Yumurta diyip geçmeyin, bazen onu soymak işkence gibi geliyor insana.. Hele birde yamuk yumuk yarısı kabuğunda kalmıyor mu? 😣 YumurtaBazıları yumurtayi haşlarken içine tuz atar, bazıları ise içine bir tane kürdan bırakıyormuş.. Peki sizin bildiğiniz başka püf noktası var mı? #Lavanta💐
Taze olan yumurtalar haşlandıktan sonra çok zor soyulur, daha kolay ve düzgün soyabilmek için bildiğiniz püf noktaları var mı?
Çok basit hemde herkese tavsiye ederim bunun için eig isterim söylemeden geçmem şimdi normal olarak yumurtayı sadece suda haşla sonra içindeki sıcak suyu dök ve musluğu aç içine soğuk su dorudur 10 saniye sonra dök hem sıcak kalacak hemde yumurtanın zarı kabukla beraber kolayca soyulacak ve bundan sonra eminim ki hep bunu yapacaksın
Bildiğim kadarıyla biraz da soğuk suda bekletildikten sonra sivri olan kısmını hafif çatlar sonra alttan da biraz da ordan çatlar sonra üstten üfle sert bir şekilde bunun baya bir videosu vardı TV de de hayatın kolaylıkları vs gibi programlarda çıkmıştı soy işte ya hiç bir iş zahmetsiz. Olmaz ya da kısaca 😏
Taze yumurta zor soyulur. tuz ve soğuk suda bekletilirse daha pratik soyulur bazılarıda tırnak ucuyla değilde parmak kenariyla soyarsa daha güzel olur.
Biraz daha suyu fazla ısıtmakta fayda var. Ama ben öyle yapmıyorum tam haşlamıyorum yumurtayı tam 5 dk kaynatıyor, soğutuyor alıyorum üzerini hafif kırarak çay kaşığının gireceği vaziyete getiriyor öyle yiyorum. Hazmı da kolay oluyor.
Haşlama suyuna biraz sirke ya da karbonat eklemek işe yarıyor. Yumurtaları kaynayan suya atıp, olunca direkt buzlu suya yatırıyorum. Kabuk altındaki zar çözülüyor biraz. Beklettikçe soyulmaları zorlaşıyor, o yüzden sıcakken el dayanıyorsa soymak daha iyi. Ayrıca çok taze yumurtada gerçekten zor oluyor, birkaç gün bekletmek de avantaj sağlıyor. Kesin çözüm yok ama denemeye değer.
anne baba yine Allah uzun ömür versin çok şükür hala sağken iyi de sonrası biraz karanlık. neyse Allah her zaman bir yol gösterdi bugüne kadar illa ki yine gösterir.
Bir ara onlar yokken omlet yapim dedim kırdım 2 yumurta attım tavaya gayet başarılı. Baktım hemencik pişti dedim ne kolaymış babam bunu 2 saat karıştırıyordu. Sonra bir kokular gelmeye başladı hemen ateşi kapattım baktım altı yanmış bunun. Meğerse önce yağ koymak gerekiyormuş. Umarım anlamışsındır vahim durumumu :D
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Taze olan yumurtalar haşlandıktan sonra çok zor soyulur, daha kolay ve düzgün soyabilmek için bildiğiniz püf noktaları var mı?
En İyi Cevaplar