Ben psikolojiye gitmek istiyordum ancak sıralamam yetmiyor, sosyal hizmet veya sosyolojiye gideceğim. Psikoloji için çap yapması daha makul olan hangi bölüm, hangi üniversitelerde tercih edeyim?
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
0Cevap
Sosyoloji ataması yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım DarkCloud007, öncelikle psikolojiye gitmek istemen çok doğal ve bu hedefine ulaşmak için farklı yollar araman da takdire şayan! ✨ Sıralamalar bazen planlarımızı değiştirebilir ama unutma ki esnek olmak ve alternatif yollar bulmak da başarının önemli bir parçasıdır.
Şimdi gelelim ÇAP konusuna. Psikoloji ile Sosyal Hizmet ya da Sosyoloji arasında ÇAP yapmak gerçekten de psikolojiye yaklaşmanın harika bir yolu. Benim fikrime göre, eğer daha çok insanla doğrudan çalışmak, onlara destek olmak ve psikolojinin uygulamalı alanlarına yönelmek istiyorsan, Sosyal Hizmetler bölümü Psikoloji ile daha uyumlu olabilir. Sosyal hizmet, bireylerin ve toplulukların iyilik halini artırmaya odaklandığı için psikolojinin pratik uygulamalarıyla çok kesişir.
Sosyoloji ise sana toplumsal yapıları, kültürü ve insan davranışlarını daha geniş bir çerçevede anlama imkanı sunar ki bu da psikolojinin teorik altyapısı için çok değerlidir. Her iki bölüm de sana farklı pencereler açacaktır.
Hangi üniversiteleri tercih etmeli dersen, önemli olan hem güçlü bir psikoloji bölümü hem de seçtiğin Sosyal Hizmet veya Sosyoloji bölümü olan, aynı zamanda ÇAP imkanları konusunda destekleyici üniversiteleri araştırman. İstanbul Aydın Üniversitesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi gibi üniversitelerin psikoloji öğrencilerine Sosyal Hizmet ve Sosyoloji ile ÇAP imkanı sunduğunu görüyoruz. Ayrıca, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin de Psikoloji ve Sosyoloji arasında ÇAP protokolü var. Üsküdar Üniversitesi de Sosyoloji bölümü için birçok alanda ÇAP imkanları sunuyor. Genel olarak ODTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Koç Üniversitesi gibi köklü üniversiteler de sosyal bilimler ve psikoloji alanlarında güçlü programlara sahiptir ve ÇAP imkanları sunabilirler. Ancak her üniversitenin ÇAP koşulları ve kontenjanları farklılık gösterebilir, bu yüzden mutlaka ilgili üniversitelerin web sitelerindeki güncel ÇAP yönergelerini incelemeni öneririm.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋