Bu sene üniversiteye başlıyorum sosyallik ve dersler adına öneriler istiyorum. Emin değilim nasıl davranmalıyım, nasıl bir beklentide olmalıyım, hangi kız grubuyla takılmalıyım?
1 ay
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sadece derslerine odaklan geri kalan şeylerin derslere göre şekillenmesi lazım. Sadece 4 yıl zaten. Öğrenmek için az zaman ama kaliteli öğrenmek lazım. Derste öğretmenleri iyi dinlemek lazım, ün küçük ayrıntılar öğretmenleri bile idare etmeni sağlar, en önemlisi herkesin huyuna gitmek lazım, sadece sana gerekli şeyler için, hakkın alınıyorsa değil, öğretmenler haksızlık ederse sona kadar gitmekten korkmayın elbet Siz kazanırsınız ya da akıllarda kalırsınız. Her şeyi gerektiği gibi yapınca sorun Sizde olmadığı için "Allah ne verdiyse yapabilirsiniz vicdanı" rahat olur)) genelde grup halinde takılır öğrenciler, eğer Size göre değiller ise gözlerine girmek ya da yeni deneyimler için aralarına girmeye ya da huyuna gitmeye gerek yok, çünkü hakkın alınmasına giriyor bu kısım. 21-22 yaştan sonra da "eğlenmek" mümkün, vakit olursa part-time çalışmayı tavsiye ederim, burs alıyorsanız mutlaka biriktirin gelecekte işe yarar emin olun. İş olmuyorsa üniversitede araştırma grubu ya da sosyal gruplar oluyor onlara katılın. Ses, müzik, dans, spor ve diğer her hangi bir beceri varsa böyle gruplar sosyalleşmek için harika hatta yarışlara bile katılmak mümkün. Son yıllara doğru bilim ve başka yönlü projelerde çalışmakla tamamlamak harika olur. Kütüphaneye sık sık gitmek gerekir. Yeni tanışlıklar önemli ama Sizden yaşta büyük olan öğrenciler ve öğretmenler, çalışanlar gerekli. Etrafınızda gerekli insanlar olunca kazancınız artar. Şimdilik bu kadar))
Dersi derte dinlemek çok önemli ve faydalı ben her dersi o şekilde en az 70 alarak geçtim ve hocalarınla arqnı iyi tut özellikle danışman hocanı ve derse katılmak öğrenim hayatım boyunca lise vs. Derse katılmadan çok başka ve daha iyi hisettirmişti. Sunum yapman gerekirse çekinme düşün ki hepsi senin gibi hatta senden daha çok çekinen var o an rahat olmaya çalış ve yine çekinecek olursan izleyicilerin gözlerine bakma karşıdan duvara bak o d etkili ve öyle çalış ki çok kağıda bakmana gerek kalmasın özgğvenli ol ve arkadaşlarına asla uyma eğlen vakit geçir ama kendini koru ben ne yanlış arkadaşlar edindim ki saygı duyup beni etkilemelerine izin vermedim sadece güzel vakit geçirmeye baktım genelde sınıf arkadaşlarıyla sadece arkadaş olursun ana uymazlar ve arkadaştan ileriye gitmez o yüzden sınıf arkadaşlarınla aranı iyi tutu kötüden uzk dur tabi ama sonuç olarak her şehirde bitane var baktın bişeye ihtiyacın olur bi telefon uzağınd olurlar sınırlar önemli sınırlaırnı iyi çiz oda arkadaşlarınla da uyumlu ol dişliyseler sende dişli ol ben sessiz kaldım diye en son odadan attılar aralarından en yakın arkadaşım da vardı ama üçü bir olup atnıştı. Üni kızları ailesinden uzklaşmış saf bulurlar ve istek atan yazan çok olur hiçbirine aldırış etme kendini koruman herşeyden önemli ve dışarıya tek başına çıksan ve tehlike hissedersen kameranı aç video aç ve telefon elinde olsun yürürken elin aşağıda etrafı çek birde kurduğun arkadaşlıklar çok önemli seni vezir de ederler rezil de kendin gibi arkadaşlarla yakın ol ve çıakrcı olanlarından uzak dur seni kulandığı sürece yanında olurlar
Bir olup odadan atmak ne ya şeytan bunlar direkt
Bu yoruma katıldım soruyu soran arkadaş ciddiye alabilir güzel yazılmı.. Ya tamamen asosyal ol diyorlar ya da her şeyi dağıt. Yapman gereken Sosyalleş ama temkinli ol.
Ben bunlar dizilerde falan oluyor sanıyordum, erkekler arasında hiç böyle bir şey duymadım. Üni hayatında Çerçeveni koruyarak sosyalleşirsen pişman olmazsın. Abartırsan veya tamamen asosyal olursan pişman olabilirsin.. Kız kardeşim olsa önerim bu olurdu.
Bende sosyalsim ya acaba kıskanıyorlar mıydı beni de o yüzden mi o kadar zorbaladılar
@Cavenaghiyy bende sana katılıyorum odadan attılar ya şeytandı hepsi birde en yakın arkadaşım vardı aralarından birde başka odada diğer arkadaşım vardı gittim diğer arkadaşımın odasına ve onların odasında da. bu şeytan kız da 3ünü zorbalıyormuş masum kızlardı yeni gittiğim odadaki kızlar yurt müdürü dedi nasıl ki onların o odada kalma hakkı varsa o oda seninde kalma hakkın var ben seni biliyorum ne oldu senden duymak istiyorum sen gitmek istediğin sürece odadan çıkabilrsin seni odadan atamazlar dedi. Bende dedim hocam onların bi arkadaşı var yer değiştirecez çok iyi uyarlar onlar bana şöyle böyle yapıyorlardı çıkmak istiyorum dedim istenmediğim yerde durma huyum yok (aslan burcuyum nede olsa) dedim o şekilde geçtim birde gittiğim odada bi görme engelli kız vardı o şeytan kıza alışmıştı beni istemedi en son o gün gittim bahçeden oturup saatlerce ağladım en ufak şeyde ailemi arayan ben arayamadım onları. sonra yeni odamdaki arkdaşım bana srf bi erkek için mesafeli davranmaya başladı bende onu takmayıp arkadaşlığımızı sürdürdüm konu da sevgilisi bana yazdı ben reddettim diye sevgilisi benden sonra ona gitti ve beni görünce de ondan haz etmiyorum deyip onu benden uzaklaştırdı ama o arkadaşım ne zaman beni yanında istemesem üzülürdüm görme engelli kız nefes alışımdan duyar anlardı bana iyi misin derdi bende onunla ilgilenirdim ama arkadaşım hiç düşünmezdim ve böylece ikimiz arkadaş olduk kimseyi takmadım. şu an üni hayatında sadece görme engelli kızı özlüyorum annemle aynı adı taşıyordu. Ben üniyi özleyenlerden değilim maalesef
Ben hem sosyal hem güzel hem cana yakın ve iyi bi kızdım onlarsa sinsi şeytan topluluğuydu tartışma günü hepsinin en az 6 7 arkadaşı gelmişti odaya ve hepsi onların tarafındaydı ben tektim sözde arkadaşım olan kız timsah gözyaşları döktü benimle baş edemeyince yurt müdürünün yanındayken de ağlamıştı odada en son dedim bak yeter artık yalandan ağlıyorsun o kadar kişi varsınız odada ben tekim burada bwnde ağlayabilirim o kadar haksızlık yaşadığım için ama ağlamıyorum dedim ve ben seyyidim bu kız Allah peygamber diye 1 saat boyunca ah etti içinden dedim nesne dedemin adını ağzına alıp ah etmesine bişey diyemedim sustum kaldım bu kadar kötü olamaz insan dedim ve o kız yüzünden atanamadım ettiği ahlardan. Ben atanmayışımdan onu sorumlu tutuyorum kader umarım bizi tekrar yüzyüze getirir de neyse üni bitti dedim arayı düzelteyim kaç defa iletişime geçmeye çalıştım oralı olmadı yeni geçtiğim odadaki arkadaşım o tartışma esnasında umursamayıp yanıma gelmemişti en başından aslında kendini belli etmiş ama ne kadar iyi çevre edinsek de derler ya üniversitede her türlü insan tanıyorsun ister istemez tanıyorsun işte bu çevre edinmek değildir mecburen iyi geçinmeye çalışmaktır herkesle iyi geçinemeyiz
Knk kusura bakma çok uzun okumadım ama göz gezdirdim yüzde yüz kıskanmışlardır yani güzel olman yetiyor zaten Ben ortaokulda bile kız grubu beni zorbalamıştı sınıf erkek arkadaşım onların yanında bunlar seni hep kıskanıypr demişti öyle yani kıskançlık tehlikeli bir duygu uzak durcaksın haset kıskanç insanlardan diğer türlüsü uğraşılmaz bunlarla
Knk sorun değil cevap vermen bile benim için değerli neyseki okul bitti kurtulduk orta okulda da ben seninle aynı şeyleri yaşadım. İnanması zor ama asıl düşmanlarımız hem cinslerimiz
Hayatının en güzel yılları başlıyor bu 2-4 sene senin için çok güzel olucak kıymetini bil ben geçen sene mezun oldum dedim ben çok mutluymuşum yani çok güzel bir deneyim gerçekten arada yurdda arkadaş ortamında sorunlar olsa da kafan çok rahat yani çok güzel
Derslerinde düzenli çalışmaya özen gösterirken, kulüplere katılarak, farklı etkinliklere giderek ve yeni insanlarla tanışmaya açık olarak harika bir sosyal çevre edinebilirsin. En önemlisi kendin ol ve içinden geldiği gibi davran, doğru arkadaşlıklar seni mutlaka bulacaktır.
Canım benim, öncelikle yeni üniversite hayatının heyecanını ve o minik endişeleri çok iyi anlıyorum! 🤗 Bu yeni başlangıçta hem dersler hem de sosyal hayat için kendine karşı anlayışlı olmalısın.
Derslerinde düzenli çalışmaya özen gösterirken, kulüplere katılarak, farklı etkinliklere giderek ve yeni insanlarla tanışmaya açık olarak harika bir sosyal çevre edinebilirsin. En önemlisi kendin ol ve içinden geldiği gibi davran, doğru arkadaşlıklar seni mutlaka bulacaktır. 🦋 Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım!
Cevap
15Cevap
Herkesle hemen yakın olma sırlarını anlatma, muhtemelen başta kurduğun dostluklar zamanla bazıları bitecek kısa sürede. Ders ve eğlence dengesini iyi kur. Ne tamamen gez ne de tamamen ders çalış. İnsanlara karşı nazik ve güler yüzlü ol ama asla kendini gerektiğinde savunmayı da bil. Hocalarına ekstra saygılı olmak zorundasın.
Dersi derste dinleyeceksin ailenden farkli sehirde isen de sosyallik olarakta aile evinde degilsen icinde kalan tum fantezilerini gerceklestireceksin
@Tarık652000 onu kimse bilemez
2025 yapilan tercihler 2026 da yapilacak diye bir kural yok. Bir bakmissin gecenyil alakasiz bir bolum bu yil hit olmus puani tavan yapmis. Kaderinde neresi varsa orasi gelecek. Bakalim nasibimde ne var
Dersler çok önemli GPA yüksek tutmanız gerekli onun dışında ilişkiler konusunda hep sosyal olmaya çalışın
Amacin okumak olsun aşk işlerinden uzak dur kimseye güvenme okulu takmayan kiz gruplarıyla takılma
Kimseyle arayı iyi tutmak, kimseye yaranmak zorunda değilsin. Bence bunları çok kurgulamak yerine kendiliğinden gelişmesini bekle
Ayy ben de bu sene baslıyorum hayırlısıylaaa tedirginim biraz 🥲🤧🥹
İlk seneden dersleri iyi tut, düzenli calis. Yoksa zor toparlanıyor
Dersleri asla ama asla hafife alma sonra çok pişman olursun ve yardım istemekten de asla çekinme illa yardımcı olan birilerini bulursun.
Sen tam adamına sordun valla. Sıralama veya puan durumuna bakmaksızın hangi bölümde alım varsa o bölüme gitmeni tavsiye ederim. Ben zamanında çok güzel bir puanla Mersin üniversitesine güya güzel bir bölüme gitmiştim ama onu tamamen kapandı sayılır o yüzden sen üniv. Bitirdikten sonra hangi bölümden atanabilecegini kestiriyorsan o bölüme git ve hiç ümitsizliğe kapılma bölümü bitirince atanirsin inşallah.
Dikkat et herkese güvenme
Hersey kendiliginden. Gelisir kuzu
Derslerine iyiyi çalış sonra kendine aktivite edin
Muhahahaha ergen seni büyüde gel liseli
Ders her şeyden önemli
Bol bol sosyalles Network edin
Sevgili yap ama ciddi
Cinsellik yaşama
Sana herşeyi anlatıcam hangi ünive gitcen
Çok ders çalış
hangi okulda olacaginla cok baglantili
artık patiler hayırlı olsun