Google üzerinden düdüklü tencereye bakarken görsel patlayıp yaralanan yüzü yanan insanlar gördüm. Neden patlar?

Düdüklü tencereler basınçlı yemek pişirmek için üretilmiş tencereler. Ateşi tamamen açtğımızda düdüklü de basınç tamamen kaplar ve kapağına baskı uygulamaya başlar. O durumdayken düdüklü tencerenin altı kısığa alınır ki , kısık ateşte yemek basıncıyla birlkte pişmeye devam etsin. Ama bazı kişiler ya unutuyor ya da bilmedklerinden altını kısmıyorlar. Bu da basıncın sürekli artmasına neden oluyor. Normalde düdüklde hava kaçıran bir açıklık her zaman vardır ama basınç daha yüksekse ve çıkan hava bu basıncı karşılayamazsa düdüklü patlar. Ya da düdüklü tencerenin normalde hava çıkaran bölmesi tıkanmış olabilir bu da altını kıssan bile patlamasına neden olabilir. Dikktli kullanılması gereken bşydir.
Sirf bu yuzden kullanmıyorum. Buhar basinci fazla. Emsan fizyon tercihim
Basınçlı çünkü 😮, kapalı parfümü ateşe at aynı mantık üzerinde uyarı olur onların zaten, düdüklünün de havasını yavaşça almazsan sıkışma olur patlama yaşanır 😮😮
İyi sallamışım eig için sağol ahshdhd 😂
😄😄😄 önemi yok
Mısır vardır içinde patlamıştır
Cevap
27Cevap
Bianda dışarıdaki havayı o küçük delikten koyverirsen içindeki hava da çıkıcak bir yer bulmak istsr o küçük delikte yetmediği için düdüklü tencere patlar
Hava basinci yuzunden yani daha aciklayici bir sekilde icerdeki havayi disariya normal bir sekilde atamazsa hava basinci yapar ve patlar zuccaciye isi yapiyorum iyi bilirim 😊
Ben basınç çubuğunu açmadan olduğu gibi açılması ve basınç farkındna patlamasından dolayı diye düşünüyorum
İçindeki su kaynayınca buhar basıncı artıyor bir süre sonra basınç o kadar artıyor ki tencere bomba gibi patlıyor
Gazlar sıkışınca hacme ihtiyaç duyar yerde olmayınca o basınç kuvveti patlatır... bomba gibi düşün
Basınçtan. Annem beni mutfağa sokmaz düdüklü tencere varken 😂
Hava alan deliklerin tıkanma sonucu hava birikimi patlama yapıyor
Dudukler tikanip icerideki buhari disari atamazsa patlar
H2 nin ileri itmesi
O1 in geri tepmesi sonucu patlar
Tıkanıklık olunca içteki gaz çıkamıyor sıkışıp patlıyor. Abimin evinde patlamıştı kapı kalıbıyla beraber söküldü
İçindeki sıkışan havayı birden açığa çıkarırsan patlar
@Zambak123 Şimdi yavrum bende fizikçi vs değilim ama, şimdi bir kolayı bile çalkalasan kapağını açar açmaz patlar ama hafif hafif aç havası çıksın :D beni böyle bir açıklama yapmak zorunda bıraktığın için evde kalırsın inş
@Zambak123 Kötü bişey mi dedin sen D:
@Zambak123 Çok tatlı açıklamalar yaparım ks nin tatlı açıklamalarıma ihtiyacı var, ayrıca tatlı iltifatın içinde teşekkür ederim
Bu yüzden asla düdüklü tencereye yaklaşmam
Öğren canım düdüklü hayat kurtarıcı bşy yemek hazrlarken :))
O mutfak bombası ne kurtarıcısı hem annemde yaklaştırmıyor beni bir sakatlık olmasın diye😂
Yok yokk hiç öyle düşünme usulünü bildiğin sürece sorun olmaz :) hem yeni düdüklüler çıkmış patlamaya karşı korumalı çeyizine ondan alırsın. Fazla uzak kalmak iyi dğl böyle şeylerde. Elinden her iş gelsin öyle alıştır kendini korkarak bir yere varamazsın :)
İçinde sıkışan gazdan dolayı
Düdüğü ona hava aldırmaz
Gaz basincindan patlar
Havasını bosaltmadan açmaya calisiyorlar
hakiki olan patlamaz birde dikkatli kapatmazsan
Bende çok korkuyorum, hiç kullanamadım..
hava tahliyesi çalışmıyorsa
Hava basıncından patlar
Havasını almadığınızda patlar.
Fazla hava sıkışıyor çok ısındığından
O ihtimali beni de sürekli tedirgin etmiştir..
Valla bende bilmiyorum
Ks ortak kararı: Canı sıkıldığı için.
😄😄😄
Havasını kaçırmadan açarsan bummm
Gazdan dolayı
#saltbae
buhar çok fazla basınc yaptıgı için
Canı sıkılınca hanımefendi
H2o 🤓
Gaz yoğunluğu ile basınç oluşur ve boom
Aynen ya neden
Düdüklü tencereye sor
Konuşmayı bilmiyor
Havasızlıktan😂😂
Sıkıntıdan be gülüm
Hocam kahkaha attım.. yazacağım görüşü başkası yazınca yazma isteği gelmiyor.. neyse güldürdün ama sağolasın
@ozgurolsun ahahaha kaptan bir an aklıma geldi yazdım öyle sende sağol :)
Basınçtan
Basınç
Canı sıkıldığı için.
basınçtan patlat
Hava sıkışması
Sıkıntıdan
Sence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar