Yulaf ezmesi tarifi istiyorum, yulaf ezmesi nasıl yapılır? Marketten sade yulaf ezmesi aldım, ama tadını hiç beğenmedim. Yulaf ezmesinin adını güzelleştirmek için ne yapabilirim, yulaf ezmesinin tadı nasıl güzelleşir?yulaf ezmesi
Yulaf Ezmesi Nasıl Yenir? Yulaf Ezmesi Tarif Önerileri
Yulaf ezmesi, pul haline getirilmiş bir tam tahıllı yulaf türüdür. Yulaf ezmesi, granola ve kurabiyelerde yaygın olarak kullanılırlar. Yulaf ezmesi, iyi bir lif kaynağıdır ve fındıksı bir tada sahiptir. Sporcular, diyete uymak zorunda olan ve sağlıklı beslenmek isteyen kişiler tarafından çok kullanılan bir besin kaynağıdır.
Yulaf Ezmesi Besin Değerleri Nedir?
Yulaf ezmelerinin markasına göre besin değerleri değişse de ortalama olarak yulaf ezmesi 250ml (bir kupa) için besin değerleri şu şekildedir; Kalori: 150 Protein: 5 gram Yağ: 2.5 gram Karbonhidratlar: 27 gram Lif: 4 gram A vitamini: %0 C vitamini: %0 Kalsiyum: %2 Demir: %10 Magnezyum: %7
Yulaf Ezmesinin Faydaları Nedir?
Yulaf ezmesi besin değerleri açısından zengindir, yüksek protein içerir. Bu sebeple kas kütlesi yapmak isteyen kişiler için en ideal protein ve lif kaynaklarından birisidir yulaf ezmesinin faydaları da şu şekildedir; 1- Lif kaynağıdır, kasların oluşumuna destek olur. 2- Tokluk hissi verir, bu sayede zayıflamak isteyen kişiler daha kolay kilo verir. 3- Kolesterolü düşürür. 4- Kan şekerinin düşürülmesinde ve dengeye gelmesini sağlar. 5- Vitamin ve minarel kaynağıdır. 6- Antioksidankaynağıdır. 7-Gün içindeki enerji ihtiyacınıkarşılar. 8- Proteinaçısından zengindir. 9- Ucuzdur, öğünlerde yüksek miktarda tüketilebilir. 10- Demir, magnezyum ve çinko içerir, kansızlığa iyi gelir. 11- Bunamanın ilerleme hızını yavaşlatır 12-Yumurtalık ve meme kanseri gibi kanserlerin risklerini azaltır. 13- Kalp sağlığını korur.
Yulaf Ezmesi Nasıl Tüketilir?
Yulaf ezmesi, çok türlü kullanım çeşitliliği ile ön plana çıkar. Yulaf ezmesi, ister soğuk ister sıcak, ister pişmiş ister çiğ yenir. Sıcak olduğunda genellikle süt ve su ile pişirilir. Soğuk tüketimlerde yoğurt, kefir ve sür kullanılır.
Yulaf Ezmesi Nasıl Yapılır?
Yulaf Ezmesi, pişirilerek, kurabiye yapılarak, omletlere konularak, pudingler de gibi bir çok tarifte soğuk ve sıcak olarak yapılır. Meyveler ve sebzelerle birlikte kullanılır.
Yulaf Ezmesi Tarifleri Nelerdir?
1- Yulaf Ezmesi Kurabiyesi:
İçindekiler; 1 su bardağı oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı 1 su bardağı şeker 2 büyük yumurta 1 çay kaşığı vanilya özü (şekerli vanilin koyarsanız 1 tatlı kaşığı) 1 fincan çok amaçlı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 1/4 çay kaşığı tuz 3 bardak eski moda yulaf 1 su bardağı kuru üzüm Talimatlar: 1. Fırını 180C'e ısıtın. Pişirme kağıdı ile bir fırın tepsisini hizalayın. 2. Bir kapta tereyağı ve şekeri hafif ve kabarık olana kadar krema haline getirin. Yumurtaları birer birer çırpın, ardından vanilyayı karıştırın. Başka bir kapta un, kabartma tozu, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Yavaş yavaş tereyağı karışımına ekleyin, sadece karışana kadar karıştırın. Yulaf ve kuru üzümleri karıştırın. 3. Hazırlanan fırın tepsisine yuvarlatılmış yemek kaşığı ile hamur bırakın. Kurabiyelerin dışı altın kahverengi olana kadar pişirin, yaklaşık 15 dakika sürer. 5 dakika fırın tepsisine soğutun; tamamen soğuması için kurabiyeleri bir tel rafa aktarın. Kullanımı: Kurabiyeler hava geçirmez bir kapta oda sıcaklığında 1 haftaya kadar saklanabilir.
2- Yulaf Ezmesi Bar:
Yulaf ezmesi çubuğu yulaf, badem yağı, bal ve kuru üzüm ile yapılır. 1- Yapmanız gereken ilk şey, fırınınızı 180C dereceye önceden ısıtmaktır. 2- Ardından, bir kase almanız ve yulaf, badem yağı, bal ve kuru üzümleri karıştırmanız gerekecektir. Burada oran size kalmış. 3- Her şey birbirine karıştığında, karışımı 8x8 inçlik bir fırın tepsisine ya da borcama koymanız gerekecek. 4- Karışım kalıba döküldükten sonra 20-25 dakika pişirmeniz gerekecektir. 5- Yulaflı barlar bittiğinde, bir fincan kahve veya çay ile tadını çıkarabilirsiniz.
3- Yulaf Ezmesi Puding:
Yulaf ezmeli puding, kahvaltı veya atıştırmalık için mükemmel olan lezzetli ve sağlıklı bir tatlıdır. Bu tarif yulaf, süt ve bal ile yapılır ve tarçın ve Hindistan cevizi ile tatlandırılır. Bu tarif için eski tip yulaf kullanmak önemlidir, çünkü eski tip yulaflar daha fazla sıvı emer ve geç pişerler erken pişen yulaflar ne yazık ki bu tarifte kullanılmaz onlar soğuk ve pişirilmeyen tarifler için idealdir.
1- Pudingi yapmak için yulaf, süt ve balı orta boy bir tencerede karıştırarak başlayın. Karışımı ara sıra karıştırarak orta ateşte kaynatın. 2- Kaynamaya başlayınca, ısıyı en aza indirin ve yulaflar yumuşayana ve karışım koyulaşana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. 3- Tarçın ve Hindistan cevizini ilave edip pudingi kaselere paylaştırın. 4- Üzerine isteğe göre meyve veya kuru yemiş serperek sıcak servis yapın.
4- Yulaf Lapası:
Yulaf lapası, yulafın su veya sütte kaynatılmasıyla yapılan bir yemektir. Genellikle sıcak servis edilir, ancak soğuk olarak da yenebilir. Yulaf lapası çok eski bir yemektir ve bir zamanlar dünyanın birçok yerinde temel gıdaydı. Bir zamanlar olduğu kadar yaygın olmasa da bugün hala yenir. Yulaf lapası için birçok farklı tarif vardır, ancak temel malzemeler her zaman aynıdır: yulaf, su veya süt ve tuz. Bununla birlikte, bu bileşenlerin oranı değişebilir ve kullanılan yulaf türü de farklı olabilir. Örneğin çelik kesilmiş yulaf veya haddelenmiş yulaf kullanılabilir. Yulaf lapası birçok farklı şekilde tatlandırılabilir. Tatlandırmak için şeker, bal veya şurup eklenebilir. Elma, muz veya çilek gibi meyveler, lezzet ve beslenme için eklenebilir. Tarçın, Hindistan cevizi ve diğer baharatlar da lezzet için eklenebilir. Pişmiş yulaf lapası buzdolabında 3 güne kadar saklanabilir. Ayrıca 3 aya kadar dondurulabilir. 1- Yulaf lapası yapmak için suyu veya sütü bir tencerede kaynatarak başlayın. 2- Ardından yulafı ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. 3- Isıyı azaltın ve yulaf lapasını 5-10 dakika veya kalın ve kremsi olana kadar pişirin. 4- Piştikten sonra dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Yulaf lapasını süt ve şeker veya istenirse bal ile sıcak olarak servis edin.
5- Soğuk Yulaf Lapası
Yulaf lapası, yulafın (veya diğer tahılların) su veya süt içinde pişirilmesiyle yapılan bir yemektir. Genellikle sıcak servis edilir, ancak soğuk olarak da yenebilir. Yulaf lapası yapmanın birçok farklı yolu vardır, ancak temel malzemeler her zaman aynıdır: yulaf, su (veya süt) ve biraz tuz. Yulaf lapanıza bal, şeker, meyve veya baharat gibi başka şeyler de ekleyebilirsiniz. Soğuk yulaf lapası yapmak istiyorsanız, yulafları soğuk suda (veya sütte) pişirmeniz ve ardından karışımı yemeden önce birkaç saat buzdolabında tutmanız dışında işlem sıcak yulaf lapası yapmakla hemen hemen aynıdır. Bazı insanlar doğrudan buzdolabından soğuk yulaf lapası yemeyi sever, ancak isterseniz tekrar ısıtabilirsiniz. Yulaf lapasına biraz su (veya süt) ekleyin ve mikrodalgada veya ocakta ısıtın. Soğuk yulaf lapası, yulaf lapasını önceden yaparak zaman kazanmak ve sabah uyandığınızda yemeye hazır hale getirmek istiyorsanız harika bir seçenektir. Hareket halindeyken alabileceğiniz hızlı ve kolay bir kahvaltı arıyorsanız da iyi bir seçimdir.
6- Yulaf Ezmeli Krep:
Yulaf ezmeli krepler, geleneksel kreplere harika bir alternatiftir ve yoğun bir sabah için mükemmeldir. Yulaf Ezmeli Krep Tarifindeki İçindekiler; 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 1/4 çay kaşığı tuz Talimatlar: 1. Yulaf ezmesini ve sütü bir kapta karıştırıp 5 dakika bekletin. 2. Yumurtayı, eritilmiş tereyağını, kabartma tozunu ve tuzu kaseye ekleyin ve birleştirmek için karıştırın. 3. Bir ızgarayı veya kızartma tavasını orta ateşte ısıtın. 4. Her gözleme için 1/4 fincan meyilli tavaya alın. 5. Her iki yüzünü de 2 dakika veya altın rengi olana kadar pişirin. 6. Tereyağı ve şurup ile servis yapın.
7- Yulaf Ezmeli Omlet:
İçindekiler: 1/2 su bardağı yulaf ezmesi 1/2 su bardağı süt 2 yumurta 1/4 çay kaşığı tuz 1/4 çay kaşığı kabartma tozu 1 yemek kaşığı tereyağı 1/4 su bardağı rendelenmiş peynir
İsteğe Göre: Salça Doğranmış yeşil soğan Talimatlar: 1. Orta boy bir kapta yulaf ve sütü birleştirin. 5 dakika demlenmesine izin verin. 2. Yumurta, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. İyice karıştırın. 3. Orta ateşte büyük bir tavada tereyağını eritin. Yulaf karışımını ekleyin. 4. Ara sıra karıştırarak veya kenarları sertleşene kadar 5 dakika pişirin. 5. Peyniri ve sosları ekleyin. Omleti ikiye katlayın. 6. 2 dakika daha veya peynir eriyene ve omlet pişene kadar pişirin. 7. Hemen servis yapın.
Yulaf çiğ şekilde de yenir ama genelde yutması zor olur ve tadı sevilmez. En lezzetli şekilde yemen için söylüyorum nasıl yapacağını. Sıcak içme suyunu demlikte ısıt kaynayana kadar. Bir kaseye 100 gram kadar ya da isteğine göre belli bir miktar yulaf koy. Sonra su kaynadıktan sonra, yulafların üstünü çok az bir şekilde geçecek şekilde su ekle. O sıcak su, yulafların pişmesini ve kabarmasını sağlayacak. O şekilde 10 dakika bekle. Sonra yulaf kasesinin içine 1 tane muzu çok ince dilimleyerek kes. Evde cici bebe ya da eti pötibör bisküvi varsa, 2-3 tanesini kırıp içine atabilirsin. Öyle de çok güzel oluyor. En son karıştırıp afiyetle yiyeceksin. :) İsteğe bağlı olarak kuru yemiş, yaban mersini vs de ekleyebilirsin. Ama unutma kalorisi de yükselir ona göre. Yulafla en güzel giden şey muzdur kesinlikle. Süper bir tat çıkıyor ortaya. Ara öğünlerde yiyorum ben yulafı bu şekilde.
Hurma, gün kurusu, kuru incir yıkanır hurmaların çekirdekleri çıkartılarak ince ince doğranır, biraz kuru üzüm ve ceviz eklenir. Yulafların seviyesini geçmeyecek miktarda su eklenip 5 dakika yumuşaması beklenir. Kilo sorununuz varsa günlük hayatta fazla aktif değilseniz kilo yapabilir. Diğer yandan faydası saymakla bitmez.
Veya rondoda öğtüp yumurta ile karıştırarak krepte yapabilirsin Afiyet olsun
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ben geceden bir kase sutle karistiriyorum. Sabah pisiriyorum. 5 dk kadar kaynayip kivam aliyor. Icine tarcin ve mryve ekliyorum. Cilek kuru meyveler,uzum,muz falan ne varsa. Cok lezsetli oluyor. Kakao ve bal da katabilirsin istersen.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
1 yumurtaya 2 çorba kaşığı yulaf ezmesi, maydanoz, bol beyaz peynir, karabiber koyup karıştırıyorum, biraz yağlanmış tavaya kaşıkla koyup önlü arkalı pişiriyorum. Hayli lezzetli oluyor öneririm.
Yulaf ezmesi özellikle sabah kahvaltılarında sağlıklı ve doyurucu bir kahvaltı alternatifi olarak mutfağımızda ve diyet listelerimizde yer alır. En güzel yulaf ezmesi tarifim süt, bal, tarçın ve kuru üzümle karıştırarak yediğimdir. Bazen içine badem ve kavrulmuş fındık atmayı, hatta kayısı incir gibi özellikle kabızlık dönemlerimde yemişler de eklediğim olur. Size de tavsiye ederim.
Kakao , süt ile yulaf lapası yapabilirsin. Bal + muz ile istersen bir gece önceden hazırla buzdolabına koy, istersen sabah sıcak olarak hazırla Kırmızı meyveler çok yakışıyor
Kuru veya normal meyvelerle tatlandırabilirsin, Bal da baya iyi bir seçenek oluyor sütle yiyorsan eğer :) Ben yoğurtla yemeyi tercih ediyorum, arada kuru meyveler güzel oluyor.
mixer gecir 3 yumurta yarım muz iyice karıstır ve tava az zeytin yagı mis gibi pankek sana leziz ya da yulaf&pınar protein yogurt veya ev yapımı ve az kuru meyve mükemmel oluyor
Aynı hTayı bende ysptımdı sonra youtubedan yulaf tarifleri izledm felan... icine biraz nesquik biraz süt birazda yulaf fıstık gibi olyo
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hep vegan tariflerde rastladim buna. Bitkisel sut ve su ile pisiriyorlar. Icine de istediklerini koyuyorlar. Muz, tarcin, kakao falan. Ustune de akcaagac surubu, recel, meyve gibi seyler serpiyorlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yumurtalara koyuyoz biz sabah kahvaltılarında öyle tüketiyoz