İstemediğim bölümde IBF okuyorum, YKS 2027 için tekrar hazırlanıp özel eğitim yazmalı mıyım, nasıl başarabilirim?

Merhaba arkadaşlar, YKS 2026'ya girdim sözel 40 bin, EA 240 bin yaptım. Hayalim iletişim bölümü okumaktı ve maalesef bu bölümde kamuda ataması az olan bir bölüm olduğu için bu bölüm için şehir dışına gidip para harcamaya gerek yok falan dediler ama ben EA veya saydan bir bölüm hayalim hiç olmadı ve bu sene memleketteki üniversitede İBF okuyacaksın, sana o kadar masraf yaptık, seneye tekrar gir istediğin yere git dediler ama hiç istemedim. Kaç kere ağladım hatta rehberlikçi bile İBF bölümleri açıktan ikinci bölüm olarak okusun, hayalindeki yere gitsin diye öneri sundu. Sonra annem benim kızım uzakta okumaz etmez, sonra başka ilden geri almakla uğraş falan diye söylendi, bari yanımda dursun falan dedi ve bana bağırdı. Hocaya itiraz etsene, İBF okuyacağım desene, senin yüzünden ben kötü ebeveyn oldum dedi. Ben de sen beni sorumsuz bir insan olarak yansıttın dedim. Şimdiyse YKS 2027'ye girip özel eğitim okumak için çabalayacağım ama korkuyorum çünkü üni dersleri var, hâlâ çalışmaya başlayamadım ve başarısız olup burada kalmaktan çok korkuyorum. Bunların hepsi ablamın yaptıklarından oldu. O da bir sene mezuna kaldı, daha kötü sıralama yaptı, sonra şehir dışında okumaya gitti ve bize hep yalan söyledi derslerden geçtim falan diye, aslında hepsinden kaldı, okulu uzadı. Bu sefer çalışacağım söz dedi ama yine yalan söyleyip çalışmadı etmedi, bize sahte karne attı. Yani benim de böyle yapmamdan korkuyorlar çünkü onlara göre ailede tembel olan bendim, ablam çalışkan, zeki, kıymetli olan, çünkü o sayısalcıydı ama ben sözelciyim. Böyle içimi dökmek istedim çünkü aşırı çaresiz hissettim.

İstemediğim bölümde IBF okuyorum, YKS 2027 için tekrar hazırlanıp özel eğitim yazmalı mıyım, nasıl başarabilirim?