştı. Oldukça saçma bir soru değil mi sence de? Evlilik senin evliliğin sen nasıl istersen öyle olur. Istersen her gün yap istersen hiç yapma hep dışarıdan ye istersen canın istediğinde yap. Ayrica bir yemegi 2 gun yemek istemeyen adami sok mutfağa o dursun ugrassin hergun ya da yol ver gitsin anasının yanına.
01 Yorumla
Soran+1 yılsize göre saçma, benim kafama takıldı ki sormak durumunda kalmışım
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÖncelikle Allah hayırlı mubarek etsin. Yorumlardan uzun bir süredir aile ortamından uzak kaldığınızı okudum. Her evlilikte evde yemek yenir. Yani biz erkeklerin ev yemeğini tercih edeceğimiz bir gerçek. He tabii ki her Allahın günü çalışan bir bayan için yemek yapmak yorucu olur bunun için hadi haftada bir kere ya sa iki haftada bir dışarıdan söylenebilir. Ben günlük evde taze yemek yemek isterim. Tabi bu kişiden kişiye değişir. Bana bir çorba bir salata yeter. Ya da pilav kuru fasulye. He hadi iki günlükte olabilir arada. Ama haftada iki kez dışarıdan yemek söylemek olmaz.
02 Yorumla
Soran+1 yılamin çok sağ olun. yok zaten hafta sonu evdeyim ama hafta içi mesela bir gün belki dışarıdan ya da ne bileyim pazartesi yaparım salı da yeriz o şekil sormuştum ama yanlış anlayıp yargılayan çok oldu. teşekkürler
Cevap sahibi+1 yılO şekil olur. Mesela en yoğun olacağınız gün iki günlük yemek yaparsın pazartesi salı diyelim çarşamba dışarıdan söyledin perşembe ayrı cuma ayrı yemek cumartesi bir davete gitseniz pazar da ayrı bir yemek olur çözülür. Ya da dur pazarı damata kitleyelim :)
Yemek yapmanda fayda var. tabiki istisna günlerde yorgun olursun zaman kalmaz dinlenmeye dışarıdan söyleyebilirsin. Durumu her gün istisna hâline getirme. tembellik etme. gelir düzeyini bilemem ama yemek yapmak aile bütçesine ciddi destek sağlıyor. Kendin hesapla istersen. iki kişi için akşam yemeği en az 50 TL 10 günde 500 bu para neredeyse akşam yemeği ve kahvaltı 1ay Yeter çalışan insanlar için. Tavsiyem yemek yap. bazen kolay yemekler işten gelince yapqbildiğin bazen iki gün yiyebileceğin yemekler. Ama je alırsan al ne yaparsan yap çok olmasın. yoksa çöpe gidiyor.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
69Cevap
- Yeme & İçme konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılEvet her gün yemek yapman gerek. Ama kendini iyi hissetmezsin o zaman dışarıdan sende eşinde istediğini söyle.
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 16b cevap paylaştı.
+1 yılMecbur yapacaksın gadası kusura bakma ama canım cicim ayları çabuk geçer
00 Yorumla
+1 yılEvet o yemek pişmeli yoksa dışarıdan söyleyince biraz ekonomik olarak sıkıntı olur. Haftafa 1 gün yemek yapmasan da olur ama yap bence. 3 çeşit yapma 2 çeşit yap 2 kişi ne kadar yiyebilir ki zaten? Üşendiğin zaman mesela tavuk kızart, patates kızart aperatife kaç bir şey olmaz. Evde yemiş olursun yine dem
20 Yorumla
+1 yılyorumları okudum da bazıları saçmalamış gerçekten... Neyse kocan seviyosa fastfood kimsenin laf etmeye hakkı yok üstelik bir de çalışıyosun yani. bir şey diyen olursa da biz seviyoruz fastfood değişiklik yapmak istedik ara sıra dersin. Yemek yapmak zorundasın diyen olursa gelsin kendisi yapsın parasını verirsin ona. Ayrıca para senin değil mi yemek yapan temiz bir kdın da tutabilirsin evi de temizler mis.
21 Yorumla
Soran+1 yılevet ne laf ettiler ya :/ ki benim dediğim her gün değil haftada 1 falan ya da güncellemede de dediğim gibi pişirilen yemeğin ertesi gün de yenmesi gibi.
+1 yılBen evlendiğimde yemek yapmayı bilmiyordum, eşim öğretti sevdiği yemekleri nasıl sevdiğini hangi baharatları kullandığı ara ara annemden de yardım aldık sonradan zaten bende yoğun bir insanım bazen eşim yapıyor bazen ben yapıyorum bazen dışardan yiyoruz zorunluluk gibi bir şey söz konusu değil aranızda anlayış olduğu sürece bir problem olmayacaktır
21 Yorumla- +1 yıl
Doğal şeyler
Bence disardanda soylebilirsin. Arara disarda yemek bile yenebilir. Yeri gelir kahvaltilik yersiniz yeri geri sofrayi donatirsin. Bu insanlik hali. Bizler robot değiliz ki kurulu yasayalim.
30 Yorumla
+1 yılLütfen bunu sorun etmeyin ama yani, bunlar gereksiz olan bir takıntılar, istersen dışarıdan söylersin, istersen birlikte yapıp birlikte yersiniz. Bunu lütfen sorun etmeyin. Önemli olan nedir biliyormusunuz, karşılıklı saygı sevgi hoşgörü olsun. Gerisinin hiç önemi yok.
00 Yorumla
+1 yılÇalışırken her akşam yapmıyordum. Hatta çoğu akşam eşim yapıyordu yemeği. Bazen de dışardan yerdik. Bazen ben bir sonraki günün tyemeğini yaparken eşimde mutfağı evi toparlardı. Şimdi 6-7 aydır evdeyim kendim yapıyorum.2 tabak yemek yapmak zor değil aslında. Ama çiftlerin ikisde çalışıyorsa işler bölüşülmeli.
00 Yorumla
+1 yılsen bunu adama sordun demı.. emınsın yani:)) sahsen dısardan yemek yıyeceksek ekmek kuran carpsın ben hıc evlenmem:)
sen sımdı degılım ıstemıyom ıslerını bı bırak herıf senı gercek bı kadın gorsun ıstıyorsan gıt tarfıler kurcala ogren bıseyler yoksa işin sıkıntı!! nasıl ıstersen oyle oku ama bunu yaz bı yere.. uc gun senı yer dorduncu gun hanı benım sarmam der kalakalırsın.. agız tadı ıstıyorsan tabıı benım onerılerım:)00 Yorumla
+1 yılEğer çalışıyorsan her gün yapma zorunluluğun olmaz ama eşin anlayışlı mıdır bir de o taraftan bak ha yaparsın 2 gün yersin yeri gelir dışarıdan yersiniz bu sizin konuşup karar vereceğiniz birşey
10 Yorumla
+1 yılİkiniz de çalışıyorsnız. Zorunda falan değilsiniz.
Para var imkanlar yeterli arada bir canınız isteyince yorgun olunca pizza çorbacı öylr şeyler olabilir10 Yorumla
+1 yılHe kiz bazen disardan soylenir hahahs tabiki de her aksam yemek yapilir onceden bir plan dahilinde disari cikilmiycaksa mesela
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvli biri olarak diyorum ki makarna tarzı şeylerle geçiştirdigm günlerde sorun yasiyoruz. calişsan da çalışmadan da bu böyle. cogu erkek kadın işi der sıyrılır işin içinden. yardim eden vardır illaki ama çoğu etmez ya da parmağının ucuyla yardım eder. bizim annelerimiz erkeği mutfağa sokmadigi için bunları yaşıyoruz malesef.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen
+1 yılBenim fazla ev yemegi yemeye alismamism. benim icin sorun olmazda. genellikle erkekler bu olaya onem verir. burada sakin yok hergun yemek yapman sart degil falan diyenlere bakma. yalakalik yapmak icin oyle derler. yemek yapmazsan cok buyuk sorun olur. olay bosanmaya kadar gider. millet alismis evde anneleri hizmetci gibi yemek yapiyor. sendede isterler. benim durumum farkli oldugu icin sorun olmaz. benim gibiler az ama yuzde 5-10 uz
00 Yorumla
+1 yılEvli gibi yasadigim icin soylim hep hazir yiycekler ve diaardan yiyeceksiniz bastan soylim
14 Yorumla
Soranhep yemem çünkü evde de hep yemiyorum sağlıksız
- +1 yıl
Oyle ama oyle yapoyorsun. Komagenden hazir tavuklu pilav sarma. Superfres pizza a101den borek
Soran+1 yılöyle yapmıyorum diyorum işte?
- +1 yıl
Yapmassan ne mutlu sana ama esin alisana kadar biraz idare et
evliyiz ve ikimiz de çalışıyoruz ve her akşam yemek tabii ki mümkün değil. ben öyle takıntıı da değilim bir yediğim yemeği diğer akşam yemem diyecek kadar. haftasonu 2-3 çeşit yemek yapılır dolaba konur. hafta içi ısıtarak tüketilir.
10 Yorumla
+1 yılYemek yapma sorunluluğun yok ki canim istemezse yapmazsın
10 Yorumla
+1 yılEvet yapılıyor ve sevdiğin insanla her akşam yemek yapmak süper bişey.
10 Yorumla
+1 yılYani yemek yapacaksan çok yaparsın, atıyorum zeytinyağlı yemek yaparsın 2-3 gün kalır, günlük protein ve karbonhidrat yaparsın , eşin de çorba yapsın çorba 2 gün kalır. Birbinize yardımcı olmazsanız zor.
00 Yorumla
+1 yılcanim bu sen esine bağli yani buna anlayis gosteren biriyse ki ikiniz calisiyorsunuz gstermeli yapmassin canin ister pizza soyle bunda bisey yok yani bnde evliyim ama disardan yemek soyledimiz cok vardir
00 Yorumla
+1 yılO an yemek yapamadıysan dışardan söylersin ama sürekli sürekli olmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBizim degisiyo. Bazen ben yapiyorum...
Bazen esim, bazen disarda yiyoruz bazen eve soyleriz bu esinle senin iletisime bagli10 Yorumla
+1 yılAdamın hoşnutluğunu ön planda tutma önce.
genelde yapılan yemek 2 gün götürür. Ya da dondurulmuş gıda hazırlanır evde, yorgunken direk atılır ocağa00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılHergün yapmaya gerek yok. zaten heralde bir akşamlık yapmayacaksın yemeğini. arada ufak tefek aparatiflerde hazırlanır. da yani haftada 3 gün dışardan pizza söylersen öğrenci evinden ne farkı olur bunun.
00 Yorumla Bir akşamın yemeği kalırsa ertesi günde yenilir yemek yapılmadığı zaman dışarıda yenilir eve yemek istetilir ama iki hafta da bir falan anca sıklıkla yapılmamalı
00 YorumlaYani şimdi eger o evliligin gerçek bir evlilik olmasini istiyosan evet hergün yapman gerek evi ev yapan kadindr sorumluluklarini bilmen gerek evinde eşine gerekirse birak işini
23 Yorumla
Soran+1 yılişimi falan bırakmam, saçmalamayın. tek maaşla hangi ev geçiniyo günümüzde.
- +1 yıl
İş aş 😂
+1 yılÇalışan bayan olduğun için her gün yemek yapmak sana çok yorucu gelebilir, ayrıca madem ikinizde çalışıyorsunuz eşinde yardım etsin sana mutfakta yine arada pizza kaçamakları yaparsınız
00 Yorumla
+1 yılBen evliyim, ben yemekleri iki gün yetecek ölçüde yapıyorum iki gün yiyoruz, yani iki günde 1 yemek yapıyorum
10 Yorumlaaslında aksam yemegı cok zararlı kılo alma sorunu var evlendıkten sonra bunu mazıret gosterırısın bu ıstende sıvrılırsın cunku ben ole yapıyorum esıme yemk yapma dıyorum son yemegı apart yıyoruz dısarda bulasıkd erdı hersyeı var
01 Yorumla
+1 yılNişanlı nin parası çok sa hergun dışarıda da yiye bilirsin ama genelde evde yaparain
20 Yorumla
+1 yılKarnınız hergün acıktığına göre her gün de yemek yapmalısınız dimi 😐
14 Yorumla
Soran+1 yıldetayı okusaydın bunu yazmazdın dimi?
- +1 yıl
Ya yemek diyorum yemek yapmalısın Fast food abur cubur dan bahsetmişsin sen 🤦♀️
Soran+1 yılabur cuburdan bahsetmedim, canım isterse "arada" dışarıdan söylüyorum dedim.
- +1 yıl
Tamam
+1 yılBu konuyu nişanlınla tartışman daha doğru olacaktır. Yorgun olduğunuzda dışardan yiyebilirsiniz bu gayet doğal bişey.
00 Yorumla
+1 yıl2 günlük yemek yaparsın. İstisnalar olur tabi. Yorgun olursun canın istemez dışardan söylersin. Ama bu sürekli olmaz. bir evde her gün sıcak bir yemek olmalı.
10 Yorumlabir gün sen bir gün o ya da öyle mal gibi sevişin... bön eypitit beybi😋
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBazen dışarda yenir, bazen dışardan sipariş verilir, bazen yemek fazla yapılırsa bitirilir arada bir her gün yemek yapılır. Bu tamamen size kalmış bir şey...
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 462 cevap paylaştı. 2 günde bir yaparsın yahu. Arada bir de kebapçıya gidersiniz.
10 YorumlaYapılması gerekir. Bu sorduğun soruyu Annene sorarsan çok daha iyi cevap alacağından eminim
02 Yorumla
Soran+1 yılannemle yaşamıyorum.
- +1 yıl
Evli bir adam olarak söylüyorum evde her akşam yemek pişmesini isterim karşılıklı yardımlaşarak Sürekli dışarda yemek yemek sıkar. Ara da değişiklik olsun diye dışarda yenebilir ama her gün olmaz. Bir süre sonra tartışmalar başlar evde huzursuzluk başlar.
Çevrende Evli bayan arkadaşların varsa onlara da danışmanı isterim
+1 yılEvet mecbur yapıcaksın evlilikte belli bir düzen olması sart
11 Yorumla- +1 yıl
Evet ikinizde calısıyosanız 2 gunluk yemek yapabılırsın yıyebılırsın
Yeme & İçme konusunda 455 cevap paylaştı. Yemek yaparsan değer görürsün hergün dışardan yersen gün gelir yüzüne vurur hem çok sağlıksız
10 YorumlaEgerki evleneceğim kişi seni sadece düzenli seks yapabileceği bir partner olarak alıyorsa sıkıntı yatakta mutlu ettiğin sürece yemek olayına tapılmaz yok aile olmak içinse şansın yok yemek çamaşır ütü temizlik işin zor
00 YorumlaBoş ver sen yılda bir yap yılbaşı günü olur ya da o günde dışarı çıkarsınız kurtulursun
02 Yorumla
Soran+1 yılyazıyı göZünüzle okuyun, böyle sorunlarla karşılaşmayalım.
+1 yılyani olabilir bazen yemek yapıcak kalmayabilir dışardan söylenir ya da gidip yenir
00 Yorumla
+1 yılMonotonluk sıkar belli bir süreden sonra. değişiklik iyidir.
00 Yorumla
+1 yılBazen birlikte yaparsınız, bazende dışarda yersiniz bir şeyler
00 Yorumla
+1 yılyok yapmak zorunda degilsin ayni sekilde disardan da söyleyebilirsin
00 YorumlaEşinde yardım ederse yemek yapılır ama tanıdığım çok evli çalışan çift senin gibi bazen dışardan söylüyorlar
00 Yorumla
+1 yılelbette tabi özel günler ve bazen aradaki kaçamaklar hariç
00 Yorumla
+1 yılsen bence evlenme veyada düğüne kadar çorba makarna pilav falan öğren sen kızsın yemeği yapabilirsin nesi var ki
06 Yorumla
Soran+1 yılne alaka? yemek yapmayı biliyorum zaten
- +1 yıl
eee neden evlenince yemek yapmaktan yakınıyorsın
Soran+1 yılsoruyu okusan anlarsın da, okuma alışkanlığı yok bizde. seni de anlıyorum.
- +1 yıl
sen sonradan güncelleme yaptığın için olabilir mi
Soran+1 yıldetayda da olay yazıyor zaten, anlamayanlar için güncellemeyi yaptım. ayrıca güncellemeyi yapalı 3 saat olmuş, okumamana bahane değil :)
- +1 yıl
sende haklıısn 🙂 kusura bakma artık
+1 yılEv yemeği şart dışardan söylemekle bu ömrün sonu gelmez
00 YorumlaDurumunuza bağlı adamda para varsa arada dışarda yersiniz yoksa malesef yapacaksın.
02 Yorumla
Soran+1 yılneden "adamda" ben de çalışıyorum?
Size kalmış. Ev kokuyor diye yemek yapmayan ve yapılmasına müsaade etmeyen çiftler tanıyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılev kokuyor diye mi :D o da bir değişikmiş
+1 yılYok dışarda yeniyor genelde kız adam aç mı kalsın işten geliyor yemek ister tabi
02 Yorumla
Soran+1 yıle ben de işten geliyorum
- +1 yıl
O zaman aç mı kalacaksın
Gizli Üye(36-45)+1 yılNişanlınla konhl bunları. bir yemeği ertesi gün yemem diyorsa sıkıntı. Yemek bekler senden ama çalıltığın için dışarsan söylemeye bişe demez.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbenimde eşim çalışıyor ama işten gelip yemek yapıyor. bidahaki günün yemeğini de akşamdan yapıyor bazen
02 Yorumla- +1 yıl
iyi seni seviyomuş eşin.. nereye kadar dayanacak bu kadın bakalım. ileride nafaka ödemeye hazırlıklı ol
Cevap sahibi+1 yıl@Medusanınsırrı zorlayan yok. Herkesi kendiniz gibi usengec ise yaramaz sanmayin
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvli değilim
Senelerce dışarda yemekten tiksindim artik
Evlenince 1 sene lokantaya uğramayi düşünmüyorum01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvli insanlarin dışardan yemek söylemesini çok itici buluyorum. Girin ikiniz mutfağa birlikte hazırlayip yiyin işte. Dışarda kimin nasıl bir temizlik anlayışı ile yaptığıni bilmediğin şeyi yemek nasıl bir rahatlik?
+1 yılHer aksam sart değil canm arada dısarda yersınn, ama cogunluk ev yemegı daha iyi geliyor insana
00 Yorumla
+1 yılÖyle bir zorunluluk yok..
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 397 cevap paylaştı. Birlikte sakalasarak hazirlanirsa daha lezzetli olur
00 Yorumla
+1 yılGenelde yapmasi gerekir arada dısardan söylene bilir
00 YorumlaSöylenir bunlar büyük sıkıntı değil ki ama hergun olmaz arada değişiklik olsun ne bileyim dışarda yensin güzel şeyler bunlar
00 Yorumla- Devamını Gör (59)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat