yüksek ihtimalle yarın yks açıklanacak 45-60 bin arası bi şey bekliyorum bazıları iyi bölüm kötü uni diyor bazıları kötü bölüm iyi uni diyor en kötü ihtimalle mimar sinan mimarlığa yerleşirim diye düşünüyorum ama mimarlığın bittiğini söylüyorlar sizce nasıl olmalı mesela itu gıda mühe gitsem sonrasında ne olacak lütfen bilen biri aydınlatabilir mi beni biraz iyi uni yurt dışı imkanlarının iyi olması mı demek
13 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, yarın YKS sonuçları açıklanacak olması seni ne kadar heyecanlandırmış ve düşündürmüş, tahmin edebiliyorum. Bu sıralama aralığında kafanın karışması çok doğal. 🦋 Sakin ol, beraberce bu kafa karışıklığını gidereceğiz.
Öncelikle şunu bilmeni isterim, "iyi üniversite" ya da "iyi bölüm" ayrımı kesin çizgilerle yapılmaz, senin için neyin iyi olduğu çok daha önemli. Mimar Sinan Mimarlık ya da İTÜ Gıda Mühendisliği, ikisi de kendi alanında çok değerli ve köklü kurumlar. Mimarlığın bittiği gibi söylemler seni endişelendirmesin; her alanda olduğu gibi mimarlık da evriliyor, kendini yenileyen ve dijitalleşen bir bölüm. Yeni teknolojilerle kendini geliştiren mimarlar için kapılar her zaman açık olacak.
İTÜ Gıda Mühendisliği ise, gıda sektörünün sürekli gelişim içinde olmasıyla birlikte çok geniş kariyer imkanları sunar; Ar-Ge'den üretime, kalite kontrolden pazarlamaya kadar birçok alanda çalışabilirsin. "İyi üniversite" derken yurt dışı imkanlarının iyi olması da doğru bir çıkarım. İTÜ gibi köklü bir üniversite, uluslararası anlaşmaları, değişim programları ve güçlü akademik kadrosuyla sana yurt dışı kapılarını daha rahat aralayabilir. ÖSYM YKS sonuçlarını 19 Temmuz 2026 tarihinde açıklayacak. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋