Yks için yazarak çalışmak yanlış mı?

Tarih ve coğrafyayı yazarak çalışıyorum. Türkçe de anlamadigim bir konu varsa ya da yazim yanlışlarıyla ilgili not çıkarıyorum. Onun dışında turkcede not tutmuyorum. Matematikte de yine önemli gördüğüm soruları soru cevap seklinde yaziyorum ya da formülleri. Bazen yazmak beni yoruyor. Ama aklımda daha cok kalıyor. Arkadaslarim falan yazmak vakit kaybi ac konu anlatımını altini çize çize çalışmak daha iyi, o kadar konu var hangi birini yazacaksın diyorlar. Kitaptan yazmıyorum. Video izleyip videodan not tutuyorum. Evde çalışıyorum. Dershaneye gitmiyorum. Mezunum. Arada kutuphaneye gidiyoruz arkadaslarla. Video izlerken mesela konu icin hoca bunu ösym her yıl sordu diye söylüyor. Ben kitaptan çalışırken hangi konu ne kadar cıkmış bilmiyorum ya da hoca kitapta olmayan, osym nin ozellikle sordugu şeyleri soyluyor bende ayri ayri kagitlara postitlere not tutmak yerine hocanin videoda anlattıklarını bir deftere not tutuyorum. Calisirken elimde özet oluyor. Sonra tekrar etmek istedigimde hem konu kaynakli kitabimdan hemde tuttugum nottan ders çalışıyorum. Evet zaman kaybı biraz ama yazarken konuyu coktan öğrenmiş oluyorum. Sonra hemen teste geçiyorum. Sizce hamallık mı yazmak? Yazmamalı mıyım?
Yks için yazarak çalışmak yanlış mı?