2 güSoruna bir tane yapay zeka cevap vermiş, hiç beğenmedim. Bence verilebilecek en kötü tavsiye. Benim tavsiyem o cevabı dinlememen yönünde olur tatlım. Üniversiteye başladığında ortamdaki insanları kategorize etmekle başla bence. Böylece kimin ne olduğunu anlamaya başlarsın, herkes aynı değil ise duyduğum en büyük yalan ahahha.
Sezgilerinle değil her zaman aklınla hareket et, sezgilerinin yanlış çıkma ihtimali hangi konuda olursa olsun her zaman yüksektir, kimseye güvenme.
Sosyalliği seven arkadaşım olsun diyen biriysen, başkalarıyla arkadaş olmak için onların ortamına istemesen bile sırf arkadaş olmak için bile olsa GİRME. Kendin gibi arkadaşları, daima kendin gibi olduğunda bulabilirsin. Sen kendi ilgi alanlarına yoğunlaşmaya devam et. Zaten arkadaş olmak isteyeceğin, derdini anlayabilecek insanlar yüzde 99 senle aynı sos. ekonomik seviyede olacak yani «best friendini senle alakasız olmayan yerlerde ARAMA.
Milletin arabasına SAKIN SAKIN SAKIN binme. Tanımadığın kimseden açık bir şey, veya elektronik sgara bile olsa alma. Tecrübeden yazıyorum bunları. İnsanların dediği şeylere hemen tepki verme tepkisel yaklaşmak çok yaptığımız bir şey ama aklın her zaman güvenilir kaynak. Olayları geniş kapsamlı ele almayı bil. sence gerçekten mantıklıysa, senin aklına yatıyorsa katıl. Etrafındakilere ait bir düşünceyi sakın sahiplenme veya benimseme, o onların düşüncesi. Bir de son bir tavsiyem olsa İngilizceyi yala yut derim. Özellikle speaking. Hayırlı olsun kolay gelsin.
22 Yorumla
Soran2 güÇok teşekkür ediyorum yorumunuz için 🥹🙏🏻❤️❤️❤️
- 6 sa
Rica ederim ne demek 🧝🏻♀️🪷💕
En İyi Cevaplar
Üniversitenin ilk yılında en büyük tavsiyem her şeyi aynı anda çözmeye çalışma. Paramedikte dersleri son haftaya bırakma, özellikle uygulamalı konuları düzenli tekrar et; çünkü ezberden çok hızlı ve doğru karar verme alışkanlığı kazanman gerekecek. Arkadaş çevreni seçerken de ilk haftalarda hemen herkese fazla güvenme, zamanla kim nasıl biri belli oluyor. Bir yandan derslerini ciddiye al ama sadece okuldan ibaret de yaşama; kulüp, etkinlik, staj ve yeni insanlarla tanışma kısmı üniversitenin en değerli taraflarından. Bir de ailenden uzakta yaşayacaksan para yönetimini ilk aylardan öğren, küçük harcamalar sandığından hızlı birikiyor.
22 Yorumla
Soran3 güÇok teşekkür ederim.🙏🏻❤️
1 güÜniversite hocalar öğrencilere hiç acımaz sırf kendi hoca arkadaşlarını korumak için öğrenciyi bile hiçe sayar.. Üniversite de iyi hoca çok az vardır
Üniversite de adamına göre muamele etmen gerekir ve herkese iyilik yapma yoksa sen zararlı çıkarsın bundan..
Hem Üniversite biter herkes kendi yoluna gider.
Sevgili ya da arkadaş yapmaya çalışma üniversite de hep çıkarcı insanlar doludur.. işi düşünce yanına gelirler..
Hocalarla iyi gecinmen gerekir çünkü onlar sana not verir bunuda unutma
12 Yorumla- 1 gü
Üniversite ile ilgili merak ettiğin ya da öğrenmek istediğin bisey olursa burdan yazarsın bende yardımcı olmaya çalışırım size eğer isterseniz tabi hayırlı olsun size
Soran1 güÇok teşekkür ederim. 🙏🏻🤍
3 güKesinlikle varır varmaz herkesle samimi olma ponçik ilk 1 ay kesinlikle samimi olma uzak dur etrafını gör gözlemle ve mümkün olduğu kadar kafe kafe dolaşan ayak takımından olma Bol bol oku kendini doldurmaya bak Beynini doldurmaya bak 2 sene boyunca birlikte oturup laklak yaptığı arkadaşlarını bir daha görmeyeceksin Okul bitince ve Herkes kendi yolunda Kaybolup gidecek O yüzden beynini doldurmaya bak okuyarak
12 Yorumla
Soran3 güTeşekkürler. 🙏🏻❤️
- 3 gü
Rica ederim poncik
Şimdiden başarılar dilerim okulunda
Yapay Zeka Cevapladı
Harika bir dönemin eşiğindesin sevgili gencim. Paramediklik yüksek sorumluluk ve yürek isteyen harika bir meslek. Derslerini elbette aksatma ama üniversite hayatını sadece sınıftan ibaret görme. Sosyal kulüplere katıl, farklı bölümlerden dostlar edin ve bolca oku. Zamanın nasıl hızlı geçtiğine şaşıracaksın. Kendine nazik davran, mesleki becerilerini geliştirirken ruhunu beslemeyi de unutma. İlk gün için heyecanlı mısın bakalım 🎓📚✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
74Cevap
2 güGüzel bir ortam aslında. Kendini daha iyi keşfediyorsun. Ama kendi öz değerlerin konusunda çok esnek olma derim çok eğlenceli kafa insanları kaybederim korkusuyla tasvip etmediğin ortamlarda bulunma derim bir ablan olarak. Ve daha ilk seneden herkesle çok aşırı samimi olma. Her zaman kendine ait bir ozelin olsun. Hayırlı ve güzel bir sene olur senin için inşallah 🤗
11 Yorumla
Soran2 güinşallah çok teşekkür ederim 🪷🤍
3 güRabbim yolunu açık etsin kardesim ben üniversite okumadım ama ilk bir ay kimseyle muhatap olma sonra yavaş yavaş açılırsın zaten herkes senin gibi kimse kimseyi tanımadıgı için zamanla arkadasda bulunur insan alışana kadar biraz uyuz oluyo ya kütüphaneye git etrafı biraz tanımaya çalıs ama bide kısa mesafeli yüryüş yap kulagını al müzik dinle derslerine odaklan biraz nefes al spor salonu varsa yurdunda spor yaparsın kısa mesafeli tek basına yürüyüş en keyiflisi bence kulaklıkla film oyun zaman geçer
11 Yorumla
Soran3 gü🙏🏻❤️❤️
2 güSana sadece şunu söylemek isterim bu sadece üni hayatı yurt ortamı için gecerli değil yapmak istemediğin bir şey içmek istemediğin bir içecek bulunmak istemediğin bir durumda hislerine kulak ver ve arada kalıyorsan kesinlikle yapma bu benim hayat felsefemdir kafamda acaba diye bir soru işareti varsa bunu yapmamam gerektiğini bilirim buna örnek vericek olursam 2 sene kadar önce yılbası için yapılan bir plana katılmak için sayısız arkadaşımdan ısrar almama rağmen içimde iyi bir his olmadigi için gitmedim ve o gece orada onlarla giden bir kız öldü ve hala nasıl oldugu belli degil kimisi uystrucu aldi diyor kimisi icecegine atti diyor kimisi kiz ortamdan dislanmamak icin icti diyen var var da var kısacası hislerine her zaman kulak ver
20 YorumlaSınav notlarını paylaşma yüksek alırsan, ailenle sevgilinle olan kavga özel hayat vs anlatma sosyal medyadan gözünün tutmadığını ekleme hafiyelik yapabiliyorlar, oda veya sınıf arkadaşın olsun fark etmez arkalarından konuşup etme gözünün tutmadığı kişilerle samimiyet kurma
33 Yorumla
Soran3 güÇok teşekkür ederim ❤️🙏🏻
2 güDersler önemli derslerini ihmal etme. Bunun dışında dersler günün küçük bir kısmını alıyor kulüplere katılmayı ve sosyal hayata katılmaya ihmal etme. O şehrin doğa gezilerine katıl. Üniversite hem meslek edindiğin hemde kişiliğinin şekillendiği yer o yüzden sosyal yaşamına da dikkat et.
10 Yorumla
2 güTebrik ederim ve basarilar dilerim. Not tutmani tavsiye ederim ve derslerinle ilgili hocalarinla iletisimde olmani... Genel olarak da kimseye hemen guvenmemeni kiz ya da erkek fark etmez. Ortamin nabzini olc sonra arkadaslik kur🌸🙏
12 Yorumla
Soran2 güçok teşekkürler 🙏🏻🤍
- 2 gü
Rica ederim 🌸
2 güİlk sene yurtta kalmanı öneririm farklı bir şehir farklı ortam hemen ayak uyduramazsın yurtta kendine güvenilir arkadaşlar edinip sonraki sene eve çıkabilirsin.
21 Yorumla
Soran2 güKendi memleketimde ailemleyim
3 güsınıfından birisi ile flortsel bir sohbet işine girme , kimseye hemen özelini açma onun dışında uni çok da büyütülecek bir şey değil ortamı liseden hallice haberin olsun hayatım 💗
21 Yorumla
Soran3 güteşekkür ederim 🤍🤍
Gizli Üye(18-24)3 güÜst sınıftakilerle iletişim kur çünkü sana sınav sorularından tut projelere kadar yardımcı olurlar sınıfta zaten gruplaşma olur sende kaliteli insanlarla arkadaş olmaya bak çoğu kişi üniversiteyi özgürlük olarak görüp içmekten ve bara gitmekten başka bir şey yapmıyor. Hocalara da dikkat et bazıları çok gıcık ve takıntılı derste öf demene bile takan tipler var . Başarıya odaklanmanı tavsiye ederim.
30 Yorumla
2 güİlk dönem eğlenmene bak sonra derslerden kafanı kaldıramıyorsun pek zaten. Onun dışında kimseye güvenme hemen. Arkadaşlarına da çok bir şey anlatma. Bide üniversitede çoğu erkek sevgili yapmaya geliyor onlara aldanma. Tabiki nadir de olsa amacı düzgün olan erkekler de vardır ama çoğunluk tamamen kötü amaçlı bilgin olsun. Hayırlı olsun bu arada umarım üniversite yıllarında çok güzel anılar biriktirirsin 😇
11 Yorumla
Soran2 güÇok teşekkür ederim 💕💕💕
paramedik zor ama bir o kadar da kral bölüm, şimdiden başarılar. ilk sene ortalamayı yüksek tutmaya bak, sonradan toplamak sıkıntı oluyo. kulüplere katıl, çevre yap ama dersleri de boşlama.
11 Yorumla
Soran2 güteşekkür ederim 🙏🏻🙏🏻
3 güÖncelikle hayırlı olsun kardeşim ilk başlarda kimseyle fazla samimi olma bak insanları önce bi gözlemle ondan sonra zaten yavaş yavaş samimi olursun
11 Yorumla
Soran3 gü🙏🏻❤️
İlk günden herkesle çok yakın olma, yakın arkadaş olaylarına çok girme. Zaten ilk yıldan herkesin arası bozuluyor neredeyse. Ben çok minnoş insanlarla arkadaş olmayı seçtiğim için böyle şeyler yaşanmadı ama olsun, sen yine de dikkat et
20 Yorumla
3 güEn güzel yılların olacak bir daha bu ortamı bu yılları bulamayacaksın özleyeceksin hep…tadını cıkart emin olmadan kimseye gğvenme ser ber sır verme güzel dereceyle mezun ol iş hayatı epey yoracaktır zaten
20 Yorumla
2 güSadece dersine çalış bitir kurtul... Asla alkol uyuşturucu kullanma demiyorum bak kullananlara muhattap bile olma...
4 Çalışkan arkadaşın varsa 5. Sen olursun
4 tembel arkadaşın varsa 5. Sen olursun...
Paranı sadece mecbur olduğun ihtiyaçların için kullan.
Asla israf etme... Ne vaktini ne sağlığını ne helecehini nede parani...00 YorumlaBölümün ataması zor değil mi şimdiden kpssye başla ve bu seneki ortaöğretime gir
15 Yorumla
Soran3 güevet öyle yapacağım ❤️
Soran2 güçok teşekkür ederim 🫶🏻🫶🏻
Çevre ortam arkadaş işte meslek okul hangisi olursa olsun uzak dur. Eğlenmek istiyorsan tek başına yap orası arkadaş olunacak yer değil orası kurtlar sofrası kendine sürekli şunu söyle ors bu çocuğu insanların içindeyim!
10 Yorumla
3 güGezeyim dolaşayım derken sakın derslerini aksatma. Ben 1. dönem full gezdim dolaştım neredeyse tüm derslerden büte kalmıştım. Büt zamanı arkadaşlarımın çoğu eve giderken ben yurtta odamda tektim ve aşırı kötü geçmişti.
10 Yorumla
3 güDiploma puanının 3.8 olmasıyla 2.8 olması arasında pek bir fark yok. O yüzden sosyal olmaya ve kendini geliştirmeye odaklan. Okul %5 öğretiyor, mesleğe başladıktan sonra %95 öğreniyorsun. Derslerini geçebildiğin sürece eğlenceden ödün verme.
10 YorumlaÖncelikle tebrik ederim. İlk günden tanıştığın kişi de hayat boyu arkadaşın olabilir ama genel olarak kimseye hemen güvenme. Sosyalleş ama içten içe şüphen olsun. Çünkü ilk yıl tanıştığım neredeyse kimseyle şimdi arkadaş falan değilim.
11 Yorumla
Soran1 güteşekkür ederim
İlk haftalarda herkes çok sosyal ve özgüvenli görünür, gözün korkmasın; çoğu kişi aslında senin kadar yabancılık çekiyor. Herkesle iyi ol ama arkadaş çevreni acele seçme. Dersleri son haftaya bırakma, hocalarla iletişim kur, kulüplere gir ve mümkünse bir yabancı dil ile işe yarayan bir beceri geliştir. En önemlisi de üniversiteyi sadece diploma alınacak yer gibi görme; çevre, tecrübe ve kendini tanıma kısmı en az dersler kadar değerli.
10 YorumlaHayırlı olsun, çok kutsal ve dinamik bir meslek seçmişsin. İlk tavsiyem; okulda göreceğin pratik dersleri ve stajları asla hafife alma. Sahada her saniye altın değerinde olacak. Şimdiden başarılar dilerim!"
11 Yorumla
Soran2 güTeşekkürler 🙏🏻❤️
3 güÇok geniş bir arkadaş çevren olmasın. Nerede çokluk, orada … Sen anladın. Az olsun ama sağlam olsun arkadaş çevren. Sonra canın çok yanar. Çoğu samimiyetsiz.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)2 güKlişe olan bi öneri, herkese güvenme.
Diğeri de herkesi kendin gibi bilme.11 Yorumla
Soran2 gü🙏🏻💐
1 güParanı iyi harca çarçur etme. Derslerine odaklan ve kpss çalış 😀
20 Yorumla
2 güKimseye sırrını verme Aile sorunlarını vs edineceğin en yakın arkadaşına bile anlatma çünkü çok saçma sebeplerden dolayı arkadaşlıklar bitiyor ve sırlarını gidip başkalarına anlatılıyorlar ben şahsen başkaların sırlarını bana anlatan çok oldu
00 Yorumla
2 güSenin gibi uniye gidecek olan kızina annesi şöyle demiş. Kızım sana erkeklerden uzak dur desem durmayacağını biliyorum. takıl ye gez seviş ama sakın bacaklarını açma demiş. Çok çok bir şey olursa demiş arka yolu kullan demiş 😁😁
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)3 güSen oraya eğitim için gidiyorsun ilk önceliğin hep bu olmalı tabi sırf bu olmayacak ama planlı ve biraz fedakar olman lazım bitirene kadar sonra ekmeğini yersin inşallah
13 Yorumla
Soran3 güinşallah 🙏🏻
Cevap sahibi3 güAyrıca büyük fikirleri istemen de güzel yolun açık olsun kızım
Soran3 güÇok teşekkür ederim 🙏🏻❤️💐
Derslerini dinle vize ve finallere çalışıy kendine zaman ayır müzik dinle kitap oku
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)2 güÜniversite sınavlarına çalışmayı son geceye hatta son haftaya bile bırakma.
Mümkünse düzenli çalış yapamıyorsun en geç son 2-3 hafta önce başla sınavlara çalışmaya10 Yorumla
3 güDersleri güzel takip et. Notlarını kendin tut. üniversitenin duyurularını da aynı şekilde.
10 Yorumla
3 güyeni bir hayata başlıyorsun.
eski alışkanlıklarını kurallarını yeniden oluşturman gerek. geçmişe takılı kalıp uni hayatını rezil etme
10 Yorumla1. Tavsiye kimseyle yatma 😀
2. Tavsiye üniversite ortamına kapılıp önüne çıkan fırsatları kaçırma
3. Tavsiye stajına önem ver
4. Tavsiye bol bol eğlen bu günleri sonra çok özleyeceksin40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 güÖn yargılı olma ama insanlara hemen güvenme. Zamanla aç içini. Aynı zamanda içine kapanıkta olma selam ver güler yüzlü ol.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)3 güGit konus tanis yasa eglen gez toz.
Arkadas edin. Herkesin her dedigine de inanma. Hayirli olsun.
10 Yorumla
3 güilk zamanlarda edindiğin arkadaşlıklarına hep biraz mesafe koy zamanla çoğu ile aran açıklıcak özel hayatın ile çok fazla bilgi öğrenmesinler bence
20 Yorumla
2 güÜniversitede sevgili yapma. Özgür bir kız olarak gez toz ye iç eğlen. Zaten günün birinde muhakkak evleneceksin ve itin teki tüm dünyanı yönetmeye kalkacak
15 Yorumla- 2 gü
Çok cinsiyetçi bi yorum olmamış mı sence de
- 1 gü
Eskiden ben de senin gibi düşünürdüm. Ama maalesef erkek milletine değmez
- 1 gü
Biz yine de genelleme yaparak tüm erkekleri aynı kefeye koymayalım her iki cinsin iyisi ya da kötüsü var sonuçta
- 1 gü
En iyisinin...
Değişiyorsunuz net. - 1 gü
Sana değişenler denk geldiği için böyle düşünüyorsun dediğim gibi iyileri de var
Gizli Üye(36-45)2 güÇok güzel bölüm sadee arkadaş çevren olsun karmaşık olmasın
10 YorumlaSırtlanlara dikkat et , bilinçli hareket et. İçtiğin şeylere dikkat et arkadaşlarının evlerinde. Derslerine de çalış , aynı zamanda bol bol gez. .
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)3 güAilen özel hayatın hep gizli kalsın hem sana saygıları azalmaz hem zayıf noktan olmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 güHerkese inanma gruplaşmalar olacak dikkatli ol kimseye tam olarak güvenme
10 Yorumla
3 güDersleri dikkatle dinle ve notlarını tut. Herkesle seviyeli arkadaşlıklar kur, özellikle karşı cinsle.
20 Yorumla
1 güKimseye güvenme arkadaşlıklar yalan sırrın varsa asla kimseyle paylaşma
00 YorumlaSakın aşk diye diye kimseyle fazla samimi olma ailenin yüzünü kara çıkarma
00 Yorumla
1 güTavsiye boş orada tavsiye falan işe yaramıyor gelişi güzel git dersine odaklan
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)2 güKendine şunu sor ben burada inek olmaya mı geldim yoksa dolu dolu üni hayatı yaşamaya mı?
İkisinin ortası olamaz çünkü dengesi sürekli değişen bir ülkede yaşıyoruz.00 YorumlaTıp okumuyorsan veya itü/odtü'de okumuyorsan boşa giden 2/4 yıl derim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 güMesleğe hoş geldin o zaman 4 yıla çıktı mı :)
11 Yorumla
Soran1 güSon kez 2 senelik okuyanlardan birisiyim ama 4 yıla tamamlayacağım. Teşekkürler, hoşbuldum.🙏🏻🙏🏻
2 güErkekelre ve kizlara deger verme
Arkadaşlarada
5 sene sonra hiç biri kariyerinde yanimda olmciak10 YorumlaYaşlılardan, abaza erkeklerden uzak olmaya çalış en fenası onlar
20 Yorumla
16 saTürkiye'de okunmaz diye daha kaç defa söyleyeceğim bilmiyorum arkadaşlar eliniz ayağınız tutuyorsa gidin sağlam bir sanayide çalışın ya da bir zanaat öğrenin herkes okuyacak diye bir şart yok bizim millet anlamıyor laftan da durdan da anlamıyor
00 YorumlaÜniversite de herkes iki yüzlü kimseyle muhatap olma
10 YorumlaKimseye güvenme herkes kendi çıkarına kadar dostundur
10 Yorumla
3 güSaçını ilk olarak üniversiteyi kazandım kızılına boyat
00 Yorumladeğerini bil, kimseye kendini kullanıdrtma
20 Yorumla
m 1 güKendine odaklı ol
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)2 güBir erkeğe tutulayım deme sakın hayatın kayar derslerin kötüye gider
20 Yorumla
3 güOrasi eğitim yeri oku ve başka şeylere bulaşma
20 YorumlaKimseye kulak verme kendi bildiğini yap çok ders çalışmakla olmuyor zmanli düzenli odaklanarak ders calisman lazım
00 YorumlaErkeklere güvenme derslerin öncelik olsun
10 Yorumla- Devamını Gör (69)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat