+1 yılSelam,
Toplumumuzda böyle bir algı oluşmasından ötürü böyle bir düşünce mevcut aslında bakarsak cesaret işi olmadığını görürüz. Toplum kalıplarından biraz olsun sıyrılmanız gerekiyor artık. Bikini ve mayoyu ya da herhangi bir kıyafeti giymek için güzel bir fiziğe, göğüse ya da popoya sahip olunması gerekmiyor. Bunu sadece toplumun ön yargıları olarak adlandırabiliriz. Kıyafetler üretilirken tek bir bedende üretilmiyor. Birçok seçeneğimiz var bu da demektir ki her bedende insan giyebilir. Sınırlandırma yok bu sınırlandırmayı sadece toplum yapıyor. İnsanlar çevresinden duydukları kalıplara boyun eğiyor ve böylelikle içte ukte kalan bir sürü şey oluyor. Bu bikini mayo mevzusu da aynı şekilde.
İstenilen giysi istenilen giysi ile kombinlenebilir. Saçlarınız ister sarı ister mavi.. Kalıplara sığmak yerine kendi kalıplarınızı yaratın ve buna yalnızca siz uyun. Toplum tarzında dağıtmak yerine kendinizi beğenin ya da beğenmeyin. Sadece siz yorumlayın bunu yorumlatmayın. Bu yuzden bu cesaret ya da cesaretsizlik olmaz. İster cesaretli olan ister cesaretsiz. İsteyen istediğini giyer.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Alakası yok Bütün otellerin Müşterilerinin en azından yüzde 80i giyiyor gayette rahat tatillerini yapıyorlar kimse şeyine takmıyor Herkez parasıyla tatil yapıyor halka açık plajlarda yobaz istemediğiniz kadar 5 yıldızlı otellerde kadınlar gayet rahat giyiyorlar kadın istemedikten sonra erkek bı halt yemesi mümkün degil
01 Yorumla- +1 yıl
Gel bide karadeniz iç anadolu , doğuda giy göreyim seni. Sünger bob kare pantolon gibi ELEK gibi delerler adamı. Türkiye antalyadan ibaret değil ;)
+1 yılBizim ülkemizde biraz cesaret işi biraz da fizik işi diyebilirim. Her kadına yakışmayacağı gibi yakışan kadınlara ya yiyecek gibi bakarız ya da ayıplarız. Karmaşık bir toplum biçimine sahibiz.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
100Cevap
+1 yılŞunu giyen ben şöyle edepliyim, böyle terbiyeliyim diye gezmesin, kendini kandırır. Hadi şortu mayoyu anlarımda, poposunu açıp gösteriş yapar gibi gezmek nasıl bir kültür nasıl bir gelenek ve anlamı nedir gerçekten çok merak ediyorum. Hani bir geçmişi araştırılsin bakalım gotunu açıp gezen ilk insana sorsunlar amacın nedir verecegi cevap ne olur acaba. 😂 insanlar kendi kendilerine yapacakları edepsizliklere teşhircilige kılıf uydurmak , vicdanını rahatlatmak için neymiş efendim sahilde böyle giyinilirmis 😂 Yani ben bir insanı sokakta bikini ile görsem çok abest , ama sahil kenarında çırılçıplak görsem normal, niye? sahilde çünkü 😂 Freezone. Yani ister gerici deyin, ister yobaz, çünkü hiç umrumda değilsiniz, şunu söylemek istiyorum son kez; Kendini pazarlar gibi vücudunun özellikle mahrem bölgelerini sergileyen hiç bir insana saygı gostermem ciddiye almam.
40 YorumlaBakıyorum kızlardan yorum yapanlar hepsi neredeyse fiziğin olmasa da giyilir diyorlar fiziğiniz olmadan giymeye kalkanların ne hallere ve hatta komedi filmlerine dönüştüğünü biliyoruz ve görüyoruz bu erkek içinde geçerli o yüzden bikini cesaret işi değil fizik işidir 😉
10 Yorumla
+1 yılCesaret işi olduğunu sanmıyorum ben yazın giyiyorum ama maalesef ağzı sulana sulana bakanlar var o yüzden daha nezih ve sosyetik yerlere gidiyorum kimse kafasını kaldırmıyor
47 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Bir tane ahlak polisi bir tane şakşakçı ve bir tane sapık. Resmen ülkemin kısaca özeti gibi.
- +1 yıl
😂 ahahaha güzel dedi
- +1 yıl
TDK ya gore şakşakçı "bir kimseyi sürekli öven ya da onun yaptığı her şeyi doğru bulup alkışlayan ve başkalarına da kabul ettirmeye uğraşan (kimse), dalkavuk."
Ben burda buna sahip kimseyi göremiyorum. Ayrica düşünce özgürlüğü diye birşey var senin saygı gostermedigin. Kimse kimsenin ahlak bekcisi olamaz her koyun kendi bacagindan asılır. 2+2 de 4 eder 2x2 de.
Şu 13 yaşında ki insanları tespit edip atın şu uygulamadan. Bu ne kadar saçma sapan sorular böyle. Cesaret işimidir diye sormuş ya.
Yok kızım cesaretle ne alakası var tamamen ciğerlerinle ilgili birşey bu, eğer dışarı üflemeden üç sefer sigaradan üst üste duman alabiliyorsan sorun yok giyebilirsin demektir.00 YorumlaHerkes giyemez tabi ama abartılıyor kendini beğenen herkes giyer. Zaten o ortamlarda kimse kimseyi görmüyor. En azından benim gittiğim yerlerde öyle her açana bakacak görgüsüz insanlar yok. O yüzden rahat giyerim.
22 Yorumla- +1 yıl
türkiye mi orası
hayır siz türkiyede bastırıldığınız için bunlar özgür ruhlu birinin yapacağı şey gibi geliyor ama aslında miami sahilde herkes üstsüz güneşleniyor.
51 Yorumla- +1 yıl
Kaçkere
+1 yılYani Türkiyede yaşıyorsan cesaret işidir. Mazallah bir sapık çıkıp seni taciz edebilir (fiziksel, bakışlarıyla veya laf ile). Üstüne haklıda çıkabilir... Kahrolsun islamcı zihniyet!
37 Yorumla- +1 yıl
Ben öyle düşünmüyorum. Nesi sapıklık ki? Herkes nefsine hakim olsun
- +1 yıl
Bir insanın fikri neyse zikride o olur. Anlatma zaten benim İslam hurafelerine karnım tok, sen 3 kişiyle konuşup bişeyler bildiğini sanıp üstüne tahamülsüzleşmisin ama beni hayatım bunları okumakla ve yanlış olduğunu anlatmakla geçiyor rahat ol..
- +1 yıl
Kandilin mübarek olsun kardeşim.🖐🏼
Gizli Üye(30-35)+1 yılCesaretle bağdaştırdığınız şey aslında cesaret değil. Teşhircilik.
Ayrıca zaten bikini giyince de aynı çıplaklık anlamıyorum yani çatalın ortaya çıkması mı extreme bi durum?61 Yorumla- +1 yıl
Sen giye rmisin?
+1 yılNe alakası var ya, zaten iç çamaşırla geziyorsunuz say
4 parmak daha yukarı çekip kalcayi biraz daha açığa çıkarıyorsun alt tarafı. Cesaretle ilgisi yok. Cesaret dediğin sütyensiz gezip cameltoe dekoltesi vermektir.10 YorumlaCesaretten ziyade yüzme eylemini amacı dışına çıkaran gereksiz bir şeydir. Rahat yüzmek için bikini giyiliyor peki tamam ama tanga bikini ile milleti mi tahrik etmek amacın?
20 Yorumlacesaretmi bence evet çünkü her kadın böylesi minik bir parçayla gezemez. Öte yandan yerine göre de çok sıradan bir parça bence bu. Özellikle gittiğim birkaç ülkede üstsüz güneşlenenlerden sonra tanga bikini çok normal gelmeye başladı..
00 Yorumla
+1 yılcesaret değil edep işi bence ne bu giyilir mi bu ya
50 Yorumlaalt tarafi yüzeceksin poponu göstermenin amacı ne ki bunu giyenler göstermek için giyiyor dertleri yüzmek olsa mayo bile giyerler
30 Yorumla
+1 yılBana göre bir insanın tercihi cesaret değildir kendine yakistiran giyer. Ha milletin dikkatini üstüne çeker mi evet yamyamlar nerde çıplak vücut görse ağzının suyu akar
10 Yorumla
+1 yılYani özgüvensiz birinin giyeceğini sanmam ve fiziği müsait olmayan bir zahmet giymesin rahatsız bir bikini modeli ama şahsen rahatlığıma düşkün birisi olarak giymem
12 Yorumla- +1 yıl
rahat değil mi bu
- +1 yıl
Ben rahat edemıyorum tangayla normalde de bıkını olarak hıc edemem hıperaktif bırıyım oturmama kalkmama dikkat etmeye özen gösteremem acıkcası
+1 yılHalk Ağzı İle Konuşacağım: Ne fizik Ne güzellik Göt ister
10 Yorumla
+1 yılÖyle tabi ki çok güzel kalçası olmayan biri istediği kadar açık görüşlü olsun giymek istemez ki
41 YorumlaKötü görünüyor. Normalde herkes istediğini giysin derim de çıplak insan görmek istesem çıplaklar plajına giderim🤦🏻♀️
20 Yorumlabiraz cesaret, biraz çevre, birazda karakter aslında
10 Yorumla
+1 yılİzmir’de ege sahillerinde çok sık rastladığımız manzaralar büyüğü küçüğü irisi ufağı dolgunu kuru götlüsüüüü her türlüsü var yani çok acayip bir durum değil bence 😂😂
00 YorumlaYoo isteyen istediğini giymeli göz zevkimiz bozuluyor diyen salaklar da çevirsin kafasini
33 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum sana
- +1 yıl
Valla benim sevdiğim eşim olsa giysin ben taparım kadınıma tanrıca gibi
+1 yılPlaj bunun yeri olduğuna göre gayet normal. Ama oraya gelen sapık ruhlu insanların yeri aslında orası değil.
10 Yorumla
+1 yılHayır ceseratle ilgisi yok. Tarz meselesi. Ben hoşlanmam ve giymem tanga şeklini. Başkası hoşlanır giyer.
10 YorumlaDirekt çıplak çıkın artık. Bu ne ya yüzmeye mi gidiyorsunuz iş amacından çıktı 😒
22 YorumlaAslında bu giyimin cesaret ile alakası olmamalı. Biz insanların laflarından korktuğumuz için açık giyinmeye cesaret diyoruz. Kalıplarımızı aşmalıyız artık.
51 Yorumla- +1 yıl
malesef toplum buna hazır değil
+1 yılCesaretten ziyade tercih meselesi bu durum. İsteyen istediğini giymekte özgürdür ama ben tercih etmiyorum şahsen giyen giyebilir.. Keyifli günler..
00 Yorumlatanga bikini giymek yürek işidir yüreeeekk ey kemaaaal fkfkfkfk
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTurkiyede zor. Hem bakislar rahatsiz eder, hem dadanan cok olur eger birde sevgilin, eşin varsa giydirmez zaten.
34 Yorumla- +1 yıl
Satasmak için söylemiyorum yanlış anlama lütfen.
Ben bu sevgilin, eşin varsa giydirmez düşüncesine çok karşıyım. Her zaman kadının kendi fikirlerini, kendi isteklerini savunmasından ve uygulamasından yanayım. Erkek kadının sahibi değildir, eş olmak kimseye bu hakkı vermez.
Oh konuştum konuştum rahatladım 😂😂😂
Cevap sahibi+1 yıl@Am_I_mad evet bende bu düşüncedeyim. Ama 40 milyon erkek arasindan senin gibi dusunen sayisi cok fazla degil. Sevmeyi kısıtlama olarak anlayan bir millet turk erkekleri. Ben bir bireyim, aklım var. Ne giyecegimi, nasil oturacagimi elbet bilirim. Ama bu ulkenin erkekleri bu kafaya sahip degil. Kendi zihinleri pis oldugu icin, kendileri boyle giyinen kadinda kafasinda ne hallere soktugunu bildigi icin. Yanindaki kadının baska bir erkek beyninde olmasini istemiyor. Ya kendi dusundugu gibi igrenc seyler dusunurse o erkek? Bunu düşünüyor. O yuzden kendi beynini duzeltmek, duzgun dusunmek, igrenc seyler dusunmekten kendini alikoymak yerine yanındakini kapatmaya, kisitlamaya başlıyor.
+1 yılAlanya'da full tanga bikini ve yüzsüz güneşleniyorlar İnan zamanla gözün alışıyor bakmıyorsun bile kadın kapandıkça güzelleşir
00 YorumlaTürkiye'de giyilmez normal giyimli gezerken korkuyorum bazen
11 Yorumla- +1 yıl
kadın olmak zor tr de
+1 yılÇok güzel ama Türkiye de giyilecek bisey degil millet karısının yanında gözüyle yiyor
11 Yorumla- +1 yıl
sen giyer misin
hayır modernliktir utanılmasına çekinilmesine gerek yoktur
12 Yorumla
+1 yılCesaret insandan insana değişir lakin özgüveni herseyden daha önemlidir başka insaların düşüncesini düşünmektense içinde insan ne istiyorsa yapmak lazım 👍
10 Yorumla
+1 yılSöyle aslında öncelikle aile karışır aile izin verirse kız rahat olur özgüveni yerinde olur sonra arkadaş çevreden de rahat olursa ona basit gelir giyme isi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYoo değil gayet normal. Ben normal bikini giyince bile böyle duruyor popoma giriyor. Bana göre pek fark yok.
25 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNeden olayım ki? Sebep?
Cevap sahibi+1 yılAksine normal külot ve ya bikini giyince rahatsız oluyorum 😁
Gizli Üye(25-29)+1 yılCesaret degilde kendine bedenine guvenmek diyelim zaten bikini giyebilmek icin millet 10 ay önceden spor yapmaya başlıyor hahshs
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence bunu kızlar her yerde giymez cunku bıkınıxe olsa hangi il de plajda giydigınde onemli cesme bodrum Marmaris'e giy sorunsuz olur ama, bir İstanbul İzmir ya da farklı bir ilde giy icine duserler
00 Yorumla
+1 yılHerkes istediğini giymeli bence cesaretlik bir durum yok kendimi baz alarak söylüyorum kimse kıyafetime karışamaz anca uzaktan bakarlar
56 Yorumla- +1 yıl
sanada yakışır yalnız böyle bu tarz bikini 🔥🔥
- +1 yıl
Yakışır dediğin için tesekkür ederim ama yorumu beğenmemişsin bu bir ironi mi yoksa
- +1 yıl
soru beğenmiyorum ben pek ama senin için beğendim hatta daha da ileri gidip seni ekledim 😊
- +1 yıl
Bende seni ekledim teşekkürler
- +1 yıl
bir adım daha atıp özelden mesaj attım sana @sedaalkan9 😊
- +1 yıl
mantıklı bir yorum
+1 yılevet türk kızı isen ve türkiye de sahildeysen cesaretdir, tuhaf bakarlar :)
00 Yorumla
+1 yılYani gereksiz gösterişler ama fizikte lazım bunun için
00 Yorumla
+1 yılBikiniye bişey diyemem ama tanga giymek cesaret değil edep işidir
00 Yorumla
+1 yılPandemi de millet dışarı çıkamazken seni böyle görenler yiyebilir dikkatli olmakta fayda var 😀
00 Yorumla
+1 yılHer yerde giyemezsin halk plajına gitmeye gelmez belgesellere konu olur 😀
00 YorumlaAslında değildir ama 2 sebepten dolayı giyilme oranı az
10 Yorumla
+1 yılEvet bence öyle güzel bir vücut olmayınca kötü bir görüntü oluşuyor
31 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle bir de belli yaşla sınırlamak lazım
+1 yılEvet kesinlikle ama çıksa rahat Kıbrıs'ta giymistim
62 Yorumla- +1 yıl
Nezamn
burdaki kızların hepsi giyiyordur eminim :)) ama rüyalarında
01 YorumlaBu eve kapanmadan sonra kimsenin giymek isteyeceğini düşünmüyorum
21 Yorumla- +1 yıl
Sesli güldüm çok doğru bir tespit 😂
Türkiye'de biraz cesaret işi. Akdeniz bölgesinde rahatlıkla giyilir aslında * diğer yerlerde biraz cesaret işi
30 YorumlaBence cesartle ilgisi yok deniz de kimse donupde bakmıyor genel olarak sadece utangaç bayanlar giyemez
00 Yorumla
+1 yılCesaretle alakası yok giyilir ama güzel fizik de lazım güzel durmalı ☺️
41 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖyle galiba 😄 iyi vücudu olmayan da hoş durmaz bence 😄
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıllütfen kusursuz fizigi olanlar giysin, insanin göz zevki noktasinda cok yazik oluyor diger türlüsü.
01 Yorumla- +1 yıl
senin göz zevkin için giymiyor kimse emin ol
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe alâka bu kadar yobaz olmayın yahu! Sokak ortasında fukara semtlerde giymekten bahsediyorsan evet
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCesaret istemez zaten soyunmak için can atiyolar😂😂😂biraksan onuda giymezler
00 Yorumla
+1 yıltürkiyede cesaret işidir. avrupada normal bir eylem.
30 Yorumla
+1 yılBu birşey değil... Arkalı önlü tanga giyenler var...
00 Yorumla
+1 yılGiyiyorum gayet şık duruyor
60 Yorumla
+1 yılVücudu güzelse giyilir. Cesaretle ne alakası var, arenada gladyatörle mi savaşacak.
28 Yorumla- +1 yıl
sen türkiyede yaşamıyosun sanırım :)
- +1 yıl
@kardanadam28 Türkiye de yaşıyorum.
- +1 yıl
türkiyede giyebilir misin bunu
- +1 yıl
@kardanadam28 kime ne benim giydiğimden, vücudum güzel olsa giyerim.
- +1 yıl
izmirli misin sen
- +1 yıl
@kardanadam28 evet izmirliyim
- +1 yıl
ksk mı
- +1 yıl
@kardanadam28 konak
bunun cesaretle alakasi yok kişilikle var
50 Yorumla- Devamını Gör (103)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!