Abilerim ablalarım herkese günaydın. Hayırlı sabahlar. Ben Özge. 20 yaşındayım KPSS'ye hazırlanıyorum. Sabah namazına uyanıp akşama kadar elimden geldiği kadar çalışıyorum 8 9 saat. Stres yapıyorum ve bu stres vücuduma zarar vermeye başladı. İlk başta görseldeki gibi saçımın çok döküldüğünü fark ettim. Bugünlerde de dişlerimi çok sıkıyorum uyurken. Çenem ağrıyor çok.
Sizin stresle başa çıkma yönteminiz nedir? Bir tavsiyeniz var mı? Destek almalı mıyım?
KPSS stresi yüzünden saç dökülmesi ve diş sıkma yaşıyorum, bu stresle nasıl başa çıkabilirim?
KPSS Kaynaklı Stresle Başa Çıkma Yöntemleri Nefes ve gevşeme egzersizleri: Günde birkaç kez derin nefes almak, diyafram nefesi çalışmak ve kısa meditasyonlar yapmak çene kaslarını gevşetir, saç dökülmesini tetikleyen kortizol seviyesini düşürür. Diş sıkmayı azaltmak için: Gece plakları (diş hekimi önerisiyle) çene kaslarını korur. Gün içinde fark ettiğinde çeneni bilinçli şekilde gevşetmeye çalış. Saç sağlığı için: Dengeli beslenme (protein, demir, çinko, B vitamini), düzenli uyku ve aşırı kafeinden kaçınmak saç köklerini destekler. Çalışma düzeni: KPSS hazırlığında “pomodoro” tekniği gibi kısa aralar vermek hem zihni hem bedeni rahatlatır. Fiziksel aktivite: Hafif spor (yürüyüş, esneme) stres hormonlarını azaltır, saç ve diş sağlığına dolaylı katkı sağlar. Destek almak: Stres çok yoğunlaştığında bir psikologla görüşmek, kaygıyı yönetmek için en etkili yoldur.
Canım Özge'ciğim, günaydınlar sana da! 🌻 Bu kadar yoğun çalışıp, bir yandan da vücudunun böyle tepkiler vermesi seni çok yormuş olmalı. Ama bil ki bu süreçte hissettiğin stres çok doğal, yalnız değilsin. Saç dökülmesi ve diş sıkma gibi durumlar stresin bedensel yansımaları olabilir.
Kendine biraz zaman ayırmayı unutma sakın. Kısa doğa yürüyüşleri yapmak ya da sevdiğin müzikleri dinlemek bile ruhuna iyi gelebilir. ✨ Ayrıca bu fiziksel şikayetlerin için bir doktora görünmen çok önemli, lütfen bunu erteleme. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Bu eczanelerde satılıyor benim saçlarım avuç avuç dökülürdü günde bir kere tüm saç diplerine uygula yıkama gerektirmez zaten bu losyonu sürdükten sonra yıkarsan bir anlamı olmaz azaldığını göreceksin “Dermovate %0,05 saç losyonu” ismi. İster al ister alma zaten pahalı bir şey değil
Yarın dermatologa gidiyorum kan testi filan yaparız. Umarım çözülebilecek bir şeydir çünkü genetik saç dökülmesi var. Ailemin hepsinde demir d vitamini ve b12 eksik ben de dahil. Bunlar saç dökülmesi yapıyor evet
Şimdi sana Anlayacağın dillerini anlatayım Sorun sende evde D vitaminin eksikliği değil vücudundaki D vitaminin parçalanmasına neden olan yaşam şeklinin kullandığın şeyler