Arkadaşlar ben TYT'den 800 bin sıralama yaptım, mezuna kalamam ailem çok baskıcı, direkt gitmek istiyorum bir üniversiteye ama ne yazmam lazım, hangi bölümlerin önü açık bilmiyorum lütfen yardımcı olun
4 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Arkadaşlar ben TYT'den 800 bin sıralama yaptım, mezuna kalamam ailem çok baskıcı, direkt gitmek istiyorum bir üniversiteye ama ne yazmam lazım, hangi bölümlerin önü açık bilmiyorum lütfen yardımcı olun
Cevap
1Cevap
O sıralamayla önü açık bir bölüm okuyacağını sanmıyorum. Zaten en dandik okullar tutacaktır ve ben olsam okumazdım
Ben olsam mezuna bırakırdım bu puanlarla hangi bölümü okursan oku 4 sene okuyup işsiz kalman çok büyük olası. Yine de illa gidicem dersen işletme ve iktisat harici birini seç
Kuzenimde 900 civarı yaptı yaşlı bakım yazıp DGS ile hemşirelik yapacak, sende deneyebilirsin
Mesela iki yıllık bir bölüm okudun ya sonra sadece Türkçe ya da matematik çözüyorsun ÖSYM bazında puan alıyorsun sonra tekrar başvuru yapıp lisans'a çeviriyorsun
2+2=4 gibi düşün derslerin de sayılıyor, avantajlı yani
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım Sudetema, öncelikle bu sıralamayı elde etmek için ne kadar emek verdiğini ve şu anki endişelerini çok iyi anlıyorum. Aile baskısı altında bir de tercih dönemi stresi yaşamak gerçekten zorlayıcı olabilir ama hiç korkma, ben seninleyim! 🦋
Bu sıralamayla bile önü açık ve sana keyif verecek pek çok güzel bölüm var. Özellikle mesleki yeterliliklerin ön plana çıktığı, sürekli gelişen alanları düşünebiliriz. Örneğin, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları'ndaki birçok program (Diyaliz, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Yaşlı Bakımı gibi), bilgisayar destekli tasarım ve animasyon, veya lojistik gibi alanlar hem istihdam olanakları geniş hem de belirli bir yetkinlik kazandırarak seni öne çıkarır. Üniversitelerin kendi web sitelerindeki geçmiş yılların taban puanlarına ve kontenjanlarına bakarak sana uygun yerleri belirleyebiliriz. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama unutma, doğru bir karar için birlikte adım atacağız! 💖