Evet var Doğru Fakat bunu tespit etmek için; damak zevki ve eğitim gerekir, Vedat Milor gibi. Ortalama ayak takımınin işi değildir lezzeti keşfetmek. Gidin bakin köfteci Yusuf'a. Lezzetli olduğu için mi tıklım tıklım yoksa hızlı servis, standart sunumu ve fiyati için mi tıklım tıklım?
Kesinlikle el lezzeti diye birşey vardır mesela 10 kişi aynı anda aynı şartlarda ve aynı malzemelerle bir yemeği yapsın 10 unda lezzeti birbirinden farklı olur dip not negatif insanların el lezzeti iyi değildir mesela
Annemle aynı malzemeleri kullanarak aynı yemeği, aynı tarifle yapıyoruz, onunki benimkinden yüz kat daha lezzetli oluyor. Bence insanın elinin lezzeti kesinlikle var. Yaşayarak gördüğüm için inanıyorum. <3 <3 <3
Boşuna denmemiş anne eli değmiş gibi diye lezzet farkı oluyor tabiki eşimizde güzel yemek yapar ama işte anne yemeği farklı eşimizide üzmemek adına takdir ederiz harika olmuş eline saglik deriz
@ponçikmom Bazılarıda beğenmez hadi beğenmek zorunda olmasa bile nezaketen o kadinin ruhunu okşamış olur yüzü eğilmez kibatca daha güzelini yaparsin diye tatlı dil yüreğine su serper
Tarif ve uygulayış şekli baya önemli yemeğin tadı konusunda ama aynı tarifi uygulayıp farklı tatlar elde edenler olduğuna göre el lezzeti de var demek ki
Bence kesinlikle var bu kişiler bazı hataları yapa yapa, o yemeklerin nasıl güzel bir damak tadı vereceğini çözmüş oldukları için bu iltifatı hak ediyorlar.
El lezzeti denilen şey bana göre tecrübeden geçiyor.
Anne bir yemeği yapar muazzam olur. Kızı yapar aynı komutlarla ama olmaz. Bu tecrübeden geçer. Suyun kaynama durumu ya da yağın kızma durumuna göre malzeme atmak gibi.
Mutlaka var. Sevgiyle yapmak da buna dahil bence. Somurtarak istemeyerek ne yapsa çirkin olur insanın ama severek yapılan her yemek güzel oluyor, el lezzeti de buradan geliyor..
hayır vardır tabıkı zamanla oturur elıne o kişinin ıstesede kötü olmaz yemeklerı tecrübedir bu göz kararı ölçümlü değil yanı mesala benım elım beğenmeyen nadir çıkar el lezzetı ve tat meselesi bir çeşit kendı kendısının gurmesi
Bence var bazi insanlar cogu seyi tarifle veya tarifsiz guzel yapabiliyor biliyorsa yemeği 😀 ayrica farkli bir tat da birakiyorlar Oyle insanlari seviyorum 🤣
En İyi Cevaplar