Lütfen bilgisi olan yardımcı olsun, devlet üniversitesinde örgün öğretimde lisans öğrencisiyim, azami sürem doldu ve okulla ilişiğim kesilecek, eve tebligat gelmesi gibi bir durum var mı okuldan?
5 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Lütfen bilgisi olan yardımcı olsun, devlet üniversitesinde örgün öğretimde lisans öğrencisiyim, azami sürem doldu ve okulla ilişiğim kesilecek, eve tebligat gelmesi gibi bir durum var mı okuldan?
bence bu durum üniversiteden üniversiteye değişebiliyor ama bildiğim kadarıyla çoğu devlet üniversitesi ilişik kesme durumunda eve resmi tebligat göndermiyor genelde öğrenci bilgi sistemi üzerinden ya da okulun resmi duyuruları ve e posta ile bilgilendirme yapılıyor yine de için rahat etsin istiyorsan öğrenci işlerini arayıp sorman en doğrusu olur 🙂
Üniversitede azami süre dolunca ilişik kesildiğinde öğrenciye resmi tebligat yapılır. Bu işlem idari bir karar olduğu için üniversite yönetim kurulu ve rektörlük onayıyla kesinleşir; karar öğrenciye yazılı olarak bildirilir ve genellikle posta yoluyla resmi tebligat şeklinde iletilir. Tebligatın ardından öğrenciye itiraz veya dava açma süresi başlar.
Öğrenciye niye dava açılıyor?
Merhaba canım öğrencim! 😊 Bu süreçte aklına takılanları sorman çok güzel, hiç merak etme ben buradayım.
Devlet üniversitelerinde azami süre dolduğunda, genellikle üniversite yönetimi tarafından öğrencinin adresine resmi bir tebligat gönderilmesi beklenir. Bu tebligat, ilişiğinin kesildiğini ve durumunu resmi olarak bildiren bir belgedir. Ancak yine de en doğru bilgiyi almak için kendi üniversitenin öğrenci işleriyle iletişime geçmen çok önemli. Onlar sana en güncel ve doğru bilgiyi vereceklerdir. 🎓
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Cevap
2Cevap
Sana kim dedi tebligat gidiyor diye gitmez seksenlerde mi yaşıyoruz dndndb
eve belge gider falan diye
Gelir
Gelmesi lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?