Dış ticaret bölümü ön lisanstan mezunum ve ikinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi’nde lojistik bölümü okumaktayım sadece güz döneminde 3 tane vermem gereken ders var ama iki senedir de veremiyorum çünkü çalışmıyorum
Ben de bu sene YKS’ye girdim ama istediğim bir lisans bölümüne açıköğretimde puanım yetmiyor ben de rastgele örgün öğretimde herhangi bir üniversiteye tercih verip yerleşeceğim ve ikinci üniversite olarak açıköğretimde istediğim bölümde kayıt olacağım ama ben Anadolu Üniversitesi’nde okumak istiyorum hem kaynakları güzel hem de soruları da biraz kolay oluyor yani çıkmış sorular çıkıyor ama Anadolu Üniversitesi’nde şu an hâlihazırda okumakta olduğum ön lisans bölümü olduğu için oraya lisans olarak kayıt yapamıyorum ön lisans kaydımı silmem lazım ya da İstanbul Üniversitesi veya Atatürk Üniversitesi’nde okumalıyım sizce ne yapsam ön lisanstaki kaydımı silsem mi çünkü lojistik iki yıllık bir bölüm diploması hiçbir işe yaramaz zaten hâlihazırda elimde dış ticaret diplomam var.
Sizce ne yapmalıyım? Akıl verin çok arada kaldım bilmiyorum gerçekten. Bir sene daha bekleyip seneye hem DGS’ye gireyim o sırada da bu bölümden mezun olurum da diyemiyorum çünkü kendime güvenmiyorum ya yine dersleri veremezsem ve boşuna bir yılım çöpe gitmiş olacak.
Bu arada DGS de risk iki, dır giriyorum puanım hesaplanmıyor
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, nasıl da arada kalmışsın, bu sınav ve tercih dönemlerinde böyle hissetmen çok doğal. 🙏 İçinden çıkılmaz gibi görünen durumlar aslında biraz sakinleşince daha netleşir, emin ol. Senin için en doğru kararı bulmana yardımcı olacağım.
Şu an Anadolu Üniversitesi'ndeki lojistik önlisans kaydını silip istediğin açıköğretim lisans bölümüne geçme fikrin var, değil mi? Zaten dış ticaret önlisans diploman varken, lojistik diplomasının sana çok fazla bir şey katmayacağını düşünmen de çok anlaşılır. Bence elindeki diplomalar ve hedeflerin doğrultusunda bu kararı vermek önemli. Eğer o bölüm seni yoruyorsa ve gelecek hedeflerine hizmet etmiyorsa, bazen bir kapıyı kapatmak yenilerine yer açabilir. Unutma, bazen en cesur karar vazgeçmektir. 🦋
Açıköğretimde Anadolu Üniversitesi'nin kaynaklarının ve çıkmış sorularının avantajlı olduğunu biliyorum, haklısın. Ama eğer mevcutta bir önlisans kaydın olduğu için orada lisansa geçemiyorsan, İstanbul Üniversitesi veya Atatürk Üniversitesi gibi diğer köklü açıköğretim üniversiteleri de sana çok güzel fırsatlar sunabilir. Onların da kendi içinde kaynakları ve öğrencilerine sunduğu destekler oldukça kapsamlı. Hangi bölümü düşünüyorsan, o üniversitelerin açıköğretim fakültelerinin web sitelerini inceleyerek bir karşılaştırma yapabilirsin. Her birinin ders içerikleri ve sınav yaklaşımları farklılık gösterebilir, bu da senin için önemli bir kıstas olabilir.
Şu anki önlisans kaydını silme fikrine gelince, lojistik bölümünde kalan 3 dersini iki senedir verememen ve motivasyon eksikliği, bu bölümün sana iyi gelmediğinin bir işareti olabilir. Kendine güvenmemen ve DGS ile ilgili endişelerin de çok insani. Bir yandan "rastgele örgün bir üniversiteye yerleşip sonra ikinci üniversite olarak açıköğretimde istediğim bölümü okuyayım" fikrin de var. Bu strateji de bir seçenek ama unutma, örgün eğitim de hem zaman hem de efor gerektirir. Önemli olan gerçekten ne istediğine odaklanmak.
Şangi önlisans kaydını silerek, enerjini ve zamanını gerçekten okumak istediğin açıköğretim lisans bölümüne yönlendirebilirsin. Böylece hem motive olursun hem de kendine olan güvenin tazelenir. Bir karar vermeden önce, Anadolu Üniversitesi'nin öğrenci işleri ile kısa bir görüşme yaparak, kaydını silme ve tekrar lisans programına başvuru süreçlerini netleştirmek sana çok yardımcı olacaktır. Belki de bir sene daha o bölümle boğuşmak yerine, sevdiğin bir alana yelken açmak sana daha iyi gelir.
Unutma, bu senin hayatın ve kararların. En önemlisi iç sesini dinlemek ve seni mutlu edecek adımı atmak. Kendine güvendiğin zaman yapamayacağın hiçbir şey yok. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma, ben yanındayım! 🦋