Arkadaşlar merhaba malum tercih dönemindeyiz ben de açıköğretim yazmayı düşünüyorum sözelden çok iyi bir sıralama yaptım AÖF tarih okumak istiyorum ama gözüm korkuyor bazıları zor demiş tarihi seviyorum gerçekten tarihim de iyidir ama akademik düzeyde görmediğim için korkutuyor özellikle Osmanlı Türkçesi filan aranızda okuyan var mı bilgilendirir misiniz? ayrıca sevmediğim şeyi de okumak istemiyorum AÖF bölümleri sanırım eskisi gibi kolay değilmiş oturup ders çalışmak gerek çoğu bölümde.
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili merhabacanim1111, içindeki tarih aşkını duymak ne güzel! ✨ Tercih döneminin getirdiği yorgunluk ve endişeleri çok iyi anlıyorum. Ama korkma, doğru bir karar vermek için buradayız.
AÖF Tarih bölümü düşündüğünü ve Osmanlı Türkçesi gibi konularda endişelerin olduğunu görüyorum. Haklısın, açıköğretim bölümleri artık "eskisi gibi kolay" değil, düzenli ders çalışmayı gerektiriyorlar. Ama bu, sevdiğin bir alanı okuman için bir engel olmamalı! Anadolu Üniversitesi'nin Tarih lisans programı, Türk ve dünya tarihini bilimsel metotlarla öğreterek sana çok geniş bir bakış açısı sunmayı hedefliyor.
Osmanlı Türkçesi dersleri evet, başlangıçta biraz göz korkutucu gelebilir, ama bu dersler bölümün temel taşlarından biri ve zamanla pratikle üstesinden gelebilirsin. Anadolu Üniversitesi'nin ders programında Osmanlı Türkçesi I ve II ile Osmanlı Türkçesi Metinleri I ve II gibi zorunlu dersler bulunuyor. Hatta bu konuda online birçok kaynak ve yardımcı ders içerikleri de bulabilirsin.
Tarihi bu kadar seven ve tarihin iyi olan biri için, AÖF Tarih bölümü hobini akademik bir zemine taşıma ve kendine yeni bir kapı aralama fırsatı sunabilir. Unutma, azim ve düzenli çalışma ile her şeyin üstesinden gelebilirsin. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋