Sağlıklı ve uzun yaşayanların çoğuna baktığımızda kahvaltıda portakal greyfurt ananas ve domates suyu içtiklerini gözlemledim. Örneğin adam 95 yaşında oturup torunuyla parkta oynuyor görsen 60 bile demezsin. Neyse tüm diyetisyenler beslenme uzmanları ve spor hocaları ise içeriğinde şeker var diyerek c vitaminini suya karıştırılan tozlar ya da c vitamini haplarıyla almamızı öneriyor. Siz c vitaminini doğal mı almak istersiniz yoksa hap ya da tozla mı?
Portakal ve greyfurt suyunun sağlığa faydalı olduğunu kimse inkar edemez ki hele ben bir sağlık çalışanı olarak, spor yapıp sağlıklı beslenmeye çalışan biri olarak hiç yapamam Hakan. Biliyorsun. Ama kahvaltı çaysız olmaz. Şöyle güzel demlenmiş, mis gibi kokuları yayılan çayın hazzını keyfini, dünyadaki tüm portakalların vitamini veremez bana. Çaysız kahvaltı, hatta hayat düşünemiyorum 😊
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çay ve kahvede bir seçim hatta çay ve kahvenin çeşitleride. Çalışanların en büyük sorunu zaman yönetimi bence. Ben okula gitsemde çalışsamda sabah 6 da uyanır yarım saat sporumu yapar sonra kahvaltıya oturur peşine duşumu alır ve hazırlanırdım. taş çatlasın 7.30 da hazır olurdum. biraz sosyal medyaya bakmadır biraz haberlere bakmadır birazda gelen mailler vs derken saat 9 olurdu. sonra 1 saat kitap okur biraz ingiilzce çalışırdım. sabah kahvaltım öğle ve akşam yemeklerim hep aynı saatlerde yenirdi. öğle aralarını ise sevdiğim bir filmi izlemeye ayırırdım. zaten toplu taşımada kulaklığımı takıp dergi veya kitap okumalarımdan bahsetmiyorum bile. erken kalkmanın erken yatmanın artıları çok fazla. en büyük 2 artısı ise zaman yönetimi ve sağlığa artıları. güne daha pozitif başlıyoruz erken kalkınca. Bu aralar uyku düzenini bozsamda halamın kızı ile okullar tatile girdiğinde spora başlayacağımız için o anı bekliyorum düzen için :)
En İyi Cevaplar