Bildiğim ve araştırdığım kadarıyla muz buzdolabına konmuyor dışarıda da pek dayanmıyor.
Babacığım anamurdan gelirken bissürrü muz getirmiş bir kısmını komşulara dağıttım ama hâla çok var. Kalan muzları nasıl muhafaza edebilirim?
#AnKaKuŞu 💕💕

Buzdolabı koyunca daha hızlı kararıyorlar. Onun yerine çok ışık almayan, serin bir yerde saklanması iyi oluyor Kuşum, muzlarin çok ise sap kısmıni folyo ile sarmani tvasiye ederim. Birde meyve kabinda Elmalarin varsa birbirine temas etmicek şekilde olsun, ayrı. :)
Tuketemiceniz kadar çoksa buzluğa da atılabilir, ihtiyacın olduğunda kullanabilirsin 3,4 ay bozulmadan kalıyor. :)
Bir videoda görmüştüm.. Muzun üzerindeki birleştiği yeri sarıyorsun daha fazla dayanıyor.
Birşey olmaz... sap kısmından aluminyum kağıt ile sar ve dışarda kalsın... muzun kabuğunun siyahlaşmasina da bakma o zaman daha kıymetli hale gelir...
Aleminyuma sarınca ne oluyor?😅
Ben öyle çok olgunlaşmış sevmiyorum.😀
O sap kısmından sardığında siyahlasms sürecinin biraz daha önüne geçmiş oluyorsun... denendi ise yaradığı gözlemlendi... ayrıca kabuğun ic kısmını yatmadan önce dirsek , topuk vs sürünce de 2-3 seanstan sonra da pamuk gibi oluyor 😃😃😃
Yiyerek midede saklanır 😋 🤣
Sap kısmını hava almayacak şekilde streçliyorlar öyle dayanıyor diyorlar ama hiç denemedim
Cevap
16Cevap
valla muz saklanmıyor karpitli oldugu için zaten genelde hızlı bozuluyor dolaba koysan donuyor ve bozuluyor en güzeli hemen tüketmek
mümkün olduğunca buzdolabında ama olgunlaşma devam eder bir kaç gün bekleyecekse yeşile yakın muz al ama hemen tüketim olacaksa sarı kahve lekeli muz şahane olur
Muz beklemeye gelmez az alıp sık tüketeceksin saklanacak kadar az değil her mevsim her yerde bulunuyor.
Biz kalabalık bir aile olduğumuz icin ayni gun bitiyor, hic anlamam😂
2 ye bölüp buzlığa atabilirsin
folyyoya sarıp dışarda muhafaza edebilirsin
Kız yeşil alsaymış keşke fazla dayanmaz yeşil alıp içine iki elma atcaktınız tamamdı hemen yiyin😄
Muz saklanmaz bana yolla :D
Yollayayım😀
Bozulur yetişene kadar 😀
Sen gel burda yersin hem künefe de yersin 😏
Gel işte değişik bir yer görmüş olursun
Künefeden bol ne var hacı 😀
Gezdiririm 😀
Ağaç kısımları streçe sarılmalı
Yanina bir tane armut konur o sekilde saklanır.
Saklamadan ziyade tüketmelisiniz 3 4 gün içinde.
Bu sıcakta imkansız, Coluk cocuga dağıtın
Muz en iyi midemde saklanır :D
Keşke yeşil alsaydı
Bende şaşırdım zaten öyle alır normalde. Ama bu sefer olgunlaşmış olanlardan almış.
Saklamayayım konu komşu gömün gitsin😅😅
Soğuk hava deposunda
dolapta
Dolapta
Gazeteye sar
Ismin neydi senin?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar