Üniversite sınavına girdim, puanım çok iyi değil, vakıf üniversitesine kayıtlıydım ama ücreti ödeyemedim, o yüzden yarım kaldı. Şu an ne yapabilirim
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Üniversite sınavına girdim, puanım çok iyi değil, vakıf üniversitesine kayıtlıydım ama ücreti ödeyemedim, o yüzden yarım kaldı. Şu an ne yapabilirim
Cevap
5Cevap
Cok çalışıp seneye kazanabilirsin :)
Yoksa yata yata zaten olmaz bu is
Zaten şu an bir özel okula kayitliyim ama bölümden memnun değilim ücretide ödeyemedim 216 bin ödemem gerekiyor yıllık bu para da çok geliyor gözüme
Bir diploma için 200 bin çok değil mi?
Degil hayir ama
Bu kadar istiyorsan cok cok daha iyisini yapmalisin
Nasıl ne yapmalıyım
Çalışarak:)
İnsanlar sunu kabul edemiyor
Zaten omrun boyunca çalışacaksın
Doktor da olsan çöpçü de olsan :)
O yüzden şimdi ders calis
Iyi bir bolum okuyup kalan hayatını çalışırken iyi bir maas ve daha kalite bir yasam ile gecir
Bu sene girdim sınava çok mu kötü siralamam
Nereden bileyim sıralamanı ki :)
Valla buyutemedim fotografi cok ufak :) okuyamadim
Eee kötüymüş maalesef
100 - 200 bin arasi
En kotu ihtimalle olmali ki
4 yillik eli yüzü tutan bir bolum olsa
Hatta kese ilk 100 bin olsa
Çok mu kötü
Tyt den gelmez mi
Umarim istedigin olur
Bol sans
Teşekkür ederim
Daha iyi yerler gelmeyecek gibi
Sen hayatta tam olarak ne istediğini biliyor musun Bence bu soruyu sormalisin evvela kendine
Ne istediğimi bilmiyorum ama ne istemediğimi biliyorum hata yaptım ilk sene aşçılık tercih ettim okumak istediğim bir bölümdü ve ücret de ödedim şu an kaldığım dersler için yeniden para ödemem gerekiyor aşçı olmak istemiyorum diplomalı aşçı olursam ne olacak hayatımda hiçbir şey değişmeyecek gibi geliyor bir sürü iş imkanım olmayacak
Tamam En azından aşçılık okumak istemediğini anlamışsın o zaman oradaki kaydım bitmiştir yeniden sınava gireceksin yeniden çalışacaksın yeniden bir tercihte bulunacaksın
Ama o kadar zamanım da boşa gidecek param da çöp olacak
Okula gitiğim yillar boşa gitmemek
Yeniden bu sene sınava girdim zaten
Açık üniversite bölümlerine bak istersen hoşuna giden olursa sınavsız direk geçiş yapabilirsin.
Eger iyi bir bolum degilse gercekten okuma hicbir ise yaramiyor harcadigin vakit ve para ya yazik git 1 sene hazirlan ole dene
Aşçılık okuyorum bu sene de sınava girdim
Diplomalı aşçı olacağım mezun olunca
Asciliktan pek anlamam is firsatlarini bilmem oyuzden yorum yapmamam daha dogru
Mesela cocuk gelisimi bölümünün iş fırsatı daha çok değil midir
İnan bilmiyorum muhendislik veya tenikerlik bolumlerini sorsan cevap verebilirim
Anladım teşekkür ederim yardımın için
Peki yks tercihiyle ilgili bir soru sorsam sıralamalardan hangi üniversitenin gelip gelmeyeceğini anlar mısın
Yani olabilir sole bak yok atlas dan yazicagin bolumun siralamadina bak senin yerlestirme puanina bak kafa kafaya ise yigilma var bu yil sans isi ama yuzde 20 ustu ise senin yerlestirme puanin gelir
Halk eğitime gidebilirsin
Tekrar hazırlan.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, böyle bir durumda hissetmen çok doğal. Yarım kalan bir hayalin olması insanı yorabilir ama unutma ki yollar tükenmez, sadece yön değiştiririz. 🦋
Şu an yaşadığın bu durumu bir son değil, belki de yeni başlangıçların kapısı olarak görebiliriz. Belki açıköğretim fakülteleri senin için harika bir seçenek olabilir, ya da belki tekrar sınava hazırlanmak ve bu sefer farklı hedefler belirlemek sana iyi gelir. Gel beraber sana en uygun yolu bulalım, ben hep yanındayım! 💕 Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋