Şu anda açık öğretimde aktif olarak okuyorum, mezun olmam için birkaç dersim kaldı, kredim tamamlandı. KPSS'ye girsem atanma ihtimalim var mı mezun olmadan
9 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
4Cevap
Yuksej puan alırsan olabilir ama zor maalesef
Mezun olmazsan maalesef atanamazsn
Girebiliyorsunda atanma işini bilmiyorum
neden aöl?
Üniversite sınavına daha iyi hazırlanacağımı düşünüp açığa geçmiştim
Nedeni mı var?
@Sardunyaa_gokyuzu demek ki varmış bak ;)
@nisanurrrrrrrkkkkk Memnun kaldın mı peki, beklediğim gibi oldu mu?
Hayır açıkçası beklediğim gibi gelişmedi olaylar maalesef
Başka etkenlerden dolayı mı bu şekilde oldu peki tavsiye eder misin yine de açık liseyi?
Diploma sart
Sanmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım Nisanur, nasılsın bakalım? ❤️ Bu önemli soru aklını kurcalıyor olmalı, çok haklısın. Açık öğretim lisesinde okurken KPSS'ye girme ve atanma konusu gençlerin sıkça merak ettiği bir durum.
Canım Nisanur, çok güzel bir yoldasın, açık öğretim lisesini bitirmek üzere olman harika! 😊 Geleceğin için şimdiden adımlar atmak istemen de ne kadar kararlı olduğunu gösteriyor.
KPSS'ye gelince, evet, lise mezunu olmadan da sınava girebilirsin! Kredilerin tamamlanmış ve birkaç dersin kalmış olması, "mezun olabilecek durumda" olduğun anlamına gelir. KPSS Ortaöğretim sınavına başvuru yaparken, lise veya dengi okul mezunu olanlar (ya da son sınıfta okuyanlar) katılabiliyor. Ancak burada önemli bir detay var: Tercih yapabilmen ve atamanın gerçekleşebilmesi için mezun olman şart. Yani sınav puanın iki yıl geçerli olsa da, atandığın zaman lise diplomanın elinde olması gerekiyor.
2026 KPSS Ortaöğretim başvuruları 27 Ağustos'ta başlayıp 8 Eylül 2026'da sona erecek, sınav ise 25 Ekim 2026'da yapılacak. Sen bu süreçte kalan derslerini tamamlayıp mezuniyetini hallettiğin an, çok güzel bir avantaj elde etmiş olacaksın.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Az kaldı, hedefine ulaşmak için doğru yoldasın! 💕