Bugün kızlarla bizde toplandik da, kısır yerken aklıma takıldı birden.. Herkes kısır diyip geçiyor ama kimse düşünmüyor ne olduğunu.. Öğleden beri düşünmeden edemiyorum, kafayı kısırla bozdum bugün.. 😄😄 "Kısır" yemek mi? Yoksa salata mı?🙄 Bugünkü çay saatimiz😋#Lavanta💐
Sizce "Kısır" bir yemek midir, yoksa salata çeşidi mi?
Yani kişi nasıl düşünürse öyle bence mesela biz bazen bazı misafirleri öğlen oturmaya çağırırız çay koyarız yanına kısır, kurabiye , börek , tatlı, vs şeyler koyarız aynı görüntü deki gibi büyük servis tabağında ikram ederiz, ama kendimiz evdeyken akşam yemeği olarak yanına başka şeylerle yemişliğimiz oldu
Salata denmez yemek de sayılmaz aparatiftir bence mesela bir adanalı olarak sabah ciğer kebap yeriz hafif öğlen karnımız kazınmasın diye kısır yapılır akşam yine kebap 😉😉😉
bu şekilde servis edersen elbette salata çeşidi, ama yaptığın kısırı ortaya koyup, köy usulü kıvırcık, dilinmiş salatalık ile yersen yemek oluyor. yani tek başına 3-4 kişiye yetiyor kısır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
13 gü
Ben daha çok salata gibi düşünüyorum, ana yemek değil yani. Yanında ayran ya da biraz yoğurtla atıştırmalık niyetine gider. Ama bazı evlerde kısır tek başına akşam yemeği olarak da yeniyor. O zaman yemek sınıfına giriyor tabii. Yani niyetine bağlı. Zaten salata da bir çeşit yemek aslında, ayırmaya gerek yok. İçinde bulgur, salça, domates falan var, yemek de diyebilirsin. Çok takılmamak lazım. Kısır kısırdır işte.
Çiğköfte olamamış bulgur pilavı kanka başka birşey olmaz ondan
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Salatayla karışık yemek sjdjjd mesela bizim burda da farklı bir çiğköfte var. Bildiğin salata hazırlayıp , lavaşa çiğköfte koyup o salatayı koyuyorlar gibi. Çiğköfte dürumun İçinde: domates +roka+maydonaz+limon suyu+çiğköfte +nar ekşisi var.
En İyi Cevaplar