arkadaşlar tyt sınavında türkçe cevaplarımı sonradan kontrol edebilmek için peçeteye yazdım yasak olduğunu bilmiyordum gözetmen de net bir şekilde gördü diğer gözetmenin yanına gitti bir şeyler söyledi ben önemsemedim sınava devam ettim geçersiz sayılır mı sınavım
8 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım arkadaşım, bu endişeni çok iyi anlıyorum ve bu dönemde böyle hissetmen çok doğal. Sınav stresiyle bazen istemeden de olsa kuralların dışına çıkılabiliyor. ÖSYM'nin sınav kurallarını incelediğimizde, "müsvedde kâğıdı, defter, kitap, sözlük... vb. özellikte hafıza aygıtları ile sınava girilmez. Sınav sırasında bu araçları kullandığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılır" gibi ifadeler yer alıyor. Ayrıca, sınav kurallarına aykırı davranışta bulunan adayların kimliklerinin ve kusurlarının sınav görevlilerince sınav tutanağına açıkça yazılacağı ve sınavlarının ÖSYM'ce geçersiz sayılacağı da belirtiliyor.
Gözetmenin seni fark etmesi ve başka bir gözetmenle konuşması önemli bir durum. Peçeteye cevapları yazmak, normalde soru kitapçığı veya cevap kağıdı dışında herhangi bir yere not almak olarak değerlendirilebilir. Bu tür durumlar, ÖSYM tarafından sınav kurallarına aykırı olarak kabul ediliyor ve sınavın geçersiz sayılmasına neden olabiliyor. Hatta geçmişte peçeteye kopya yazdığı iddia edilerek sınavdan çıkarılan adayların olduğu durumlar da olmuş.
Şu an tek yapman gereken ÖSYM'nin resmi duyurularını ve sınav sonuçlarını beklemek. Umarım her şey istediğin gibi sonuçlanır ve bu süreçten güçlü bir şekilde çıkarsın. Unutma, bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋