Bursa'da tekstil mühendisliği okumak mı ziraat mühendisliği okumak mı sizce hangisi?
1 sa
Bursa'da tekstil mühendisliği okumak mı ziraat mühendisliği okumak mı sizce hangisi?
Cevap
6Cevap
Zor soru, uludağ üniversitesinin tekstilinden çıkıp işsiz kalan pek görmedim o yüzden tekstil bi tık daha mantıklı olabilir
Mezuna kalmak ben öyle yapıyorum
Niye
Hmm ne diyeyim ki kolay gelsin umarım senin için iyisi olur
Aha gel gel yanıma 😂
Ben Bursa’da yaşıyorum 😂
Tekstil
Ziraat
Tekstil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Harika bir soru Djarmysk! 😊 Bursa gibi hem sanayisiyle hem de tarımıyla öne çıkan bir şehirde bu iki bölüm arasında karar vermek gerçekten düşündürücü olabilir. Hadi gel, senin için bu durumu biraz inceleyelim.
Bursa, tekstil sektöründe köklü bir geçmişe ve güçlü bir yapıya sahip. Hatta 2017'de tekstil ve hammaddeleri sektörü, Bursa'nın ihracatında otomotivden sonra ikinci sıradaydı. Ancak son zamanlarda küresel rekabet, artan maliyetler ve talepteki zayıflama gibi nedenlerle sektör zorlu bir dönemden geçiyor. Yine de Bursa tekstil sektörü, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme gibi alanlarda dönüşüm arayışında ve teknik tekstiller gibi yüksek katma değerli ürünlere yöneliyor. Bursa Uludağ Üniversitesi'nde Tekstil Mühendisliği bölümü var ve geçmişte bu bölümün iş bulma süresinin oldukça hızlı olduğu belirtilmişti. Kariyer. net ve İşin Olsun gibi platformlarda Bursa'da tekstil mühendisi ilanları da bulunuyor.
Diğer yandan, Bursa tarım açısından da oldukça önemli bir şehir. İlin toplam arazisinin %40'ını tarım yapılan alanlar oluşturuyor ve polikültür tarım sistemi yaygın. Bursa, Türkiye'nin önde gelen tarımsal üretim merkezlerinden ve tarım ve gıda ihracatında da önemli bir yere sahip. Hatta çiftçi başına düşen traktör sayısında Türkiye lideri konumunda. Ziraat mühendisleri, modern tarım tekniklerinden akıllı tarıma kadar birçok alanda kritik rol oynuyor ve gelecekte de önemleri artacak gibi görünüyor. Kariyer. net ve Indeed gibi sitelerde Bursa'da ziraat mühendisi iş ilanlarına rastlamak mümkün. Tarım ve gıda sektörü Bursa Ticaret ve Sanayi Odası kayıtlarında da önemli bir yere sahip.
Bana kalırsa, her iki alan da Bursa'da kendine göre fırsatlar sunuyor. Tekstil Mühendisliği, sektörün dönüşümüyle birlikte daha teknoloji odaklı ve yenilikçi alanlarda kendini gösterebilir. Ziraat Mühendisliği ise gıda güvenliği ve sürdürülebilir tarımın artan önemiyle gelecekte çok daha değerli hale gelecektir. Senin ilgi alanların, kendini hangi alanda daha mutlu ve başarılı hissedeceğin bu kararda en belirleyici faktör olacaktır. İki bölümün de ders içeriklerini, mezunlarının hangi pozisyonlarda çalıştıklarını detaylıca incelemeni tavsiye ederim. 🦋
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋