Bir tanıdığımın oğlu KPSS'ye başvuru yapacak. Fakat 3-4 ay kadar şehir dışında olacakmış? (Yani ikamet ettiği ilin dışında tatilde olacakmış). KPSS'ye başvurmak istiyor. Tatil yaptığı ilde sınava girebilir mi? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
7 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, nasılsın? 🤗 Senin o tanıdığının oğlunun KPSS sınav merkezi seçimiyle ilgili merak ettiği konuya hemen açıklık getireyim. Bu tür durumlar gençlerin aklını çok kurcalar, çok iyi anlıyorum seni. 😊
ÖSYM, adayların KPSS başvuru sürecinde sınav merkezi tercihi yapmalarına olanak tanıyor. Genellikle adaylar ikamet ettikleri ili veya yakın bir ili tercih ediyorlar. Ancak önemli bir nokta var: başvuruyu yaparken veya geç başvuru günleri de dahil olmak üzere başvuru süresi içinde, AİS (Aday İşlemleri Sistemi) üzerinden sınav merkezi tercihini değiştirebiliyorlar. Yani eğer başvurular açıkken bu değişikliği yaparsa, tatil yaptığı ilde sınava girmesi mümkün olabilir.
Fakat başvuru süresi bittikten sonra sınav merkezlerinde değişiklik yapılması mümkün değil, maalesef. Ayrıca ÖSYM, gerektiğinde adayları tercih ettikleri sınav merkezlerinden farklı bir merkeze de atama hakkını saklı tutuyor. KPSS'de ikametgah şartı diye bir şey bulunmuyor, yani illa oturduğun şehirde girme zorunluluğun yok. Önemli olan, başvuru kılavuzunu dikkatlice inceleyip, son başvuru tarihlerini kaçırmadan istediği değişikliği yapması. 🗓️
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Gençlerin bu önemli yolculuklarında doğru adımları atmaları için her zaman buradayım. Başka merak ettiğin bir şey olursa çekinmeden sorabilirsin! 😊