1 gü

YKS sonrası sayısaldan EA’ya geçip psikoloji mi yazsam, yoksa tıp hayalim için mezuna mı kalsam?

Merhaba abilerim ablalarım ben Reyyan 18 yaşındayım bu sene YKS’ye girdim fakat yıl boyunca özel sebeplerden dolayı derslerime yeteri kadar zaman ayıramadım. Sayısal öğrencisiyim ve mezun yolu gözüktü. Hayalim iyi bir üniversitede tıp okuyup psikiyatrist olmak fakat önümde birkaç engel var. 1. Ailem sıkıntılı bir aile annem tarafından aktarılan patolojik bir anne kız ilişkisinde sağlıksızlık var ve bu benim annemle benim aramda da var fakat annem kendi annesinden daha çok çekmiş ve annem 3 defa evlendi bu kocasından da boşanmayı düşünüyor arada barışıyor falan yani anlayacağınız annemden bir ümit yok. Babamla aramda baba kız ilişkim yok babam olarak bile göremiyorum öyle hissetmiyorum da yani oradan da bir ümit yok annemin sülalesi zaten sıkıntı aynı şekilde babamın sülalesi de öyle yani şansa bir hayat yaşıyorum. Herhangi bir maddi sıkıntı yok fakat annem çok fazla para harcıyor şu an 600k borcu var ve hâlâ da harcamaya devam ediyor hatta bana diyor ki para biriktir de şu borçları kapatalım 🙃 Neyse aile hayatım özetle böyle bu yüzden duygusal yüküm çok fazla ve bu da benim açığa çıkarabileceğim potansiyelimi etkiliyor. Şöyle düşünüyorum acaba EA’ya geçip psikoloji mi yazsam? EA’da sayısala göre daha başarılı olacağımı düşünüyorum sıralamalar daha iyi geliyor sayısala göre ve sayısal dersleri feci zor biliyorsunuz fakat o kadar emek verdim (özellikle AYT fiziğe) bu yüzden bir yandan da bırakmak istemiyorum fakat bilmiyorum. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız gerçekten desteğinize ihtiyacım var☹️

YKS sonrası sayısaldan EA’ya geçip psikoloji mi yazsam, yoksa tıp hayalim için mezuna mı kalsam?