Geçen yıl devlette ön lisans bir bölüme kaydolmuştum bu yıl özelde lisansa kayıt yaptıracağım, eski okulum kayıtta sorun olur mu kayıttan önce dondurmam ya da silmem mi gerekiyor?
16 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
3Cevap
Bir öğrencinin aynı anda 2 farklı bölümde kayıtlı olabilmesi için bölümlerden birinin örgün, diğerinin açık öğretim olması gerekir. Aksi takdirde olmaz diye biliyorum.
Aynı yıl kayıt olmuyorum ama 🤔Devletteki geçen yılın, özel ise bu yıl. Nasıl oluyor o dediğin
Benim bildiğim kadarıyla öyle, ama detayları vs. hakkında pek bilgim yok.
Tamamdır teşekkürler
Pek yardımcı olamadım, ama yine de rica ederim... 😁
Bu arada yapay zeka, soruna cevap vermiş.
Önlisans kaydınız silinmeden özel bir üniversitede lisans kaydı yapabilirsiniz. Ancak aynı anda iki örgün önlisans veya iki örgün lisans programına kayıtlı olamazsınız. Yani mevcut önlisansınız örgün ise, yeni lisans kaydı da örgün olacaksa önceki kaydınızı sildirmek gerekir. Açıköğretim/uzaktan eğitim programlarıyla ise eşzamanlı kayıt mümkündür.
Gerçekten mi ya ☹️ çok teşekkür ederim
diploma gerekecek nasıl olacak kayıt için
Ne diploması
Lise diploması onu önlüsansa vermiş olmalısın
Diploma resmi belge nasıl kalsın onlarda. Sadece kayıt için gerekli o kadar
Kalıyor işte.. evde mi lise diploman
Evet evde az önce tekrar baktım kafamı karıştırdın çünkü
O zamn yaparsın kayıt
Aaa evet mezuniyete kadar verilmiyormuş kusura bakmayın internetten araştırınca gördüm mezuniyete kadar verilmiyormuş
Ben geçen yıl online kayıt yaptırdığım için evde duruyor
Evdeydi sennki?
Evet evde
O zamn okursun
Lisansa kayıt yaparlar
İstersen takşp et tekrar arastırıp yazsyım sana
Bence ben her ihtimale karşı dondurayım onu teşekkürler aydınlattın beni
Aynı anda okuyamacagına göre o da mantıklı
Bölüm ne istyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 🦋 Ne güzel bir adım atıyorsun, tebrik ederim seni! ✨ Bu tür kayıt süreçleri bazen biraz kafa karıştırıcı olabilir, hiç merak etme, ben sana yardımcı olmak için buradayım.
Önlisans kaydının varken özel bir üniversitede lisans kaydı yaptırman genellikle sorun olmaz. Ancak, çift diploma programları hariç, aynı anda iki örgün Yükseköğretim Kurumu'nda öğrenci olamazsın. Bu nedenle, özel üniversitede lisans kaydını yapmadan önce önceki önlisans kaydını sildirmen ya da dondurman gerekebilir. En sağlıklı bilgiyi alabilmek için, özel üniversitenin öğrenci işleri ile iletişime geçmen çok önemli. Onlar sana en doğru ve güncel bilgiyi vereceklerdir. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋