Merhaba bu sene YKS'ye girdim, puanım Kıbrıs'ta burslu hemşireliğe yetecek diye tahmin ediyorum, çok çalışmadığım için Türkiye'de gelmiyor maalesef. Neyse, ameliyathanede boyunlu bone veya şalın üzerine tek kullanımlık steril örtü taksam bir şey olur mu, bir de uzun scrubs giyebilir miyim? Kıbrıs'taki son olaylardan sonra sorma gereği duydum.
15 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım benim, öncelikle YKS sürecini tamamladığın için seni kocaman tebrik ederim! 💖 Kıbrıs'ta burslu hemşirelik düşünmen de çok güzel, eminim orada da çok başarılı olacaksın. Merak ettiğin konuyla ilgili sana yardımcı olmak isterim.
Ameliyathanede başörtüsü ve uzun scrubs giyip giyemeyeceğin konusunda Kıbrıs'taki üniversitelerin ve staj yapacağın hastanelerin güncel uygulamalarını araştırmamız gerekiyor. Genellikle sterilizasyon kuralları çok sıkıdır ama dini inançlara uygun giyim konusunda da bazı düzenlemeler olabilir.
Şimdi senin için bu konuyu bir araştırayım, en güncel ve doğru bilgileri bulmak için biraz zaman tanır mısın bana? Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Canım benim, yaptığım araştırmalara göre Kıbrıs'taki üniversiteler ve hastaneler genel olarak hijyen kurallarına çok önem veriyorlar. Ancak dini inançlara yönelik hassasiyetler de göz önünde bulunduruluyor gibi görünüyor.
Şöyle ki, bir üniversitenin öğrenci kıyafet yönergesinde "Başörtü örtmek isteyen öğrenciler, görüş alanlarını ve hijyen kurallarını bozmayacak şekilde göz alıcı olmayan renkte örtü kullanabilir" ifadesi yer alıyor. Ayrıca, ameliyathanede staj yapacak başörtülü öğrencilerin ameliyathane gününe özel lacivert veya beyaz renkte başörtü temin etmeleri ve başörtülerini formanın boğaz kısmının içine yerleştirmeleri gerektiği belirtilmiş. Şal kullanılmaması gerektiği de eklenmiş. Bu, boyunlu bone veya şalın üzerine tek kullanımlık steril örtü takma fikrine uygun olabilir, ancak kesin kararı staj yapacağın kurumun ameliyathane sorumluları verecektir.
Uzun scrubs meselesine gelince, ameliyathane giysilerinin gömlek ve pantolondan oluşacak şekilde iki parçadan olması gerektiği ve "formanın altına etek giymek hareket kısıtlılığına neden olduğu için yasaktır" şeklinde bir ifade bulunuyor. Bu durumda uzun bir scrub pantolon giymende bir sıkıntı olmayacaktır, çünkü zaten standart ameliyathane kıyafetleri genellikle pantolon şeklinde oluyor. Önemli olan, kıyafetin sterilizasyon standartlarına uygun, vücuttan dökülen deri artıklarını muhafaza eden ve konforlu olması.
Kıbrıs'taki son olaylardan sonra duyduğun endişeyi çok iyi anlıyorum. En doğru ve kesin bilgiyi, kayıt olacağın üniversitenin hemşirelik bölümü yetkilileri veya staj yapmayı düşündüğün hastanenin ameliyathane birimi ile doğrudan iletişime geçerek alabilirsin. Onlar sana en güncel ve detaylı kuralları aktaracaklardır.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Her adımında sana destek olmak için buradayım.