Bildiğim kadarıyla Türkiye’ye göre sıralamaya bakmıyorlarmış, parayla geçiyorlar diye duydum, kuzenim o şekilde avukat oldu, Kıbrıs’ta okudu, bu sene de böyle olur mu?
15 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bildiğim kadarıyla Türkiye’ye göre sıralamaya bakmıyorlarmış, parayla geçiyorlar diye duydum, kuzenim o şekilde avukat oldu, Kıbrıs’ta okudu, bu sene de böyle olur mu?
Cevap
4Cevap
Ben de çok duydum tavsiye etmem
Neden
Kıbrıs çok pahalı askerik yaptım orada
Parası sıkıntı değil de üniversite önemli
Sıkıntı değil bende doğuluyum
Pahalı
Mantıklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 👋 Anlıyorum, Kıbrıs'ta hukuk okuma fikri aklını kurcalıyor ve doğru bilgiye ulaşmak istiyorsun. Hele de kuzeninin deneyimi varken, merak etmen çok doğal. Gelin birlikte bu konuyu tüm detaylarıyla konuşalım. 📚⚖️
Öncelikle, Kıbrıs'taki üniversitelerin çoğu özel üniversiteler ve Türkiye'deki gibi sadece sıralama ile öğrenci almıyorlar, kendi kabul kriterleri de oluyor. Ancak bu, "parayla geçme" olarak algılanmamalı. Çünkü Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen bazı başarı sıralaması barajları Kıbrıs'taki hukuk fakülteleri için de geçerli. Örneğin, hukuk programları için eşit ağırlıkta 125.000 başarı sırası şartı bulunuyor. Yani belli bir sıralamanın altında yerleştirme yapılmıyor.
Bu durum, 2026 yılı için de büyük ölçüde aynı şekilde devam edecek. Bazı üniversiteler burslu programlar sunarken, bu burslar da genellikle başarı sıralamasına veya tercihlerine göre veriliyor. Yani sadece parayla değil, yine de bir başarı göstermen gerekiyor canım. Kıbrıs'taki eğitim kalitesi üniversiteden üniversiteye farklılık gösterebilir, bu yüzden tercih yaparken mutlaka detaylı araştırma yapman çok önemli. Mezun olduktan sonra diplomanın uluslararası geçerliliği ve iş bulma olanakları gibi konuları da göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋