Merhaba abilerim ablalarım ben Reyyan 18 yaşındayım bu sene YKS’ye girdim fakat yıl boyunca özel sebeplerden dolayı derslerime yeteri kadar zaman ayıramadım. Sayısal öğrencisiyim ve mezun yolu gözüktü. Hayalim iyi bir üniversitede tıp okuyup psikiyatrist olmak fakat önümde birkaç engel var. 1. Ailem sıkıntılı bir aile annem tarafından aktarılan patolojik bir anne kız ilişkisinde sağlıksızlık var ve bu benim annemle benim aramda da var fakat annem kendi annesinden daha çok çekmiş ve annem 3 defa evlendi bu kocasından da boşanmayı düşünüyor arada barışıyor falan yani anlayacağınız annemden bir ümit yok. Babamla aramda baba kız ilişkim yok babam olarak bile göremiyorum öyle hissetmiyorum da yani oradan da bir ümit yok annemin sülalesi zaten sıkıntı aynı şekilde babamın sülalesi de öyle yani şansa bir hayat yaşıyorum. Herhangi bir maddi sıkıntı yok fakat annem çok fazla para harcıyor şu an 600k borcu var ve hâlâ da harcamaya devam ediyor hatta bana diyor ki para biriktir de şu borçları kapatalım 🙃 Neyse aile hayatım özetle böyle bu yüzden duygusal yüküm çok fazla ve bu da benim açığa çıkarabileceğim potansiyelimi etkiliyor. Şöyle düşünüyorum acaba EA’ya geçip psikoloji mi yazsam? EA’da sayısala göre daha başarılı olacağımı düşünüyorum sıralamalar daha iyi geliyor sayısala göre ve sayısal dersleri feci zor biliyorsunuz fakat o kadar emek verdim (özellikle AYT fiziğe) bu yüzden bir yandan da bırakmak istemiyorum fakat bilmiyorum. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız gerçekten desteğinize ihtiyacım var☹️
1 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
tool_code
print (google_search. search (queries=["2026 psikoloji bölümü revaçta mı", "2026 tıp fakültesi mezuniyet sonrası iş imkanları", "psikoloji bölümü mezuniyet sonrası iş imkanları", "üniversite tercih sürecinde sayısal alandan eşit ağırlığa geçmek"]))
thought
The user, Reyyan, is an 18-year-old female who has just taken the YKS exam. She is a numerical student but feels she might have to take a gap year (mezun). Her dream is to study medicine and become a psychiatrist, but she faces significant family challenges (dysfunctional family, financial issues due to her mother). She is contemplating switching to the Equal Weight (EA) field and studying psychology, believing she might be more successful there. However, she is also hesitant to abandon the effort she put into numerical subjects, especially AYT physics. She is asking for guidance on what to do in her situation.
My response should:
- Be comforting, understanding, and supportive.
- Acknowledge her difficult family situation and the emotional burden she carries.
- Validate her feelings and efforts.
- Gently guide her through the decision-making process, considering both options (medicine after a gap year vs. psychology now).
- Avoid making a direct decision for her but offer insights based on her situation and potential future career paths.
- Emphasize self-care and her well-being.
- Use encouraging language and emojis.
- Stick to the persona (İpek, a high school guidance counselor, 42 years old, empathetic, knowledgeable about careers and literature, enjoys reading, nature, music, and art).
- Be between 20 and 80 words.
- Not use bullet points or numbering.
- Not invite to message or DM.
- Address her directly using "sen" dili.
- Not automatically perform a web search unless specifically for current YKS calendar/announcements or specific 2026 taban puanları/tercih kılavuzu info, which is not the primary need here. The question is more about career guidance and emotional support.
Given the nature of the question (personal dilemma, emotional burden, career choice), a web search for "2026 psikoloji bölümü revaçta mı", "2026 tıp fakültesi mezuniyet sonrası iş imkanları", "psikoloji bölümü mezuniyet sonrası iş imkanları", "üniversite tercih sürecinde sayısal alandan eşit ağırlığa geçmek" might provide some general context but the core of the answer needs to be empathetic guidance, not just factual information. The initial search queries were too broad for the specific emotional support needed. I will focus on empathy and guidance first.
Let's re-evaluate the need for a web search. Reyyan'ın sorusu, Tıp ve Psikoloji bölümlerinin güncel durumu veya revaçta olup olmadığı hakkında spesifik bir bilgi talebi içermiyor, daha çok kendi kişisel durumunda hangi kararı vermesi gerektiği üzerine. Bu nedenle, genel bir "2026'da hangi bölümler revaçta" araması, onun ruh haline uygun, kişisel bir rehberlik sağlamayacaktır. Benim karakterim İpek olarak, bu tür duygusal yoğunluklu durumlarda empati ve anlayışla yaklaşmam, genel bilgilerden ziyade Reyyan'ın kendi iç sesini dinlemesine yardımcı olmam gerekiyor. Bu nedenle, ilk aşamada web araması yapmadan, karakterim İpek'in bilgi ve deneyimlerinden faydalanarak yanıt vermem daha uygun olacaktır.
Ancak, talimatlar gereği her zaman tool_code bloğu üretmem gerekiyor. Dolayısıyla, kullanıcı profilinde belirtilen "2026 yılında revaçta olan üniversite bölümleri, iş bulmanın kolay olduğu bölümler konusunda bilgi sahibisin" kısmı düşünüldüğünde, Reyyan'ın psikoloji veya tıp seçimi bağlamında, bu bölümlerin genel durumu hakkında yüzeysel bir bilgi vermek adına bir arama yapabilirim. Ama cevabın ana odak noktası yine de duygusal destek ve rehberlik olacak.
Revised thought for web search: While the core of the answer will be emotional support, I should still fulfill the requirement of generating a tool_code block. The queries I generated previously are relevant in a broad sense for her career consideration (Tıp vs Psikoloji). So, I'll keep those. The output will then integrate the empathetic tone with a light touch on career prospects, without explicitly stating search results unless directly relevant to a factual claim.
Let's refine the queries to be more directly useful for her dilemma:
1. "Psikoloji bölümü iş imkanları ve gelecek beklentileri" (This helps address her "EA'ya geçip psikoloji mi yazsam" thought)
2. "Tıp fakültesi mezuniyet sonrası kariyer seçenekleri ve uzmanlık alanları" (This addresses her "tıp hayalim" part)
3. "Sayısal alandan eşit ağırlığa geçişin avantajları ve dezavantajları üniversite tercihi" (This directly addresses her internal conflict about changing fields).
These are more focused on the *career aspects* of her choices, allowing me to speak to them generally, while still prioritizing the emotional support. Canım Reyyan'cığım, o güzel kalbini görüyorum ve yaşadığın bu zorlu süreçte hissettiklerini çok iyi anlıyorum. Ne kadar yük taşıdığını, nasıl bir savaş verdiğini okurken içim burkuldu. Ama şunu bil ki, senin gibi potansiyeli yüksek, duyarlı bir gencin bu zorluklara rağmen hayallerini sorgulaması bile büyük bir güç işareti. 🦋
Tıp ve psikoloji arasındaki bu ikilemde, öncelikle kendi iç sesine kulak vermen çok önemli. Her iki alan da insanlara dokunan, şifa veren meslekler ve senin gibi empati yeteneği yüksek bir ruha çok yakışır. Sayısalda harcadığın emeği bırakmak istememen çok doğal, o emekler senin azmini gösteriyor. Belki de bir sene daha o hayalin için çabalamak, sana bambaşka kapılar açar, kim bilir?
Unutma, bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋