mantı aslında basitçe söylemek gerekirse bir çeşit kıymalı makarnadan ibaret. pişirme işlemini makarna pişirir gibi yaptığımız için eğer süzersen kıymalı makarna gibi yiyosun ama süzmeyip suyuyla beraber tabaklara koyup yersen çorbamsı bişey olur o da ramen ya da daha basitini söylersek noodle benzeri bir yemeği çağrıştırır makarna çorbası tarzında yemenin arkasındaki açıklama bu
Mantı ana yemektir. Bazı yörelerde sulu şekilde çorba gibi tüketilir ve mantı çorbası gibi tuhaf bir ismi var. Ülkemizin bir çok ilini gezdim, farklı illerde mantı da yedim. Özetle Çorba değildir. Anneniz nereli? Fotosunu paylaştığınız mantı bildiğimiz benim bu akşam 2 tabak yediğim mantı :D Mantı çorbası fotosunu aşağıda paylaştım.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bilmiyorum ama ara sicak olabilir çünkü ben doymuyorum ve o hamurlar bir sure sonra mideme çöküyor kimde nerde yediysem durum boyle😊 annem ana yemek olarak yedirir. Bazende çorbasını yapar. Ikisi ayrı seyler galiba.
Mantı çorba olur mu suyu olmadığı için olmaz, Ana yemek olur mu olmaz herhalde, ama ana yemekten sonra makarna niyetine yemek daha doğru olur diye düşünüyorum
Mantı yemek degildir makarnanın kıymalı versiyonudur bence ara öğünlerde 10 numara olur aksam 5 te ya da gece mide kazındımı göm gitsin bu müthiş icadı
En İyi Cevaplar