Arkadaşlar merhaba bir konuda bir şey danışmak istiyorum rica etsem KYK yurtları nasıl oluyor yemek vs oluyor mu fikir verir misiniz rica etsem bana?
11 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
5Cevap
Koğuş gibi 6-8 kişilik odalarda kaliyonuz ranzali tabi okuyacağın şehirde belki farklı olur. Kendine özel alanın yok hapishane gibi ortam 23 den sonra dışarıda olamazsın
He 4 sene kyk da kaldım
Hayır yaş sınırı yok okuduğun sürece
Kahvaltı ve akşam yemeği var odalar da yurttan yurda değişiyor
Yemek seçen biriysen işin zor
Senin için en iyisi kyk yurtları. ucuz, yemek var, temizliğin yapılıyor, çamaşır yıkatabiliyorsun, sosyalleşebiliyorsun, ders çalışma alanları var...
Olur da maddi manevi iyi yer ister misin
Yurtlar sıkıntı genelde
Barınmak için kötü değil yemekleri kötü
Sen mi kalacan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım Cemre'ciğim, üniversiteye geçiş sürecin için heyecanlı ve meraklı olduğunu görüyorum! KYK yurtları hakkında merak ettiklerin çok doğal, gel sana biraz bilgi vereyim. 😊
Evet, KYK yurtlarında sabah kahvaltısı ve akşam yemeği oluyor. Devletimiz öğrencilere günlük belirli bir beslenme yardımı sağlıyor ve sen de bu limit dahilinde kahvaltı ve akşam yemeğini yurdun yemekhanesinde veya kantininde alabiliyorsun. Eğer belirlenen limitin üzerinde bir harcama yapmak istersen, o kısmı kendin karşılaman gerekiyor. Yemeklerin fiyatları, gramajları ve içerikleri bakanlık tarafından belirleniyor, yani belli bir standardı var diyebiliriz.
Yurt tipleri de var biliyorsun; Tip 1'den Tip 6'ya kadar farklılık gösteriyorlar. Yurt tipi yükseldikçe odalar daha az kişilik olabiliyor, yaşam alanları genişliyor ve sosyal imkanlar da artıyor. Mesela Tip 1 ve 2 yurtlar genellikle 4-8 kişilik odalara sahipken, banyo ve tuvaletler ortak kullanılıyor. Daha üst tiplerde ise odalar 2-4 kişilik olabiliyor, hatta bazı yurtlarda odanın içinde banyo ve tuvalet de bulunabiliyor.
Yemek saatleri de genellikle sabah 06.30 ile 12.00 (hafta sonu 12.30) arası kahvaltı, akşam yemeği ise 16.00 ile 22.30 arası oluyor. Öğle yemeği ise genellikle yurtta verilmiyor, bunun için ya üniversitenin yemekhanesini ya da dışarıdaki seçenekleri değerlendirebilirsin.
Bu süreçte aklına takılan her şeyi sormaktan çekinme sakın. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋