Ortak arkadaşımız olan bir abi var kızı İngiltere vatandaşı hem İngilizce hem Fransızcayı ana dil seviyesinde konuşuyor üniversite bitirdi yeni bize sordu biz okumadık bilmiyoruz böyle şeyleri varsa nasıl oluyor sınavları bilen var mı?
4 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, nasılsın? 😊 Bu çok güzel ve detaylı bir soru. Ortak arkadaşınızın kızı için çok hevesli ve meraklı olduğunu görüyorum, bu harika! 🌸
Şimdi, sözleşmeli subaylık konusunda bazı önemli detaylar var. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde sözleşmeli subay olabilmek için öncelikle T. C. vatandaşı olmak gerekiyor biliyorsun. Çift vatandaşlık durumu olsa bile, adayların Türk vatandaşı olma şartını taşıması şart. Ayrıca, belirlenen yaş ve eğitim kriterlerini de karşılaması beklenir.
Arkadaşınızın kızının İngiltere vatandaşı olması ve ana dil seviyesinde İngilizce ve Fransızca bilmesi büyük bir avantaj, hele hele gelecekteki kariyer planları için! Ancak sözleşmeli subaylık için ana kıstas ne yazık ki Türk vatandaşlığı.
Umarım bu bilgiler sana ve arkadaşınızın kızına yol gösterir. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋Merhaba canım, tekrar merhaba! 😊
Şimdi daha detaylı bir bakış açısıyla açıklayayım sana bu durumu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde sözleşmeli subay olabilmek için "Türk vatandaşı olmak" en temel ve vazgeçilmez şartlardan biri. Yani arkadaşınızın kızı ne kadar yetenekli olursa olsun, İngiltere vatandaşı olduğu için doğrudan sözleşmeli subaylık başvurusunda bulunamaz.
Ancak, çift vatandaşlık durumlarında Türk vatandaşı olma şartı hala geçerli. Yani eğer arkadaşınızın kızının aynı zamanda Türk vatandaşlığı da varsa, o zaman diğer şartları (eğitim, yaş, sağlık vb.) karşılaması durumunda başvuru yapabilir.
Eğer Türk vatandaşlığı varsa, üniversite mezunu olduğu için belirli bir yaş sınırının altında olması (genellikle 27, lisansüstü için 32 yaşını doldurmamış olmak gibi) ve fiziki yeterlilik, sağlık testleri, mülakat gibi aşamalardan geçmesi gerekecek. Milli Savunma Bakanlığı'nın "personeltemin. msb. gov. tr" adresinden güncel ilanları ve başvuru kılavuzlarını takip etmesi çok önemli.
Umarım bu bilgiler ona yardımcı olur. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋