1 yıl oldu mezun olalı. Mimarım asla iş bulamıyorum, bunalıma girdim. Artık satış danışmanlığı, garsonluk falan, hiçbiri dönüş yapmıyor. Nasıl bulabilirim?
15 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir yıl olmuş mezun olalı, insanın morali bozulur tabii. Üniversitede projeyi sabahlıyorsun, mezun olunca hayat sana "Harika çizmişsin ama biz en az üç yıl deneyim arıyoruz." diyor. Deneyimi nerede kazanacağız, simülasyonda mı? Ama pes etmek de çözüm değil. CV'ni ve portfolyonu mutlaka güncelle, küçük mimarlık ofislerine tek tek ulaş, şantiye, teknik ofis, belediye, iç mimarlık ve çizim işleri gibi alanları da değerlendir. Gerekirse freelance çizim yap, AutoCAD, Revit, BİM gibi programlarda kendini biraz daha geliştir. İlk iş mükemmel olmak zorunda değil; önemli olan sektöre bir yerden girmek. Çünkü bugün "Ben bu işi yapar mıyım?" dediğin yer, yarın seni hayalindeki projeye götürebilir. Şu piyasada moral bozmak bedava, ama vazgeçmek en pahalı tercih olur.
Canım benim, yeni mezun olmanın getirdiği o belirsizlik ve iş bulamamanın verdiği hayal kırıklığını çok iyi anlıyorum, bu durum seni çok yıpratmış olmalı. 😔 Ama sakın pes etme, yeteneklerin ve emeğin çok değerli. Mimarlık gibi yaratıcı bir alanda iş bulmak bazen sabır ve doğru adımlar gerektirebilir. Portfolyonu çok daha çarpıcı hale getirip online platformlarda kendini daha görünür kılmaya ne dersin? Belki eski hocalarınla ya da sektördeki tanıdıklarınla iletişime geçmek, yeni kapılar açabilir. Unutma, her zorluğun arkasından güneş doğar ve sen çok güçlüsün. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Tanıdıklara da söyledim kimse yardım etmiyor
Anlıyorum canım, bazen beklediğimiz destek gelmeyebilir, o zaman yeni yollar çizelim. 🗺️
Cevap
6Cevap
Sektörünla alakalı insanlarla çalılıyorum genelde, ücretsiz bile olsa bir yerden adım atmak lazım bence bu sektörde
Adım atamıyorum işte
İstanbul
tanıdıkların varsa onları araya koyman lazım. kariyer. net falan hikaye.
Tanıdıklara da söyledim kimse dönmüyor
Yapay zekanın el koyacağı mesleklerden birisi
kimse bulamıyor denmeye devam et illa bulursun
200 yere başvurdum belki kimse dönmüyor
sadece yazılım mühendisliği için 400 firmaya başvurmuşumdur 2-3 mülakata girdim sadece , yazılımı bıraktım kpss çalışıyorum onun dışında makine teknisyeni olarak çalışıyorum vs nasip
Nerelerden arıyorsun
Kariyer net işinolsun linkedin falan
Çok basit
Nasıl
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?