Halbuki ataerkil toplumun dayattığı ''yemek yapmak kadın işidir' saçmalığına rağmen.
Bunun nedeni ne olabilir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Konu tam benım uzmanlık alanım zira gurmelık vardır bıraz ucundan dıyelım :D Sebebi ise şudur bana göre. Öncelıkle el yatkınlıgı her kişinin yatkın oldugu şeyler kendıne özeldır fakat erkeklerın elı daha hızlı detaylar konusunda daha teknık daha dogrusu daha pratık zekalıdır fakat olmayanda vardır. Bırde ben ıstanbul gıbı yerde en ıyı denılen çogu yerde yemek yemısımıdr dıkkatımı çeken bır şey kadın aşcıların yaptıgı yemekler özellıkle ev yemeklerı yapılan yerlerde hıc bır zman tat alamadım yanı ınanın allahın corbasını yapamayan kadın cok fazla evde yapmak ıle işletmede yapmak çok farklı ve kadınların kalabalık kısılere yemek yapma kabılıyetı erkeklere oranla cok ama cok daha az bence cunkı bu noktada devreye pratıklık devreye gırıyor oda kadınlarda dogustan olan bır yetenek degıl araba kullanmak gıbı :D şimdi butun bayanlar hücüm edebılır
Bir işin tahsilini yapmak var ve sahada öğrenmek var. Eğer yemeklerinizi yaparken standart tariflerle ve küçük dokunuşlarla ürettiğiniz karışımları kullanıyorsanız ne yazık ki ünlü olamazsınız.
Yemek deyip geçilmemesi lazım. En komplike işlerden biridir. İyi bit aşçı hangi mevsimde hangi dönemde neyi nereden tedarik edeceğini, taslarım oluşumu, harmanlaması gibi ve daha nice inçe nüansları bilmeli.
Cevap o cümlede gizli zaten. Evde yemek yapma işi kadınların yemek yapmada daha yetenekli olmasından değil, evde olmasından ötürü kadının üstünde.
Ünlü şeflerse bunu meslek olarak icra ediyorlar. Yemek, mutfak onların ''profession'' ı ve işlerinin aslında evde her gün iki tencere yemek pişirmekle alakası yok. Erkeklerin neden bu meslekte çoğunlukta olduğuna gelirsek, belki yemek pişirme işi toplumda kadının zaten görevi olarak görüldüğünden mesleki olarak seçmek kadınlara erkeklere nazaran daha az çekici geliyordur.
Erkekerin daha özenli ve lezzetli yemek yaptıklarını düşünüyorum. Kadınlardan daha başarılı oldukları konulardan teki kesinlikle yemek.
Türkiye'de garip karşılanmasının nedeni; Erkekler çalışır, kadınlar evde yemek yapar algısı. Kadın eline alışık oldukları için. Zaten yakın zamana kadar yemek yapan erkeğe hanımcı olarak bakıyorlardı. Neyseki bu düşünceyi aştık. Sanırım aştık.
Cevap
18Cevap
Bence erkeklerin vücut yapısı kadınlardan daha farklı olduğundan olabilir.
1.55 boyunda 100 lerce kişilik yemek kazan boyları nerdeyse benim kadardır 🤣😂🤣
3 öğüne de yemek yapan firmalar var kadın bünyesi kaldıramaz bunu.
Ne kadar mükemmel ve iyi şef olursa olsun, kendi evinde yine karısının elinden yiyor yemeğini, o nasıl oluyor peki?
@korman bende buna, "her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır" diyorum..
Yemek yemeye daha düşkün olduklarından dolayı diye düşünüyorum, damak zevklerine göre yeni tatlar denemeye, geliştirmeye açıklar.
İşlerine gelmiyor, beceriksiziz diyip köşeye çekiliyorlar kadının sırtına atmak için..
bir tanıdığım ekmek arası bile yapmaktan acizdi, eşinden ayrılınca adamın içinden aşçı çıktı : D
Kesinlikle daha iyi yapıyorlar. Bence yemekleri erkekler yapmalı 😂😂
Hobaa pohpohlayarak itelemeye çalışıyor fhsggzshag
Benim annem dünya mutfağında aşçı, eğer kendini yükseltmek isteseydi tanınmak isteseydi yapardı ama yapmıyor. Bence daha yetenekliler vardır ama kendini ünlü yapmak istemiyordur
Erkekler dünyada ki her alanda en iyiler şimdi gerçekleri konuşalım. Bilim insanlar, bürokrat ve politikacılar, aşçılar, mühendisler, en zenginler bile erkek
Kadinlardan mecburen daha iyi olmak zorundasiniz. Cunku kadinlar fitrat geregi her zaman kendinden bir tık yukarida erkek ister. Eger kadinlar her alanda iyi olmaya kalksaydi o zaman erkekleri begenmezlerdi.
Değişik bir düşünce ama doğru olabilir
Öyle ama yani. Siz simdi burada erkekler her alanda daha iyi diyince bazi kadinlar buna kizabilir fakat bir kadin muhendis gidip yuksek muhendisle evlenmek ister, stajyerle degil.
O yuzden siz her alanda kadinlardan daha iyi olmak zorundasiniz, bizim sizden ustun olma zorunlulugumuz yok.
Kimse kimseden üstün değildir. Ama her alanda erkekler daha iyidir bu gerçek bişey. Ayrıca kadın sadece kadınlığını kullanarak yüksek mühendis isteyemez. Bir yüksel mühendis boş bir kadınla zaten evlenmez
Ben herhangi bir kadin demedim zaten muhendis bir kadin dedim
Yüksek mertebe mesleği olan bir kişi kadın veya erkek farketmez kendi dengi veya kendisine yakın mesleğe sahip birisiyle beraber olmak ister.
Tamam iste kendine denk olmasi gerekir. Ikisi de muhendis ama biri bir tik daha yukarida olmali. Hadi o da olmuyorsa esit statu olmali.
Statü farkı sadece bizim ülkede var zaten
Kadınlar için yemek bir zorunluluktur ama erkekler için öyle değil. Erkeklerin sadece bunu gerçekten isteyenleri yemek yapıp aşçı oluyor ama kadınlara dayatılıyor yemek yapma zorunluluğu. En büyük sebep bu bence
Verecek bir cevabim yok yorumları okumaya geldim :)
egitimle olucak is erkekler egitimi aliyo kadinlara göre
Evet öyle, @baycayus o yüzden her türlü yemekler senden :D
Erkekler kendilerini daha fazla işe verebiliyor. Kadınlar ise ev iş çocuk dedikodu arasında yemek yapmaya çalışıyor.
Şöyle düşünüyorum. Kadınlar detay odaklı erkekler sonuç odaklı olduğundan, lezzet hususunda erkeklerin daha çabuk iyi sonuca varacağını.
Çünkü kadın yemeği yaparken bile mutfağı kirletmemeye filan çalışıyor.
Şeflik çok emek gerektiren ağır bir iş, gün boyunca bir çok yemeği çok ince detaylarına dikkat ederek yapmak, mutfağı idare etmek vs.. kadın için daha zor, ev yemeği yapmak gibi değil, her gün yüzlerce insan doyuruyorlar
Evet kesinlikle ellerinin lezzeti var. Bakımlı temiz ve titiz erkekler özellikli olarak insanın içine daha çok siniyor yemek yemek.
Tabi ki dedikodu ve trip hariç kadınların yetenekli olduğu konu yokki dermişim (şimdi bir dünya 👇 eksi gelir 😄)
Cinsiyet olarak bakma ülkemizde her zaman erkekler değer gördü kızlara okuma imkanı verilmedi değer görülmedi birçok kadın güzel yemek yapar ama destekçi yok
Ben her zaman bu konuda erkeklerin daha yetenekli olduğunu söylemişimdir.
Aslında kadınlar bizi türlü yemeklerle lezzetlere boğuyor. Ama eskiden beridir gelen bir durum da kadın dışarıda calismaz mantığıdır. Bunun da büyük etkisi var erkek aşçıların cogalmasinda.
yiyen yer yemeyen yemez mantığında oldukları icin😂
Erkekler kadınlardan bir çok konu da daha profesyonel oldukları için.
bu görev paylaşımını kim çıkardıysa mezarında ters dönsün
yeteneği olan erkek yeteneği olan kadından daha iyi yapıyor bence
kadınların yaptığı karın doyurmak için , erkeklerin yaptığı göz doyurmak için
Bence daha yetenekli görünüyor.
Öylemiler cidden iyi olur öylelerse
Aslında herşeyin buluşu erkeklere aittir
Daha bir özenerek yapıyorlar, ondan olabilir.
Tamamen beceri, bunun bir cinsiyeti yok.
şairlerde hep erkek :)
Çoğuda bekar galiba😄
Erkeklerin kafası rahat ondan
hayir cogusu mal
Evet
Olabilir
Evet
Evet
Evet öyle
Öyleyiz o kaddar!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar