Cevabın nedir?
Yanlış beslenme, buna bağlı olarak organ yetmezliğine kadar varan vahim hatalar, aşırı şeker yüklemesi, kadının yüksek seviyede asidite olması dediğimiz her başlık meyve suyunda var. Ha bir de diyabetik hastalıklara yol açması.
Bakınız, meyve suları içerisinde kendi el yapımınız da olsa fazlasıyla fruktoz vardır.
Fruktoz meyve şekeridir ve aşırı tüketildiğinde alkole dönüştüğü gibi vücudun işleyişini bozma eğilimini artırır.
Ayrıca kanser çeşitlerinin tamamı incelendiğinde vücutta oksijensiz ortamda anaerobik olarak şekerin hücreleri kanserli hale getirildiği de ispatlanmış bir durumdur.
Uzun uzun yazmak isterdim ama okunmaya değer bulunmayacağını düşünerek burada kesiyorum.
Son olarak, meyve suları zenginlik alâmeti değil aptallığın alametifarikasıdır.
:)230 Yorumla- +1 yıl
EİG👈👈👈
- +1 yıl
https://resmim.net/f/41vCmO.jpg işletmede herşey bol
- +1 yıl
İbrahim saraçoğlunu takipedermisiniz bilmiyorum onun açıklamalarından mütevellit istediğinizi düşündüm zira sağlıkla ilgilisiniz
- +1 yıl
Af buyurun kendime okuyan ve heybesinde çeşitli dallarda yazılmış eser barındıran merkep gözüyle bakarım.
Bu sayın İbrahim Saraçoğlu beyefendiden değil, bizatihi kalp sağlığı ve moleküler biyoloji üzerine kendini geliştiren iki hanımdan, iki doktordan ve bilinçli iki insandan kazandığım bilgi.
Biri değerli büyüğüm Prof. Dr. Canan Karatay,
Diğeri ise Dr. Ayşegül Çoruhlu.
:) - +1 yıl
Estağfurullah..
Canan hocanın kitapları bendede var uyarılarına her zaman uyamasamda bilgisinden şüphem yoktur - +1 yıl
Okuyabilirmiyim bilmiyorum ama tavsiyenize açığım
- +1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
Çok memnun olurum🤗
- +1 yıl
Sizin gibi değerli bir üyeye sözümü tutuyorum.
:)
https://docdro.id/VQZB07E - +1 yıl
Çok teşekkür ederim🙏🙏🙏
- +1 yıl
Sözümü tuttum🙏
- +1 yıl
Estağfurullah günaydın😊
- +1 yıl
Neyden bahsettiğinizi anlamadım🤔
- +1 yıl
Stalk 🙊...
Peki öyle olsun🍀 - +1 yıl
Aaaa aşkolsun😀😀
ayıp bişey değil sayfam açık kimin baktığını bilmiyorum bile... ilgimizi çeken yorumlarını sorularını sevdiğimiz insanları ne yaptığını inceleriz sorun yok🤷♀️ - +1 yıl
Estağfurullah... her yolunda problem yok🤗
- +1 yıl
Rica ederim 😊
Görüşme üzere..
En İyi Cevaplar
+1 yılkahvaltıda ıcecek pek akıllı insan işi degıldır;) bilim oyle soyluyor ben degıl! fakirliğin gözü çıksın ben hıc bısey ıcmem kahvaltıda:)
110 Yorumla- +1 yıl
Çaydamı yok master😢😢
- +1 yıl
oncesınde bı demlık.. yarım sat sonrasında yenısı.. ama kahvaltı esnasında hayır.. demır emılımını onler !
- +1 yıl
Piki😢😢😢
- +1 yıl
oku.. oku.. oku... :)
- +1 yıl
Cahillik güzel şey master mutlu mutlu yaşıyorsun😂😂
- +1 yıl
estagfurullah sende ne dedıgımı şey etmedıysen ben daha bısey seyetmıyorum na buraya yazdım:)
- +1 yıl
Türküz master bana bişey olmaz 😂😂😂
- +1 yıl
piki..
- +1 yıl
Teşekkürler 😇
- +1 yıl
Ricalar..
Hayır değildir ama dizide zenginler hep içiyor ya
Bana göre dizideki zenginlik alametleri:
1. Herkes masada olduktan sonra kahvaltı yapmak
2. Havyar, portakallı pekin ördeği yemek
3. Hastalanınca özel hastaneye gitmek ve hastanede hasta, doktor ve hasta yakınları dışında hiç kimsenin olmaması
4. Zengin çocuklarının yemekte hep süt içmesi (normal hayatta çay kahve içiyorlar) 😄10 Yorumla
+1 yılZenginlik değil de zengin gibi görünme alameti bence
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
69
Cevap
92Cevap
Yeme & İçme konusunda 629 cevap paylaştı. Ben seviyorum kahvaltıda ama zenginlikle alakası yok bence. 😁
20 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 16,2b cevap paylaştı.
+1 yılZevk meselesi gadası
10 Yorumla Hayır tabikisi ayrıca yenilmesi daha iyi kahvaltı da değil yani😅 çünkü 10 tane sıkıyorsun bir bardak çıkıyor bu da şekerin tavan yapmasını sağlıyor yeri gelmisken aydınlatayim dedim😅 afiyet olsun eyi günlerrr
12 Yorumla- +1 yıl
Hem israf ayol😂😂 eyi günler paşam
Yeme & İçme konusunda 2,5b cevap paylaştı. hayır çay sevmeyenlere ya da güne daha sağlıklı dinç başlamak için iyi bir seçenek ama dizilerde her zaman gördüğümüz için bilinçaltı onu zenginlik olarak algılıyor ben küçükken kahvaltıda bile çay içmezdim hiç sevmezdim portakal suyu elma suyu falan içerdim :D
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı. Bence çok normal.
Zenginlikten ziyade, vitamine atıf ve elbette portakalı sıkmanın bir nevi israf (bütün yemekten mütevellit) olduğu algısı buna sebep olmuştur.13 Yorumla- +1 yıl
Felsefik bir bakış açısı🤔👍
- +1 yıl
Anadoluda ve dahi Balkanlarda "ekmekle ye" diye bir ebeveyn telkini vardır. 😃
Elbette bu yeni nesil için bir anlam ifade etmeyebilir.
Ama teknik olarak fakirlik /yoksulluk (bu da direkt yemek yeme alışkanlığına ve kültürüne götürür) kriterlerinden biridir.
Öte yandan israf etmemenin ve her şeyin bu kadar bol olmayacağı öğesini aşılar. - +1 yıl
Ne güzel dedin... herkes doyar yemek kalır ekmeksiz ye bakim diyen annelerimiz vardı bizim
😀
Degildir bazen biz çaydan sıkılınca içiyoruz ne var bunda
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,7b cevap paylaştı. yoo, meyvesuyu artik demode bile oldu, simdi ispanak, mango, maydonoz, limon, portakal vs blender dan gecirip "smoothie" yapilio. Sabah detox u hazir :)
30 YorumlaZenginle, fakirle ilgisi yokta gitmiyor ya denedim çayın yerini tutmuyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle👍
+1 yıltercih meselesi benim midemi yakar portakal tek başına içemem içeceksem portakal+limon+mandalina+greyfurt biraz da su
30 Yorumla
+1 yılYok canım biz yıllardır içeriz yoksulluk sınırı mı bir şey vardı altındayızdır 😂 ya süt içerim ya da ice tea veya taze sıkılmış portakal... kardeşlerim de öyledir çay pek içemiyoruz ondan 😁
10 Yorumla
+1 yılHayır müthiş bir kahvaltı kurulu şekilde dururken, portakal suyundan bir yudum alıp, günaydın benim acil çıkmam lazım diyip, arabana binip gitmek zenginlik alametidir.
10 Yorumla
+1 yılRöpteşambırla içmezse o portakal suyunu, zenginden saymıyorum kendisini. :D Ayrıca zenginlikle alakalı bir durum değil bu ya. Sadece reflü olmak istiyordur. 😅
10 Yorumla
+1 yılYooo , ben kahvaltıda bazen Süt bazen portakal suyu bazen de çay içerim. Kahvaltıda süt içmenin çocuklukla alakası da yok bence.
10 Yorumla
+1 yılYalnız portakal suyu mu var ben eksiğim o sofrada
Bende olsam tamam olur siler süpürürüm o sofrayı
artık portakalda içmiyorlar10 Yorumla
+1 yılBen içiyorum portakal suyu rahat içilebilen bir şey ama tanımadığımız meyveler var onların suyu nu içersek bak o zmn zenginlik alemeti
10 YorumlaHayır, değil. Ama gerçekten portakal suyu güzel oluyor, insan bir süre sonra alışıyor, portakal sezonu bitince o tadı arıyor.
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 462 cevap paylaştı. Farklı olduğu için öyle bir algı oluşuyor. 2 portakal alıp sıkıyorsun işte. bir ara kahveyi de öyle gösterirlerdi.
10 Yorumlaportakal suyu out artık herkes içiyor ayrıca midenin içine eder sabah sabah. Avokado değil mi yeni zenginlik alameti :)
10 Yorumla
+1 yılbir bardak çok ama yarım bardak taze sıkılmış sabah sabah ağzın tatlanması için güzel bir tercih olabilir.
10 Yorumla
+1 yılYok ya gerçek zenginler ne yiyor bana sorun. Bazen japannese breakfastem bazen kemik suyu bazen de simit ayran.
10 YorumlaO portakal suyu asla bitmez bir yudum alır lar ben dışarı çıkıyorum derler😂😂😂
12 Yorumla- +1 yıl
Hah işte... beni anlayan biri😂😂
+1 yılOlabilir. Çay va geçmem ne o öyle yok portakal suyu süt hani çocuklar için olur
10 Yorumla
+1 yılValla bu zamanda bence artık soğanlı patatesli yemek yapabilmek zenginlik alameti
10 YorumlaPahalı birşey değil ama normal vatandaş genelde çay içer. olabilir aslında
10 YorumlaKesinlikle. Zengin olursam kahvaltıda portakal suyu sıktıracak birini bulacağım:)))
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 788 cevap paylaştı.
+1 yılHayır diildir, o eski brezilya dizilerindeki malikâne hayatı yaşayanların kahvaltılarında kaldı
10 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 679 cevap paylaştı.
+1 yılDizilerde gördüğünüz her şeyi gerçek sanmasanız keşke
10 Yorumla Bu ekonomiyle kahvaltı yapabilmek bile zenginlik 'alameti'. Orta direk şabana döndük
10 Yorumla
+1 yılÇay sevmediğim için portakal suyu içiyorum. Bu lüks değil bence.
10 Yorumla
+1 yılDünyanın en zengini olsam yinede kahvaltıda portakal suyu içmem
10 Yorumlaçaydan iyidir. çay akşamları serin havada güzel gidiyor. sıcak havalarda çay içilmiyor ya
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yılBence Vitamin alametidir, Aç karnına içilir ve kahvaltıyla tekrar çaya devam edilir.
10 Yorumla Yeme & İçme konusunda 2,2b cevap paylaştı. Hiç düşünmedim ama kan şekeri yükselmiş iken portakal suyu ile daha yükselebilir kan şekeri insanın.
10 Yorumla
+1 yılHayır sjsjsj arada bende içerim zengin olamadım hala😂
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılAlemeti harika olarak sayamayız :D
Artık değil :D10 Yorumla Özentiliktir. Güne çayla başlamayanın işi rast gitmez la 😃
10 Yorumlayooo ilgisi yok ;) ben mevsiminde kızıma hep alıyorum portakal :)
10 Yorumla
+1 yılSağlık açısından faydalı. Avrupa ve Amerikan kültüründe var. Fakat asitlik açısından değerlendirilirse mide rahatsızlığı için uygun değil.
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 6b cevap paylaştı. Portakal suyu nedir yahu çay varken.
Öyle hissettiriliyor.10 YorumlaYeme & İçme konusunda 367 cevap paylaştı. Kahvaltıda portakal suyu zenginlik alameti değildir çeşit çoksa kahvaltı da zengin olur bence ablam 😉
10 Yorumla
+1 yılO değilde kendi alametini oluşturma şansın var..
Masadaki ekmek kırıntılarını yersen zengin olursun...10 YorumlaYeme & İçme konusunda 3,6b cevap paylaştı. Hayır, tamamen zevk meselesi.
30 Yorumla
+1 yıl😂Biz çay içeriz ama portakal suyu da güzel oluyor hani
10 Yorumla
+1 yılKutuda olunca yok. O da arada falan. Olsa da su içiyorum.
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 3,1b cevap paylaştı. Damak meselesi. Kardeşimde içiyor. Ben sevmiyorum şahsen
10 YorumlaHayır fakirlik göstergesi portakaln kilosu 2 lira çayın kilosu 30 lira
10 YorumlaKahvaltıda şarap içmek alkoliklik alameti portakal iyidir
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,4b cevap paylaştı. Ben her sabah içiyorum çünkü yazın çay içemem. Portakal suyu değil tabi karışık atom
10 Yorumla
+1 yılİçmek değil içmemek zenginlik alameti. Bir yudum alıp işe gidiyorlar 😁
21 Yorumla- +1 yıl
Saçmalıyorlar bence 🤔
ben afrikadan özel inek olan mandoçiko sütü içiyorum
10 Yorumla
+1 yılHayır alakası yok gösteriş başka bir şey değil Kahvaltıda portakal suyu içmek zenginlik alametinin gösterisi diyeyim
00 Yorumla
+1 yılÖyle gibi.. Gerçekten de bütün TV'lerde o şekilde..😄
10 Yorumla
+1 yılKırk yıl düşünsem aklıma gelmez kahvaltıda portakal suyu içmek. Demek ki ben hiç Z olamayacağım
10 Yorumla
+1 yılSürekli içerim ama zengin hissetmek için değil, seviyorum 😃
10 YorumlaNe alakası var? Portakal pahalı bir şey mi? Dizilerde bilinçaltımıza yıllardır böyle işlendi.
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 792 cevap paylaştı. Değildir ama sabah sabah da portakal suyu ben içmem 🙄
00 Yorumlane kadar zengin olursam olayım çaydan vazgeçmem
14 Yorumla- +1 yıl
Bende zigaannn👍👍
- +1 yıl
Ben denedim bizim bünyede tutmuyo o dostum 🤦♀️😪
Düz portakal sa değil, Buzlu, naneli, şemsiyeli olması lazım.
10 Yorumla
+1 yılYoo çay yapmaya erinmiştir😂
11 Yorumla- +1 yıl
Anca çenemizi yorsunlar bizim😂😂
Kesinlikle hayır portakal sadece damakta güzel kalır
10 Yorumla- Devamını Gör (101)
Devamını Gör(146)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi