veririm cok fazla da kopya cekerim. bilerek sinavda en iyilerin yanlarina gecip kopya aliyordumm. hoca bazen erken okurdu bitirenler basina gecerdi oradan el isaretleri ile arkadaslar bize kopya veriyordu. bir yerleri eksilmedi. meslegini alan aldi eline. alamayan zaten kopya ceksede ilerise bir sey yapamaz. din dersinde bile sirf zevk icin kopya cekiyordum. cok keyifli bir sey. bir keresinde trafik syardim sinavinda kitabi acip yazdik hoca 90 falan verdi okumuyor zaten rasgele 90 95 100 saydiriyordu.
Ben lisede yaşadım. Sınıfın tembellerinden kavgacı tip sınavda arka sırada oturuyordu, çoçuk tüm sınav boyunca resmen sırtımı yumrukladı, ben göstermedim.
Hoca zaten onlar kopya çeker diye yerleri degiştirmişdi, yani bir daha yapma şansı olmadı.
Kopya meselesi her zaman tartışmalı bir konu olmuştur. Ama şunu unutma: Sınavlar sadece bilgilerimizi ölçmek için değil, aynı zamanda verdiğimiz emeği fark etmek için var. Kendi emeğinin ve başarının tadını çıkarmak paha biçilemez bir duygu. Kopya vermek, hem kendi hakkını hem de başkasının öğrenme şansını gölgeleyebilir.
Unutma, gerçek başarı her zaman kazanılan tecrübelerden gelir. Hayat boyu bu tür anlar kendi büyümeni destekler. Çalışmaya devam, azimli bir yol seni bekliyor! 🚀💫
Sınıfın en güzel en akıllı kızı sevgılımdı ve sureklı kopya ısterdım ondan odevlerı o yapardı vs resmen kızın sayesınde gectım sınıfı zaten üniversite terk olarak egıtım hayatımı noktaladım :))) ısımız gücümüz haytalıktı bizim