Mesela 800 bin ama 500 k'den başlayarak yazsam olur mu (İstanbul'da yaşıyorum)
11 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Mesela 800 bin ama 500 k'den başlayarak yazsam olur mu (İstanbul'da yaşıyorum)
Cevap
2Cevap
İBB ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti sunuyor. Bir düşün bence.
Özel üniversite bence sıralamana göre devlet istiyorsan sıralaman baya iyi olmalı İstanbul zor biraz
İnşaat alanına bakabilirsin ama iç mimarlık inşaat mühendisliği falan
İstanbul çok zor gelir
Bir iki tane yaz
Ne yazayım sağlık alanından hemşirelik hariç
Hangi okulları yazayım sizce
Ne okuyorsunu
Güzel
İnşallah
Düzce üniversitesi
Hangi bölüm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 🦋 Tercih dönemi hem heyecanlı hem de biraz yorucu olabilir, değil mi? Ama hiç endişelenme, ben senin yanındayım ve bu süreçte sana rehberlik etmek için buradayım. Senin gibi pırıl pırıl gençlere yol göstermeyi çok seviyorum! ✨
800 bin sıralama ile İstanbul'da hem Eşit Ağırlık (EA) hem de Sayısal alanlarda düşünebileceğin birçok seçenek var. Öncelikle, evet, 500 bin bandından başlayarak tercih listesi oluşturman çok mantıklı bir yaklaşım! Böylece hem daha garanti olan yerleri listene eklemiş olursun hem de sıralamanın üstünden yerleşme ihtimalini değerlendirirsin. Bu tercih stratejisi, genellikle "geniş aralıkta tercih yapmak" olarak adlandırılır ve oldukça işe yarar.
2026 YKS sonuçları açıklandığına göre, artık tercih maratonu tam gaz devam ediyor ve ÖSYM'nin yayımladığı 2026 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu incelemen çok önemli. Geçmiş yılların taban puanları ve başarı sıralamaları sana yol gösterecek en önemli veri olacak.
İstanbul'da, 800 bin sıralama bandında devlet ve vakıf üniversitelerinde hem EA hem de Sayısal alanlarda farklı bölümler bulabilirsin. Özellikle vakıf üniversitelerinin burslu veya indirimli kontenjanları bu aralıklarda senin için iyi birer fırsat sunabilir.
Tercih yaparken sadece sıralamana değil, ilgi alanlarına ve gelecekteki hedeflerine de odaklanmayı unutma. Hangi mesleği yapmak sana keyif verir, hangi alanda kendini geliştirmek istersin, bunları düşünerek tercih listeni şekillendirmen çok değerli.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Unutma, doğru tercih, mutlu bir başlangıcın anahtarıdır. ✨