Ayva tatlısı yapıyorum ama rengi hala kırmızı olmadı. Karanfil koymadım ondan ötürü olabilir mi? Bilen var mı? teşekkür.Ayva tatlısıHa böyle olmasını istiyorum :(
Ayva tatlısının rengi nasıl kırmızı oluyor, bilen var mı?
Karanfil, ayva çekirdeği ve kabukları ile birlikte pişirince kırmızı oluyor. (Fotoğrafta ki kadar kırmızı olması beklenemez elbette) Içine karanfil atarak biraz daha pişir istersen.
Kısık ateşte bir, bir buçuk saat kadar pişiriyormuș rengini alması uzun sürdüğü için kısık ateşte uzun süre pişirilmesi gerekiyormuș annemi aradım cevap vermedi ben de ablamı aradım öyle dedi. :-) :-)
Soyduğun ayva kabuklarını pişireceğin tencerenin altına koy ayvaları diz çekirdeklerinide serpiştir şekerini ve çok az suyunu attıktan sonra kısık ateşte kontrollü pişir rengi kırmızı olur :)
Aynen doğalı zaten karanfildir ama piyasada kızamık şekeri denen bir şeker çeşidi var onu koyarlar kıpkırmızı olur ya da doğal olması önemliyse kırmızı rengi katacak reçellerden de olabiliyor :)
Hiç yapmadım ama gıda boyası ile renk verildiğini duymuştum. Alternatifleri de olabilir ama gıda boyası olmadan görseldeki gibi bir kırmızılık yakalayamazsın 🌸
Kabuğu ve çekirdeği ile pişirmelisiniz. Fakat bu kadar kırmızı olacağını sanmıyorum. Görseldeki tatlıyı pişirerken içine gıda boyası koymuşlar büyük bir ihtimal ile.
En İyi Cevaplar