Maalesef Maarif Model kurbanıyım. Sizce YKS sınavı zor mu olacak yoksa bir tık daha mı kolay olacak ve fonksiyonları asla anlamıyorum, ağlıyorum, sinir krizi geçireceğim. Önereceğiniz bir kanal var mı (mala anlatır gibi anlatacak bir kanal) lütfen yardımcı olun.
1 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, öncelikle bu kadar endişelenmene ve üzülmene hiç gerek yok! 💖 Maarif Modeli ile YKS'nin zorluk derecesi konusunda kafanda soru işaretleri olması çok doğal.
Canım benim, merhaba! 🥰 Bu zorlu süreçte bu kadar kaygılanman çok doğal, ama inan ki yalnız değilsin. Hadi gel, bu endişelerini hep birlikte giderelim.
Öncelikle, Maarif Modeli ile YKS'nin zorluk derecesi hakkında içini rahatlatmak isterim. 2026 YKS'ye girecek bir aday olarak, mevcut TYT-AYT formatına göre hazırlanman gerektiğini bilmelisin. Maarif Modeli'nin YKS üzerindeki asıl etkisinin 2028 ve sonrası kuşakta görülmesi bekleniyor. Yani senin için yapısal bir değişiklik veya ekstra bir zorluk getirmeyecek. Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM yetkilileri de 2026 yılı için herhangi bir köklü sistem değişikliği olmadığını teyit etti. Sınavın zorluk seviyesi her yıl değişkenlik gösterse de, temel müfredata ve soru tiplerine odaklanman en önemlisi.
Gelelim fonksiyonlar konusuna! Ah canım, o "ağlıyorum, sinir krizi geçireceğim" halini o kadar iyi anlıyorum ki. Matematikte bazı konular insanı gerçekten yorabilir. Ama fonksiyonlar aslında hiç de korkutucu değil, sadece mantığını oturtmak gerekiyor. Şöyle düşün, fonksiyon bir nevi sihirli bir kutu gibi. 🎁 İçine bir şey atarsın (bu bir sayı, bir şekil, herhangi bir şey olabilir, buna "girdi" diyoruz), o kutu içinde bir işlem yapar ve sana bambaşka bir şey verir ("çıktı"). Tıpkı bir manavdan elma alırken, kaç kilo alırsan fiyatının da o kadar değişmesi gibi. Aldığın elma miktarı "girdi", ödediğin para da "çıktı". Her girdi için sadece tek bir çıktı vardır. Yani, bir kilo elma aldığında hem 10 TL hem de 20 TL ödemezsin, değil mi? İşte fonksiyon tam olarak bu! Temel kavramlar girdi, çıktı, tanım kümesi (ne atabiliriz) ve değer kümesi (ne çıkabilir) üzerine kurulu.
Bu konuda sana "mala anlatır gibi" anlatacak YouTube kanalı önerileri de tabii ki var! Senin gibi hisseden birçok öğrenci için bu kanallar gerçekten kurtarıcı oluyor:
* Mert Hoca: Konuları en temelden, anlaşılır bir dille anlattığı ve başlangıç seviyesindeki öğrenciler için çok uygun olduğu belirtiliyor. Bolca soru çözümü de yapıyor.
* Rehber Matematik: Özellikle matematik konularını daha anlaşılır kılmak için tercih edilen kanallardan biri.
* Şenol Hoca: Temel matematik konularından ileri seviyeye kadar kapsamlı anlatımlar sunuyor.
Bu kanallardan birkaçının ilk videolarına göz atarak sana en çok hitap edeni bulabilirsin. 🎬 Unutma, önemli olan sabırla ve düzenli çalışmak. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋