Master Chef Türkiye yarışmasında yaşanan olay sonrası sosyal medya bu soruyla çalkalanıyor. Yarışmada Mehmet Şef, yarışmacıyı "Bakla çorbasını nasıl bilmezsin, her esnaf lokantasında olur" demiş.
Esnaf lokantasında ki çorbalar ; Mercimek , Kelle Paça , Ezo Gelin ve de İşkembe Çorbası olur ama ağırlık Mercimek Çorbasıdır... O çorbayı yapan işkembedeb fazla sallamış esnaf lokantalarında olur diye... Öyle bri çorbayı da denemek gerek açıkcası... İlk defa duydum ...
Bakla corbasi spesial corbadir esnaf lokantasinda cok nadir hatta olmaz ama restaurantlarda spesial olarak verirler mehmet sef bizim luks dedigimiz restauranta esnaf lokantasi diyo herhalde😂😂
Valla işim gereği sürekli sanayide ve şantiyelerde oluyorum. Hep esnaf lokantalarında yemek yerim lakin bugüne kadar hiç denk gelmedim. Ki Antalya da yaşıyoruz ve baklayı da çok severiz. Tüm zeytinyağlılarını da yaparız.
Bakla çorbası, patates çorbası, fasulye çorbası. Bunlar Bolu’ya ait türetilmiş çorbalar. Bugün evde pirinç yok bu sefer de fasulye koyalım , öyle içelim demişler resmen. Ben duymadım. Bolu’da türetilmiş yemekleri bilmek ve tatmak zorunda da değilim. Bu sene Mehmet şef iyice cozutmuş.
Mehmet Şef kendi gittiği esnaf lokantalarında sanırım sipariş üzerine pişirtti sonra hep yapılmaya başlandı. Türkiye'de en az 60 şehir gezdim yedim içtim birçoğunda bırak bunu pişirmeyi adını ananı bile duymadım. Ama bu demek değildir ki masterchef adayları bundan bihaber olacaklar. Eğer oradaysan ben şeflerin şefi olacağım diyorsan vıttırıvızzık tatlısını dahi bileceksin. Öyle ben islim kebabı daha önce yapmadım ama yapanı gördümlerle bu işler olmaz.
Esnaf lokantalarında hiç gitmedim ama bakla çorbası nadirende olsa yapan yerler var. Herkes bilmek zorunda değil elbet ama masterchef gibi bir yarışmaya katılıyorsan ve chef olmak istiyorsan , en azından Türkiyedeki bütün yemekleri vakıf olman gerek.
Sadece esnaf lokantası müdavimi olanların bileceği bir çorba değildir. Zira ben hiç esnaf lokantasına gitmedim ancak çorbayı çok iyi biliyorum. Bizim evde zaman zaman pişer. Bilmeyenler varsa, kendi eksikliğidir 🙄
İlk defa duydum babama sordum o bile ilk defa duymuş biz yeşilini kavurur üzerine sarımsaklı yoğurt dökeriz kurumuş içinden etli dolma yaparız ama gerçekten çorbasını ilk defa duyuyorum.
Bayağı lüks bir esnaf lokantası herhalde nerede tam olarak maslakta 4. leventte ataşehir de falan mı😄buradaki esnaf lokantasında tavuk, ezogelin, mercimek, çorbasından başka bir şey yokta
Esnaf lokantalarında ya da kamyoncu lokantalarında be gördüm nede duydum, ams mevsiminde bakla çorbası var, bence şefler biraz milliyetçilik oynuyorlar
Atmasyon sallamasyon hic duymadim lokantalarada gittim ama hic duymadim genelde ezo gelin ve mercimek corbasi olur bakla corbasini hicmi hic duymadim 😂😂😂
Duydum ama sorun yedim mi hayır ki esnaf lokantasına gidince olan şey ya engelin ya mercimek iyi bir yerse birde domates çorbası bakla için laf edip çileği saymamaları 😂
Asla duymadım. Hatta şef o kadar agrasif davranınca bugün bir esnaf lokantasına da sordum. Baklanın yemeği olur çorbası da mı varmış dedi. Tadı güzelse çorbasını da yeriz napalım.
Evet adam doğru soylemiş italya da esnaf lokantasında olması gayet normal demek ki adamın bakla fiyatlarından haberi yoktur bizler de böyle adamlara çooooookkkk değer veriyoruz sanki çok değerliymiş gibi. Bizde baklanın her türlüsünü yaparlar
bir yemk programinda ezilerek baklalar corba yapilyodu ama kuru fasulyenn sulusu çorbadr bence gerek yok bnce
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Zerre alakası yok, Ankara'da da İstanbul'da da esnafın en çok olduğu yerlerde belki yüzlerce kez yemek yedim bir tanesinde de denk gelmedim. Sanayii ve Beyazıt vs esnafının olduğu yerlerdeki mekanlar esnaf lokantası değil demek ki
Ben bu çorbayı biliyorum. Küçükken alt komşumuz yapardı Feride yenge çok güzel olurdu ama adının Bakla çorbası olduğunu bilmiyordum google da resimlerine bakınca anladım.
En İyi Cevaplar