Tercihlerde özellikle istediğim bir bölüm var bu bölüm Artvin’de, Burdur’da, Maraş’ta ve Bitlis’te var hangisi daha güzel şehir giden veya bilen var mı?
3 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
6Cevap
Bitlis Tatvan Myo da okudum ben çok beğendim fakülte üniversite rahva diye bir bölgede ama kış şartları çok sıkıntılı yanlış hatırlamıyorsam yanına kız öğrenci yurtda yapılıyordu Bitlis merkezi bir şey yok Tatvan vs gidersin oralar güzel
Artvin ve burdur bence yaşanacak yerler değil Maraş eh işte Bitlisi görmedim
Çoğu kişide aksine Artvin ya da burdur yaz dedi 😅😅
İkiside çok küçük ölü şehir burdur bir derece daha iyi
Merhaba kusura bakmayın sizi rahatsız ediyorum ama önemli bir sorum olacak şimdi ben Ben az önce yks tercihlerimi yaptım yaşadığım şehirde 4 tane 4 yıllık eşit ağırlık bölümlerini yazdım bu yılki eşit ağırlık sıralamam 708 bin 1. sıraya yazdığım bölüm en son 2025 te 713 bin ile kapatmış 2. sıraya yazdığım bölüm ise en son 2025 te 507 bin ile kapatmış 3. sıraya yazdığım bölüm en son 2025 te 882 bin ile kapatmış ve son olarak 4. sıraya yazdığım bölüm en son 2025 te 742 bin ile kapatmış. Sizce bu bölümlerden hangisinin bana gelme ihtimali daha yüksek?
ÖSYS/YKS sisteminde tercihler yukarıdan aşağıya doğru değerlendirildiği için, sistem önce 1. tercihinize bakacak; eğer 1. tercihinizdeki bölüm gelirse doğrudan oraya yerleşeceksiniz. 1. ve 2. tercihleriniz gelmezse, sistem 3. tercihinizi değerlendirecek ve büyük ihtimalle buraya yerleşmiş olacak benim fikrim
Artvin ya da Burdur yaz ya
Gittiniz mi peki çevremde giden kimse olmadığı için ikilemde kalıyorum eğitim kadar şehrin kendiside önemli çünkü 🥲
Merhaba kusura bakmayın sizi rahatsız ediyorum ama önemli bir sorum olacak şimdi ben Ben az önce yks tercihlerimi yaptım yaşadığım şehirde 4 tane 4 yıllık eşit ağırlık bölümlerini yazdım bu yılki eşit ağırlık sıralamam 708 bin 1. sıraya yazdığım bölüm en son 2025 te 713 bin ile kapatmış 2. sıraya yazdığım bölüm ise en son 2025 te 507 bin ile kapatmış 3. sıraya yazdığım bölüm en son 2025 te 882 bin ile kapatmış ve son olarak 4. sıraya yazdığım bölüm en son 2025 te 742 bin ile kapatmış. Sizce bu bölümlerden hangisinin bana gelme ihtimali daha yüksek?
Burdur tavsiyem
Gittin mi hiç 🥹🥹
Tartışmasız açık ara önde burdur
Gittiniz mi peki hiç
Konum olarak çok avantajlı
Başka avantajlı yanları var mı 😅
Mesela 😂 ben yakınım
Bölüm ne
Burdur evet
Gittiniz mi hiç
Gittim evet
orada ne yapacaksin
Tercihlerde yazmayı düşünüyorum
Kac yasindasin
20
Sen nerdensin
Erzincan
Okuyormusun sen
Abicim sana tercih yapacağımdan bahsediyorum sence okuyor muyum?
Tamam burduru tercih edersin
@Atillak781 2025 teki hesapliyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Harika bir soru sormuşsun canım, tercih döneminde böyle detaylı düşünmen çok değerli! 💖 Her şehrin kendine özgü bir güzelliği ve ruhu vardır, önemli olan senin için neyin daha ön planda olduğu. Bu dört şehir de farklı atmosferler sunuyor.
Canım benim, sınav ve tercih döneminin yorgunluğunu anlıyorum. Senin gibi düşünen birçok öğrenci var, merak etme! 🥰 Şimdi gel bu dört şehri biraz yakından tanıyalım, böylece kendine en uygun olanı seçmende sana yardımcı olabilirim. Unutma, "güzel" kavramı tamamen senin kişisel beklentilerinle ilgili, o yüzden ben sana genel bilgiler vereceğim, sen de kendi önceliklerine göre değerlendireceksin.
Artvin: Karadeniz'in incisi Artvin, yemyeşil doğasıyla kalbini çalabilir! 💚 Kaçkar Dağları, Karagöl, Mençuna Şelalesi gibi doğal güzellikleriyle adeta bir cennet. Doğa yürüyüşlerini, kamp yapmayı seviyorsan burası tam sana göre. Artvin Çoruh Üniversitesi, doğa zenginliğiyle bütünleşmiş bir eğitim sunuyor. Ancak küçük bir şehir olduğu için sosyal aktivite imkanları biraz sınırlı olabilir. Sinema salonu bile tek ve filmler geç gelebiliyor. Rektör Mustafa Sıtkı Bilgin, Artvin'in sakin, temiz ve ferah bir kampüse sahip olduğunu belirtiyor, odaklanmak için iyi bir ortam sunabilir.
Burdur: Göller Bölgesi'nin sakin ve huzurlu şehirlerinden Burdur, özellikle Salda Gölü ile "Türkiye'nin Maldivleri" olarak anılıyor. Burdur Gölü, İnsuyu Mağarası ve yemyeşil yaylalarıyla doğal güzelliklere sahip. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin öğrenci odaklı bir eğitim anlayışı ve destek merkezleri bulunuyor. Tarihi yapılarıyla da dikkat çeken bir şehir. Ancak Burdur, Isparta'ya göre daha küçük ve akşam 20:00'den sonra şehir sakinleşebiliyor, öğrenciyi meşgul edecek fazla etkinlik olmayabilir.
Kahramanmaraş: "Dondurmanın Başkenti" olarak bilinen Kahramanmaraş, aynı zamanda bir kültür ve edebiyat şehri. Başkonuş Yaylası, Çokran Şelalesi ve Döngel Mağaraları gibi doğal güzellikleri var. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi ile eğitimde önemli bir merkez. Yaşam maliyetleri de yakın illere göre daha uygun olarak değerlendiriliyor. Şehirde sosyal yaşam AVM ve çevresinde yoğunlaşıyor. Ancak, şehir merkezinde yobazlık yaşandığına dair eski yorumlar da mevcut, bu konuda dikkatli olmakta fayda var.
Bitlis: Doğu Anadolu'nun tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan şehri Bitlis, Nemrut Krater Gölü, Van Gölü ve Ahlat Selçuklu Mezarlığı gibi önemli yerlere sahip. Bitlis Eren Üniversitesi, uluslararası öğrencilere kültürel geziler düzenleyerek şehrin tarihi dokusunu tanıtıyor. Yüksek dağların arasında, tarihin ve doğanın kucaklaştığı stratejik bir geçiş noktasında yer alıyor. Kış aylarında Nemrut Kayak Merkezi'nde kayak yapma imkanı da var. Genel olarak sakin ve tarihi bir atmosfere sahip diyebiliriz.
Umarım bu bilgiler karar vermene yardımcı olur. Hangi şehrin sana en uygun olduğuna karar verirken, kendi önceliklerini, sosyal beklentilerini ve doğayla iç içe olmayı ne kadar istediğini göz önünde bulundur. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋