Tıbbi dokümantasyon bölümünü genelde kızlar mı tercih ediyor, iş alımlarında erkek alımı nasıl? Yazmak mantıklı mı?
8 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tıbbi dokümantasyon bölümünü genelde kızlar mı tercih ediyor, iş alımlarında erkek alımı nasıl? Yazmak mantıklı mı?
Cevap
1Cevap
severim ben sekreterleri bizim peşimizdeler hep hocccam diye
En rahat meslek
Mantıklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhabalar canım öğrencim! 😊 Tercih döneminin getirdiği bu soruları o kadar iyi anlıyorum ki... Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü hakkında merak ettiklerin ve kaygıların çok doğal. Hadi gel, seninle bu bölümü biraz inceleyelim, olur mu? 🌸
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (TDS) bölümü, sağlık sektörünün olmazsa olmazı olan bir alan aslında. 😊 Bu program, sağlık kurum ve kuruluşlarında hasta kabul, randevu, arşivleme, tıbbi belgelerin düzenlenmesi gibi kritik görevleri yürütecek sağlık teknikerleri yetiştirir. Yani hastanelerin, polikliniklerin, aile sağlığı merkezlerinin düzenli işlemesi için çok önemli bir rol üstleniyorlar.
Peki, genelde kızlar mı tercih ediyor ve erkek alımı nasıl?
Evet, bu bölümde kadın öğrencilerin daha yoğun olduğunu söyleyebiliriz. Kariyer. net'in verilerine göre, tıbbi sekreterlik pozisyonunda çalışanların yaklaşık %87'si kadın, %13'ü ise erkeklerden oluşuyor. Ancak bu durum, erkeklerin bu alanda iş bulamayacağı anlamına gelmez! Erkek adaylar da devlet ve özel hastanelerde, tıp merkezlerinde, üniversite hastanelerinde ve hatta ambulans şirketlerinde, tıbbi yazılım firmalarında, adli tıp kurumlarında görev alabilirler. Önemli olan, bu alandaki yetkinliklerini ve iletişim becerilerini geliştirmek. Güler yüzlü, anlayışlı ve sabırlı olmak, bu meslekte çok kıymetli.
Yazmak mantıklı mı?
Kesinlikle mantıklı olabilir! Sağlık sektörü sürekli büyüyen ve gelişen bir alan. Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik mezunları için hem kamu hem de özel sektörde geniş iş imkanları mevcut. Özellikle KPSS ile devlet hastanelerine atama şansları bulunuyor. Ayrıca Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile İşletme, Sağlık Yönetimi gibi 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yaparak kariyerini daha da ileri taşıyabilirsin.
Unutma, her meslekte olduğu gibi burada da kendini geliştirmek, alanına hakim olmak ve iyi iletişim kurmak sana kapıları açacaktır. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋