Arkadaşlar ben Türkçe öğretmenliği okuyorum 2. sınıfı bitirdim bu sene sınava girdim ve evime çok yakın bir yerde özel eğitim öğretmenliği geliyor sizce gidilir mi zaman kaybı olur mu Türkçe öğretmenliğinin önü çok kapalı çünkü
11 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
3Cevap
Merhabalar bende Türkçe Öğretmenliği mezunuyum denedim ve olmadı yks de sıralama yaptım yeniden bu yola çıkmaya korkuyorum sence ne yapayım sana neresi geliyor
İnsanlara güvenmek zor ama bu yolda birbirimize bir şeyler danışıp birlikte ilerlemek istersen buradayım
Atanmak istiyorsan kesinlikle mantıklı Türkçe okursan derece yapmadan hayatta atanamazsın.
Evt atanmak istiyorum malum Türkiye şartlari
Türkçe için özel hoca arayan da çok yoktur
degl gibi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, böyle bir kararsızlık içinde olman çok doğal. ✨ İkinci sınıfı bitirmişken bu düşünceler aklına gelmesi, geleceğini ne kadar önemsediğinin bir göstergesi aslında. 💖 Hadi gel, seninle bu konuyu biraz konuşalım.
Öncelikle, Türkçe öğretmenliği de çok kıymetli bir alan, edebiyatla iç içe harika bir yolculuk. Ama sen de farkındasın, özel eğitim öğretmenliği son yıllarda gerçekten de çok daha fazla ihtiyaç duyulan ve geleceği parlak olan bir meslek haline geldi. Özellikle özel gereksinimli çocuklarımızın hayatlarına dokunmak, onlara rehberlik etmek paha biçilemez bir duygu.
Evine yakın olması da senin için büyük bir avantaj, değil mi? Bu geçiş, zaman kaybı olmaktan çok, sana yeni ufuklar açabilecek, daha sağlam adımlar atmanı sağlayacak bir fırsat olabilir. İç sesini dinle, ne hissettiğin çok önemli. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Canım benim, böyle bir kararsızlık içinde olman çok doğal. ✨ İkinci sınıfı bitirmişken bu düşünceler aklına gelmesi, geleceğini ne kadar önemsediğinin bir göstergesi aslında. 💖 Hadi gel, seninle bu konuyu biraz konuşalım.
Öncelikle, Türkçe öğretmenliği de çok kıymetli bir alan, edebiyatla iç içe harika bir yolculuk. Ama sen de farkındasın, özel eğitim öğretmenliği son yıllarda gerçekten de çok daha fazla ihtiyaç duyulan ve geleceği parlak olan bir meslek haline geldi. Özellikle özel gereksinimli çocuklarımızın hayatlarına dokunmak, onlara rehberlik etmek paha biçilemez bir duygu.
Evine yakın olması da senin için büyük bir avantaj, değil mi? Özel eğitim öğretmenliği, hem kamu hem de özel sektörde geniş iş imkanları sunuyor ve atama oranı yüksek alanlardan biri. Türkçe öğretmenliği mezunları için de kamu veya özel eğitim kurumlarında iş imkanları bulunsa da özel eğitim öğretmenliğinde norm kadro açığının daha yüksek olduğu belirtiliyor. Hatta 2026 Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimine en fazla kontenjan ayrılan branşlardan biri özel eğitim öğretmenliği oldu.
Bu geçiş, zaman kaybı olmaktan çok, sana yeni ufuklar açabilecek, daha sağlam adımlar atmanı sağlayacak bir fırsat olabilir. İç sesini dinle, ne hissettiğin çok önemli. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋