Selamlar, biliyorum kulağa çok saçma geliyor ama ben kendin yap işlerini seviyorum ve böyle eski paslı şeyler hoşuma gidiyor ancak ben bu işlerimde kullanmak için malzeme sıkıntısı çekiyorum. İnternet üzerinde eski anahtarlar antika saat parçaları filan alıyorum ama çoğunlukla pahalıya geliyor 1 hurda anahtara 5 lira filan istiyorlar ayrıca çoğu aradığımı da bulamıyorum bir kaç dişi kırılmış dişliler kırık anahtarlar paslı çürük kocaman vidalar somunlar veya eski radyoların içinde olan vakum tüpleri paslı tel eski rengi bozulmuş camlar filan arıyorum. Bunları bulabileceğim yegane yerler ise hurdalıklar ancak şöyle bir sıkıntım var bu hurdalıklar genelde ton bazlı alışverişler yaptıklarından beni hesaba alacaklarını sanmıyorum. Yani adam orada 10 tonluk kamyonları boşaltıp yüklüyor ben 10 kilo demir çelik alıp onuda hurdalıkda gezerek seçicem. Böyle malzemeler yurt dışında satılıyor ancak dekorasyon ürünü olarak satılıyor ve onlar çok pahalı veya hurda olarak satılan çok ucuzlar var fakat hem en az 100 kilo sipariş alınıyor ve içinde benim kullanamayacakğım malzemelerde var hemde Türkiye ye hurda sokmanın gümrük kuralları biraz farklı kurşun filan zaten sokulmuyor demir cam filan için ise denetim gerekiyor ve galiba hurdalığım olmadığından o hurdayı işlemek için Türkiye'ye sokmadığından birkaç prosedür filan işliyor. Yani yurt dışından almam pek muhtemel değil.
Şimdi benim sorum şu ben hurdalıklara gidersem hurdalar arasında dolaşıp istediğimi ücreti karşılığında almama müsaade ederler mi?
Şimdi benim sorum şu ben hurdalıklara gidersem hurdalar arasında dolaşıp istediğimi ücreti karşılığında almama müsaade ederler mi?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer