Merhaba KScanlarım, "- İyi bir Türk kahvesi nasıl yapılır?" diye soran arkadaşlarıma Türk kahvesi yapmanın püf noktalarını açıklamak istiyorum.Kahve makinesi ile Türk kahvesi yapımı1- En iyi kahveyi seç Benim tercihim Kuru Kahveci Mehmet Efendi. Aromalı kahveleri sevenler olabilir elbette ama benim klasik kahvede tercihim hep bir numara olan Kuru Kahveci Mehmet Efendi kahvesi. 2- Muhakkak soğuk su kullan. Sıcak suyu kahveyle karıştırdığında yavaş ısınırken ki yoğunlaşmadan mahrum kaldığından her zaman köpüklü ve lezzetli bir kahve için soğuk su kullanmalısın. 3- Ölçüne dikkat et! 1 kişiye 1 fincan ölçü olarak kabul edersek Şekerli kahveye 1,5 küp şeker Orta kahveye 1 küp şeker Az şekerli kahveye yarım küp şeker Sade kahve ise muhakkak şekersiz olmalı. 4- Kahve makinen en iyisi olsun. Aşağıdaki listedeki makinelerden tercihin ya da sahip olduğun hangisi? Kendi tecrubeni de katarak yanıtlarsan çok sevinirim
Naçizane tespitlerime göre aniden ısınan su Türk kahvesinin tadını bozuyor! Bu sebeple seçenekleri inceledim ve tefal ile arzum markalı ürünlerin 550w ile en düşük güçte olduğunu gördüm, ikisinin arasında yaptığım kıyaslamada ise tefal 5 fincan kapasitesi ile benim seçimim oldu, teşekkürler😊
Soguk su kullanilmali kesinlikle. Boool bol köpük vazgecilmez olur o zaman 🌷 ben celik olanlardan yanayım lâkin en son bu tarz bir kahve makinesi elimde patladigi icin korkudan kullanamiyorum 😅
En iyi Türk kahvesi bakır cezvede yapilir ağır ağır pişmesini beklersin ama bir yudumu bile doyurur insani... Bu makinelere koyuyosun hemen kaldiriyodun fıkır fıkır kayniyo hemen kahve yapmak vakit ister yavas yavaş pişmek ister ki içerken keyif alabilesin 😄😉
Ben bu makinaların hiçbirini kullanmıyorum, cezve daha ideal gibi geliyor bana, onun başında sabırla beklemek sonra o bol köpüğünü alıp servis etmek😋😋😋 tarifi anlatılmaz yaşanır bir zevk benim için..
kahve makineleri kullanışlı ve pratik oluyor :) çeşitli kahveleri de çok seviyorum. mesela güllü kahve, damla sakızlı kahve. denemedim ama kakuleli, portakalda türk kahvesi bile var. cezve her zaman kullanılır :)
Valla benim annem evde ( Gülçin- GD3567 Şarjlı Türk Kahvesi Makinesi ) kullanıyor😁 yıllardır çok memnun🙈😊😂 Benim naçizane tavsiyem: Primsesim A şıkkı iyidir diyorum. Çünkü elektrikli aletlerde ne kadar az fonksiyon o kadar uzun ömürlü ve kullanışlı oluyor. 😍❤️
En İyi Cevaplar